Reklama

Reklama

Erupce lásky

  • Kanada Fire of Love (více)
Trailer 1
Kanada / USA, 2022, 93 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. Jejich neuvěřitelný příběh a autentické záběry sopek pořízené z dechberoucí blízkosti na 16 mm film nyní ožily v kreativním zpracování režisérky Sary Dosy. Hit ze Sundance, připomínající estetiku Wese Andersona, je nejen o vybuchujících sopkách, ale i o dynamice unikátního vztahu dvou svérázných vědců. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé nahlédnutí do světa sopečných erupcí a do života dvou pozoruhodných osobností.. Moc krásný životopisný dokument, Katia a Maurice k sobě prostě patřili, ve všech ohledech.. Nejúžasnější a fascinující záběry, co jsem kdy viděla, na jednu stranu z toho mrazí, no na druhou stranu vědomí toho množství zachráněných životů, poklona.. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Použili jsme levný člun. Nejsme idioti." ■ Obdivuhodné! Respekt! Sledujeme život dvou vulkanologických nadšenců, kteří milovali sopky, následně ze zamilovanosti trochu vystřízlivěli, pochopili, co vše mohou vulkány způsobit a udělali maximum, aby v budoucnu zachránili lidské životy. Neuvěřitelné záběry! ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Film, který vypadá, že jde absolutně mimo. A taky jde. Ale dokáže si vás tak jednoduše podmanit, že se nedokážete divit. Totálně hypnotické porno vybuchujících sopek, tekoucí magmy, pukajících bubliny, létajících jisker a další bambiliardy věcí. Dabing v něčem chraplavý až depresivně hypnotický s celým dějem. Povinnost v kině. Povinnost kdykoliv. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh dvou vědců spojených vášní k sopkám a k sobě navzájem. Famózní záběry z blízkosti sopek. I když Katia a Maurice v průběhu času dbali více na opatrnost, sopka nakonec svoji převahu ukázala. Jendo přání jim ale splnila. Příběh kolumbijského města Armero je aktuální výstrahou pro dnešek. Vulkanologové varovali úřady před katastrofou. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film sledující milostný příběh dvou vulkanologů ve stínu impozantních záběrů těch největších světových vůlkánů. Láska, kterou zhaslo až to, co bezmezně milovali. Fascinující příběh Katii a Maurice zastiňují záběry vukánů a pro někoho, koho podobné výjevy fascinují je to asi ''must see'' podívaná. Pro mě osobně nic čím by vybočovalo dokumentárně z řady kromě ústřední dvojice a přírodních krás. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama