Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva homosexuálové spolu žijí ve vztahu více než patnáct let. Vše se však změní, když jeden z nich naváže utajovaný poměr se ženou. (mac000)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (18)

petrsv 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych sem mohl zkopírovat znění recenze MyrnaAlec. Tomas je vyloženě nesympatická postava a i když to oba herci zahráli výborně, nepřijde mi reálné, že by ti dva spolu byli, rozhodně ne moc dlouho. Stejně tak mi nepřišlo uvěřitelné, že Tomas by chtěl mít něco se ženou. Slabinou filmu je tedy jednoznačně scénář a obsazení Tomase taky nebylo šťastné. Film má ovšem příjemný zvukový doprovod, dobře vedenou kameru a skvělý závěr. Bonusem je samozřejmě Ben Whisaw, který přidá body jakémukoliv filmu. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Brutálne nesympatická hlavná postava. Nerozhodný a samoľúby narcis, ktorý ničí životy tým, ktorí sa na neho, z rôznych dôvodov, nafixujú. Trvalo mi prijať nejakú chviľu tento fakt ako zámer autorov. Choré a absurdne toxické vzťahy ako zrkadlo doby. Rogowski každopádne rulezzzzz, Tomas je v jeho podaní karikatúrou samého seba. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Angličtina do francouzských filmů rozhodně nepatří! Kazí typickou francouzskou atmosféru a sráží celkový dojem. Francouzi jsou nejsilnější ve vztahových dramatech, proto by i oni sami vytasili přísná kritéria a tudíž přísné hodnocení. A v jejich těžké konkurenci se Míjení ocitá v průměru. Postava Franze Rogowského je na zabití/k politování/k zešílení/k hořkosladkému zasmání. Postava Adele k jihnutí a Benova postava se až na výjimky chová nejracionálněji. A jak celý život opakuji - i když je číslo tři mým životním číslem, v jakémkoli vztahu je to číslo nejhorší, protože minimálně jeden to vždy odskáče... ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho vybíral, až přebral. Hlavní postava je nepříjemný pozér, exhibující ve svetrech nebo tílku.  Má za manžela distinguovaného Anglána, ale z nudy to zkusí s ženou. Nakonec se není schopen postavit ani k jednomu z nich čelem a odjíždí na svém bicyklu do zapomnění. Bod navíc za explicitní a realistické ztvárnění gay sexu, to se nevidí ani v pornu. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Film postrádá nějaké speciální tempo, atmosféru nebo nápaditost, ale jeho hlavní problém je velmi nesnesitelná sebestředná postava, velmi sobecká vůči svému okolí - dobře zahraná Franzem Rogowskim, který jí svým vzhledem dodává extra porci nesympatičnosti. Pocit diváka není ten typ dobré filmové depky, ale spíš otrávenosti z chování člověka a neschopnosti lidí ho celou dobu poslat do háje. Je tam odvážná erotická scéna Whishawa a Rogowského a režisér se (vedle nářků nad udělenou nepřístupností mládeži) chlubí, že nepotřebovali intimního koordinátora na place, ale film to nijak neobohatilo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od 15. novembra 2021 v Paríži. (Arsenal83)
  • Režisér Ira Sachs a distribútor MUBI odmietli hodnotenie NC-17 (film od 18 rokov), ktoré dostali, a uviedli film do kín bez tohto hodnotenia. Sachs nazval hodnotenie „formou kultúrnej cenzúry, ktorá je dosť nebezpečná, najmä v kultúre, ktorá už teraz bojuje. extrémnymi spôsobmi, s existenciou LGBT snímok.“ (Arsenal83)

Související novinky

24. Mezipatra: Jaké filmy si nenechat ujít?

24. Mezipatra: Jaké filmy si nenechat ujít?

30.10.2023

Ve čtvrtek 2. listopadu začíná Queer filmový festival Mezipatra, který v Praze potrvá až do 9. listopadu. Poté se přesouvá do Brna, kde 17. listopadu končí. 24. ročník se ponese v tématu Na rozcestí… (více)

Reklama

Reklama