Reklama

Reklama

Čuník

  • Španělsko Cerdita (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Kvôli svojej nadváhe je Sara (Laura Galán) terčom posmechu medzi svojimi rovesníkmi. Šikana dosiahne vrcholu, keď jej miestne dievčatá pri bazéne vezmú všetky veci a ona musí kráčať domov len v plavkách, čo je pre ňu kvôli nadrozmernej postave ponižujúce. Po ceste narazí na tajomnú dodávku, v ktorej sú tri dievčatá, ktoré jej práve ublížili. Nie sú však samé, pretože vodičom je neznámy psychopat s vražednými chúťkami. (Marceloo)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (82)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kvôli svojej nadváhe je Sara terčom posmechu medzi svojimi rovesníkmi. Šikana dosiahne vrcholu, keď jej miestne dievčatá pri bazéne vezmú všetky veci a ona musí kráčať domov len v plavkách, čo je pre ňu kvôli nadrozmernej postave ponižujúce. Po ceste narazí na tajomnú dodávku, v ktorej sú tri dievčatá, ktoré jej práve ublížili. Nie sú však samé, pretože vodičom je neznámy psychopat s vražednými chúťkami. - Ďalší všeobecne pozitívne prijatý horor zo Španielska, ktorý mne osobne vôbec nesadol. Značnú vinu na tom nesie nechutný anglický dabing, ktorý pripomína český dabing k À l'intérieur z 2007. Postavy sú nesympatické, logika sa tu nedá nájsť snáď v jedinej scéne a ani po finále nezostane divák ovela múdrejší. Naviac nechápem, prečo tu žena, ktorej tiahne na štyridsiatku, hrá tínedžerku, ktorá si musí neustále robiť domáce úlohy. Rozumiem tomu, že sa to niekomu, kto si šikanu v tejto alebo aj akejkolvek inej podobe niekedy zažil, môže páčiť, ale ja som tu nenašiel nič, čo by ma aspoň trochu zaujalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sara je tlustá jako prase a její rodiče mají řeznictví. Jak příhodné. A protože ten, kdo se vymyká, vadí, je Sara terčem šikany. Působí trochu komicky, když se jí posmívají holky hnusné jak noc, ale jinak je to tragédie. Sara si prochází peklem a nedokáže zvolit ani jednu z možností, a dostat se tak z nezáviděníhodné situace. Shodit, nebo šikanující sběř vykydlit. Naštěstí se najde chlap, co to může udělat za ní. Bude mu Sara vděčná? Samozřejmě nejde o prvoplánový horor, ale o drsné drama. Pravda, finále na jatkách je šťavnaté a tanec smrti výživný, ale to jsou jen prostředky, nikoliv cíl. A zdá se, že Sara přese všechno ponížení má dobré srdce....asi. Příznivcům hororů nedoporučuji, vyhnou se zbytečnému zklamání. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oink Oink Oink! Zklamání ze Španělska. Cerdita měla potenciál být skvělým bully/revenge exploitationem, tady se vybízelo opravdu k mnoha zajímavým scénám, ale vše zůstalo nevyužito. Osobně jsem doufal, že první polovinu dostanem psychologickou nálož, kde obézní dívka bude šikanována tím nejhorším způsobem, aby se následně všem dívkám pomstila ve stylu I Spit On your Grave, tak to jsem byl velmi brzy vyveden z omylu s tím, co mi tvůrci naservírovali. Scéna s šikanou je tu všehovšudy jedna ( to je vyloženě výsměch) přesně na tomhle měl ten film stavět, aby divák získal k dívce nějaké empatie, protože sympatie si rozhodně nezíská a pohled na ní hezký není. Místo tedy šikany či čehokoliv zajímavého dostáváme spíš sociální drama, kde se nic moc zajímavého neděje a díky televiznímu vizuálu je to hodně nezáživná podívaná. Bohužel ani samotný revenge není uspokojivý, kdo má v žánru nakoukáno, tak s tímhle nemůže být spokojen absolutně nikdo. Na trochu násilí v samotném závěru dojde, ale je to tak zoufale málo a pozdě, že to nestojí pomalu ani za zmínku. Cerdita se snaží o jakýsi sociální podtext, ale je zoufale nudně natočená a nezajímavá. Na Gore a špinavou exploataci zde divák může rozhodně zapomenout. Nebavilo, neuspokojilo,nasralo. 4/10, ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kraťas mě zrovna dvakrát nenadchl a o celovečeráku to platí dvojnásob. Jestliže si někteří komentující myslí, že původní znění vystřelí kvalitu nahoru, tak se mýlí. Většinu času je to o hysterickém trdlování obludně nakynuté holky a protivném jekotu, který hlavní hrdinka obsatrává se svou matkou. A pak už vlastně nic. Sice se tu občas mihne magor a holce se sem tam někdo posmívá, ale ve finále jediné, na co se režisérka většinu stopáže soustředí je fakt, že to děvče je tlusté a nebojí se to ukázat. Pak teda přijde finále, které existenci filmu mírně ospravedlňuje, ale na konci se člověk stejně musí ptát, proč je tenhle blábol tak moc chválený. 20% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako krátkometrážny kúsok to predsa len dopadlo o niečo lepšie, ale celovečerné spracovanie si tento námet určite zaslúžil, aj keď nakoniec to teda nie je žiadna sláva. V každom prípade ten spomínaný americký dabing tomu vôbec nepridal a aj keď som miestami zvažoval aj 4* chuť na ňu prešla po liberálnej vsuvke s masturbujúcou Sárou na ktorú sa z detstkej izby nepozerá na stene zavesená Ariana Grande Hotel Budapešť ale socha Panny Márie...Tak tá trauma liberálnehzo odpadu z kresťanstva je neuveriteľná, ale sebavedomá liberálna pička Carlota Pereda má predsa len svoju tupú hlavičku rada na pleciach a tak spomínaná rodinka pre istotu nebola moslimácka...ljaj, ale potom by nemohla ani chodiť plávať obnažená, nemohli by ju šikanovať, nevolali by ju prasiatko a vlastne by liberálna chudera nemala čo natočiť a naďalej by chodila na podpisy na úrad práce... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Scenáristka a režisérka filmu Carlota Pereda: "Tento film som napísala, aby som čelila svojmu vlastnému strachu. Strachu zo skutočného života. Pretože byť tínedžerkou môže byť desivé." (Arsenal83)
  • Film bol natočený v obci Villanueva de la Vera (Španielsko). Natáčacie obdobie trvalo od 17. júna do 29. júla 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno