Reklama

Reklama

Nemesis

Obsahy(1)

Půvabná dívka Sarah se vyhýbá svým spolužákům a čas nejraději tráví s Vernem, starým majitelem obchodu, který má stejně jako ona rád hádanky. Propadla záhadné hře, při které jsou hlavolamy nastříkány sprejem po celém městě. Legenda říká, že když je někdo rozluští, má jít do jisté opuštěné budovy a tam napsat odpověď na zeď. Ale když záhada, kterou Sarah odhalí, vede ke smrti těch, které má kolem sebe, uvědomí si, že hádanky jsou víc než jen jednoduchá hra Je vše jen v její mysli nebo existuje nějaké skutečné zlo, které řídí hru zvanou NEMESIS? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sara Novaková se ještě pořádně nevzpamatovala z havárie, kde sama jen tak tak přežila, ale zemřela jí matka. Proto místo, aby trávila čas jako ostatní mladé (a hezké) studentky věnuje svůj čas hledáním smyslu života. Na zdech ve městě se objevují všelijaké hádanky, a traduje se pověst, že kdo je vyřeší a napíše odpověď na zeď v jednom opuštěném domě, bude odměněn právě odpovědí na smysl života ... Uh. Tenhle filmeček se hrozně těžko hodnotí. Kdyby se autorům odpustila ta hrozná zápletka se "smyslem života" a zůstalo pouze u vcelku záhadaných hádanek, a zrušili by ten příšernej konec (který přinesl víc otázek než odpovědí), tak by to bylo mnohem lepší a zábavnější. Rozhodně tento snímek jen není průměrný (jak by hodnocení mohlo naznačovat - prostě část perfektní, část hrozná, což dá do kupy právě ty tři hvězdičky. Ale pokud máte rádi "záhady", tak se snad nudit nebudete.... ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Ponechajme bokom odpoveď na otázku hlavnej myšlienky filmu, lebo tá niekde uletela vďaka snahe o čo najväčšie zauzľovanie deja, až to chlapi prekombinovali, ale treba im uznať, že od začiatku umne a rafinovane nahodili sieť na diviakov, aby aj napriek nezrozumiteľnostiam a nelogickostiam dokázali sedieť a dať sa vtiahnuť do hry VeďTerazUžPrídemNaToOČoTuVlastneIde, nuž a vyhrali, teda aspoň v mojom prípade, ale aspoň som si mohol úplne vychutnať fešandu Carly, takže 55%. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní game thriller a la Fincherova Hra. I tady se hrdinka zaplete do podivné a zlověstné hry, ve které jde o život, ale jde se na to jinak - přes luštění série verbálních hádanek. Ta posedlost hádankami je sice trochu legrační, ale hrdinčino noční putování zanedbanými městskými prostory má slušnou atmosféru podpořenou zeleným filtrem a roztřesenými černobílými záběry z videokamery, pomáhá i že se na hrdinku dobře kouká a divák je zvědavý, co se z toho vyvrbí. Konec na prdel neposedí, ale i tak je to fajn béčkový celovečerní debut. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Rena Owen je nehorázna roštenka (škoda, že hornú polovicu tela zdedila po fotrovi/ s imidžom mladšej sestry Liv Tyler. Ideálny týpek do letného teenagerského popcornu - ale nie do filmu s ambíciami, aké mal kdesi nazačiatku určite aj Nemesis. Jej obsadenie je teda - aspoň pre mňa - dosť veľkou hádankou. Hoci mi hneď napadá odpoveď, ktorú sa pokúsim zašifrovať do prostoduchého rébusu: "Ako sa volá miestnosť, z ktorej vychádzajú adeptky na castingu ako víťazky?" P.S. Predsa len si neodpustím vysoké hodnotenie: pre chvíľkami hustú atmosféru a prekvapivo inteligentné nápady. Záver mi na rozdiel od niektorých iných "komentátorov" neprišiel vôbec blbý, skôr logický: ak sa človek nedokáže zmieriť so "životom plným otázok bez odpovedí", má jedinú šancu: Vzbúriť sa proti životu - či už vlastnému, alebo životu iných. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemesis (Νέμεσις) bola starogrécka bohyňa oprávnenej pomsty. Jej meno sa stalo synomymom odplaty. Koprodukčný kanadsko - novo zélandsko - anglický mysteriózny thriller "Nemesis Game" však nemá s touto prastarou antickou bohyňou nič spoločné. Je to snímok o akejsi podivnej hre, ktorá odhaľuje podstatu života. Nevýrazný film plný hádanok, ktoré ma nedokázali zaujať a vtiahnúť do deja. Hodne som sa pri sledovní tohto titulu nudil. ** ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama