Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva homosexuálové spolu žijí ve vztahu více než patnáct let. Vše se však změní, když jeden z nich naváže utajovaný poměr se ženou. (mac000)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (18)

maddy 

všechny recenze uživatele

Taká tá obyčajná indie dráma o milostnom trojuholníku, akurát, že milostný trojuholník tentoraz tvorí jeden homosexuál, jedna heterosexuálka a jeden bisexuál. Zaujímavá myšlienka sexuálnej rozpoltenosti - chcem mať dieťa so ženou, ale páči sa mi byť aj s chlapom, s ktorou však režisér nijako zvlášť zaujímavo nepracuje, nerozvíja ju a na konci vyustí pomerne do prázdna. Oceňujem, že film sa nebojí explicitnejších sexuálnych scén a rovnako otvorene ukazuje heterosexuálny styk, rovnako aj ten homosexuálny, bez toho aby skĺzal k prvoplánovej nahote, no to je jediné ovzláštnenie ktoré Passages ponúka. Inak sa jedná o film, v ktorom vyslovene nezaujme ani jedna z troch ústredných postáv, emočne vôbec nestrhne a aj myšlienkovo v téme bisexuálnej rozpoltenosti iba kĺže po povrchu než, aby išiel vyslovene na dreň. Neurazí, nenadchne. Pre priaznivcov nezávislej francúzskej tvorby fajn, ale s podobnou tématikou existuje aj mnoho lepších filmov, napr. Lilting taktiež s Benom Whishaw, The Way He Looks alebo Weekend. CELKOVO: 6/10 ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Mírně komediální vztahové drama o narcistickém bisexuálním režisérovi nezávislých filmů, který si začne románek se ženou, přestože je ženatý s mužem, svým dvorním hercem. Tím vznikne bizarní situace, v níž se hlavní anti-hrdina snaží udržet ve vztahu se svým životním partnerem zuby nehty, ale přitom je odhodlán nadále pokračovat i v aféře s milenkou a slibovat jí založení rodiny. Film je pozoruhodný právě tím, že jeho dění sledujeme převážně z pohledu sebestředné a sebelítostivé postavy, která je nesnesitelná a okouzlující zároveň, a jejíž drzé a vrcholně neempatické jednání se čím dál víc stupňuje do až absurdně komických rovin. Výsledkem je zábavná podívaná o nezvyklém milostném trojúhelníku, zaměřená na karikaturu toxického muže bez špetky sebereflexe, která ale krom jeho eskalujících nepatřičných výstupů nabízí už jen slabě napsané vedlejší postavy a nadbytečný důraz na explicitní fyzičnost v postelových scénách. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych sem mohl zkopírovat znění recenze MyrnaAlec. Tomas je vyloženě nesympatická postava a i když to oba herci zahráli výborně, nepřijde mi reálné, že by ti dva spolu byli, rozhodně ne moc dlouho. Stejně tak mi nepřišlo uvěřitelné, že Tomas by chtěl mít něco se ženou. Slabinou filmu je tedy jednoznačně scénář a obsazení Tomase taky nebylo šťastné. Film má ovšem příjemný zvukový doprovod, dobře vedenou kameru a skvělý závěr. Bonusem je samozřejmě Ben Whisaw, který přidá body jakémukoliv filmu. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Míjení aneb když člověk neví, co chce a ubližuje tím ostatním. Takový cyklus se ale nemůže opakovat donekonečna... nebo snad ano? Poměrně jednoduchý námět by si žádal větší ozvláštnění než několik dvouminutových sex scének. Alespoň údernější koncovku. Ale špatné to určitě nebylo. 65%. 57th KVIFF ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Passages nepřestávají bavit ani na chvilku a je to především díky působivému výkonu hlavního herce postavy Thomase. Nepředvídatelnost filmu o milostném trojúhelníku, no možná i čtyřúhelníku nás jako diváky angažuje do příběhu a pozorovat jak se příběh dál nevyzpytatelně posouvá kupředu je fakt jízda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Ira Sachs a distribútor MUBI odmietli hodnotenie NC-17 (film od 18 rokov), ktoré dostali, a uviedli film do kín bez tohto hodnotenia. Sachs nazval hodnotenie „formou kultúrnej cenzúry, ktorá je dosť nebezpečná, najmä v kultúre, ktorá už teraz bojuje. extrémnymi spôsobmi, s existenciou LGBT snímok.“ (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od 15. novembra 2021 v Paríži. (Arsenal83)

Související novinky

24. Mezipatra: Jaké filmy si nenechat ujít?

24. Mezipatra: Jaké filmy si nenechat ujít?

30.10.2023

Ve čtvrtek 2. listopadu začíná Queer filmový festival Mezipatra, který v Praze potrvá až do 9. listopadu. Poté se přesouvá do Brna, kde 17. listopadu končí. 24. ročník se ponese v tématu Na rozcestí… (více)

Reklama

Reklama