Reklama

Reklama

Zlato

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva cizinci putují australskou pouští. Virgil (Zac Efron) jede za prací, která mu údajně změní život, a má ho tam přivézt ne zrovna sympatický řidič Keith (Anthony Hayes). Během cesty se jim přehřeje motor auta, a tak musí zastavit uprostřed vyprahlé divočiny. Když Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk u jeho nohou. Začnou kopat a objeví ten největší balvan zlata, jaký kdy kdo nalezl. Prvotní nadšení se promění v bezmoc, když zjistí, že vytáhnout ze země tak velkou hroudu zlata je nad jejich síly. Domluví se na tom, že zlatý balvan bude hlídat Virgil, zatímco Keith odjede do nejbližšího města a zajistí potřebné vybavení. Jenže jsou uprostřed naprosté pustiny a tak je nejbližší město dva dny cesty tam a dva dny cesty zpět. Virgil tak musí zůstat čtyři dny sám uprostřed pouště. K dispozici má nevelkou zásobu vody, trochu jídla a plachtu, která jej má ochránit před žhnoucím sluncem. A pak se všechno zkomplikuje. Nejdřív se Keith o něco zpozdí. Zprvu jen o den, pak o další a další. Virgil pomalu začíná propadat zoufalství. Široko daleko není žádná pomoc, jen písek, kamení a pár pokroucených stromů a keřů. Společnost mu dělají pouze divocí psi, kteří se k němu nepřiblíží, dokud má zapálený oheň. Ale dřevo mu dochází, stejně tak jídlo a po tom, co se přežene písečná bouře, přijde Virgil i o poslední kapku vody. V tu chvíli se začnou dít podivné věci. Je s ním opravdu v poušti někdo další, kdo ho chce o zlato připravit, anebo jsou to jen pouhé přeludy? Tak jako tak, nezbývá mu než čekat a doufat, že se pro něj Keith opravdu brzy vrátí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Othello 

všechny recenze uživatele

Když to vemem jako bezelstný nezávislý survivor burner od snaživého debutanta, tak mám z toho radost. Spáleniny od slunce, pouhé nekonkrétní zmínky o světě za pouští, písečné bouře a permanentní pocit úplného vyčepání. Jenomže já si tak trochu myslím, že se tady pošilhává po Lighthousu. Tedy neutěšená bezvýchodná situace, halucinace, zvířátka mlsně se olizující po vašich játrech, misantropie na sílu a bývalý teen idol, snažící se rebrandovat (na Pattison stupnici se ale pohybuje aktuálně na úrovni Rovera). A na tomhle přirovnání může celý film v bezpečně ztroskotat. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má relativně krátkou stopáž, tak se tam spálený Efron producíruje až příliš dlouho. Chybělo tam pár silnějších momentů a úplným závěrem si to spíš pokazili. Nic to ale nemění na tom, že to má zajímavý námět a spousta nezodpovězených otázek tomu jen přidává punc toho, že na to jen tak nezapomenete. Škoda, při troše snahy to mohlo dosáhnout na víc. ... GA Cinema ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Už podle prvních záběrů vám bude jasné, že v blízkobudoucí Austrálii se dobře nežije. Těch několik málo obyvatel, které ve filmu uvidíte, působí opravdu hodně jetým dojmem. Špinaví, zjizvení, nezdravě vyhlížející ztroskotanci, oblečení do tak odporných hadrů, že vám budou smrdět i z filmového plátna či televizní obrazovky. Jetá je i krajina, evokující mosteckou hnědouhelnou pánev, místy Mars či Měsíc, v lepším případě se jedná o vyprahlou polopoušť. A v téhle bezútěšné pustině se odehraje působivé komorní drama nejprve dvou chlápků a posléze už jen chlápka jednoho. Slunce vám škvaří nejenom kůži, ale i mozek uvnitř hlavy, nemáte moc co pít ani jíst, po krku vám jdou rozličné jedovaté bestie, zdivočelá agresivní psiska, písečné bouře, nebo nevyzpytatelná, krajinou se potulující individua... A navíc se občas chováte jako úplný pitomec a hlavně váš fejs už je po dvou dnech v poušti z neznámého důvodu tak strašlivě zmasakrovaný, že vypadáte jako očitý svědek blízkého jaderného výbuchu. Ale chápu, že se tvůrci snažili děj co nejvíc zdramatizovat. A povedlo se. Mimochodem závěr mě vůbec nepřekvapil, tahle pointa mě napadla už někdy v první třetině. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takhle dopadnete, když nesledujete předpověď UV indexu od Aleny Zárybnické! Zachary vartující u gigantického nugetu se dozví, že nejen na svatého Jiří vylézají v Austrálii hadi a štíři, do toho rozdivočelá psiska, písečná bouře, dehydratace, halucinace a nebo kauterizace, když se začne měnit na Groota. No Au! Není se co divit, že kolem něj slovy našeho drahého expremiéra krouží supe.. Dystopický survival táhnoucí se jak Djokovičova deportace možná zaujme pískovcovými filtry, ale rozhodně ne obsahem a jeho předvídatelností (viz. trpělivost přináší růže a šípe).. Je zábavné sledovat, jak se trojice Pattinson, Radcliffe a Efron výběrem rolí a fyzickými proměnami vehementně snaží vymanit ze svých upírsko-kouzelnicko-muzikálových boxů, ale že se to nějak daří, lze říct jen o tom prvním. A to jen o netopýří trus.. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 chlápci jedou v džípu kamsi pustinou po cestě objeví valoun zlata a snaží se ho získat. Samozřejmě to nejde tak jeden tam zůstane a hlídá a druhý jde pro bagr a to je celý film.  Jak tu někdo píše do kina je toho škoda dat za to prachy by mě bylo líto a celkově ani film za moc nestojí. Není důvod komukoliv z nich fandit jelikož ani nezjistíme jak se jmenují a nic kromě toho, že chtějí zbohatnout o nich nevíme Efron si za vše může sám jelikož stačilo kdyby se v tom letadle zakempil a uzavřel ho místo toho ho rozebere a dělá si primitivní přístřešek. Konec je nevysvětlený tudiž se nabízí otázka byla to fakt její sestra nebo spíše náhodný člověk co jich sledoval? Plusové body za větvu zapíchlou v těle a za to, že se ti dingové nažraly. 40 procent ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V červnu 2021 získala distribuční práva na film v USA společnost Screen Media Films. Ve stejnou dobu společnost Altitude Films oznámila, že film prodala do všech světových teritorií kromě dvou. (Johnny.ARN)
  • Natáčení zasáhlo tolik písečných bouří, že se natáčení na jeden den téměř zastavilo. Pak někoho napadlo připevnit kameru na záda kameramana. Několik záběrů písečných bouří ve filmu bylo skutečnými písečnými bouřemi. (Johnny.ARN)
  • Had ve filmu se nazývá Bandy-bandy a pochází z Austrálie. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno