Reklama

Reklama

Pravidla zabíjení

Trailer 1

Bývalý námořník musí bojovat se svým svědomím a kodexem cti, když je nucen dělat pro mafii... Gabriel Tancredi (Michael Rooker) je bývalý mariňák, který se stal mafiánem. Když se dva policisté stanou nechtěnými svědky neúspěšného pokusu o vraždu, dostane příkaz od svého nelítostného bosse Arnolda Solomona (Bruce Willis), aby svědky zlikvidoval. Neuposlechnutí příkazu bude znamenat porušení kódexu, ohrožení dalších životů, i jeho vlastního. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (35)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu podrazili nohy dvě zásadní věci. Obsazení Michaela Rookera do hlavní role, což jsem již před shlédnutím filmu nepovažoval za ideální volbu a v jeho průběhu se mi to jen potvrdilo, jelikož ten chlap může hrát tak akorát všelijaké pofidérní týpky, ale rozhodně ne charismatického ústředního hrdinu, se kterým by šlo jakkoliv sympatizovat, no a pak kvalita zpracování závěrečné ,,velké´´ akční pasáže, což mě ovšem vzhledem k jménu Jesse V. Johnsona dost nemile překvapilo, ne-li až šokovalo, jelikož právě pod tímto tvůrcem vznikli třeba ty nejlepší rubanice božského Scotta Adkinse, takže jsem i zde očekával, že má tento tvůrce prostě akci v malíku, což se ovšem ukázalo jako mylná domněnka, jelikož tady se mu ta finální akční čtvrthodinka vymkla natolik, že ji nelze označit za nic jiného, než trapné dno, které ve výsledku pak dost pošramotilo do té doby poměrně důstojný dojem fungujícího béčka, disponujícím výraznými postavami, slušným obsazením a vůbec ne nudící zápletkou. Samozřejmě, hledat zde nějaké přesvědčivé emoce, fungující dramatické pasáže, působivé napětí, či stylovější zpracování, pak sice nemá cenu, ale v rámci nenáročného, přímočarého béčka to prostě tak nějak celé docela šlape, takže opakuji, nebýt pro mě nepochopitelného tvůrčího zkratu při zpracování akce a mít lepší ruku při castingovém výběru do hlavní role, šel bych s hodnocením klidně i na pěkný průměr, takto ale prostě výš než za 2* nemohu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedinou pravdou je, že na to, že sa vo filme ocitol Bruce Willis volume 2022 tak ten film nebol až tak zlý. Ale na herecké osobnosti rangu Willis + Malkovich + Kurylenko to mohlo byť aj lepšie. Hoci drsný okuliarový pohľad Rookera bol veľmi dôveryhodný a všetkých ich dal do vrecka. Inak ale častokrát neprehľadná strieľačka, aby z toho bol aspoň béčkový akčňák. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Vcelku fajn. Herecké osadenstvo je menami na béčko nadštandardné. Aj keď nutno dodať, že Malkovich má len vedľajšiu úlohu v ktorej nemá šancu veľa predviesť a Olge Kurylenko som jej akčnú rolu neveril ani sekundu. Zachraňuje to charizmatický Michael Rooker a na prekvapenie aj Bruce Willis- síce je cítiť, že natočiť s ním i tých 15-20 minút čo mal, dalo veľa námahy (využívanie doubla, zábery od zadu, časté strihy), na druhej strane aj napriek zrejme chatrnému zdravotnému stavu v ktorom bol, bol jeho výkon slušný. Príbeh je klasické béčko-žiadna katastrofa, žiadny zázrak, technická stránka na béčko v norme (režisér Jesse Johnson patrí k tým lepším v danej kategórii) a zamrzí len, že akcie nebolo vo filme viac, pretože vo White Elephantovi sa všeobecne omnoho viac machruje a kecá, než strieľa. Aspoň že v závere sa dočkáme dlhšej a plnohodnotnej akčnej sekvencie. Celkovo, jeden z najlepších Willisových filmov posledných rokov a v pohode béčko, ktoré by žiadneho fanúšika žánru nemalo vyslovene uraziť. Slabšie 3* a 50% ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Většina filmu se drží v přijatelném béčkovém průměru. Jenže akční finále je zbytečně odfláknuté. Sice se hodně střílí, ale je to nepřehledné a takové nezajímavé. Michael Rooker má slušné charizma a Olga Kurylenko působí s útočnou puškou v ruce uvěřitelně a vlastně jí ta akční poloha celkem sluší. Bruce Willis sice nic zajímavého nepředvede, ale ani neurazí. Určitě je to jeden z jeho lepších filmů z poslední doby. Škoda, že film nerežíroval někdo lepší. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak od Johnsona jsem čekal víc. Pomalu si začínám myslet, že Accident Man byla jen taková náhoda a Johnson je béčkařskej břídil. Tak ano, jsou i větší břídilové, proto dávám 2*. Je fakt, že Rooker, Willis i Malkovich nejsou vůbec špatní, mě nejvíc sral ten mileniálskej spratek co se neuměl oblíknout. No, každopádně béčko, ne zas tak hrozný, ale že bych si to užil se říct fakt nedá. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se používají zbraně Wehrmachtu z 2. světové války – samopal MP-40 a kulomet MG-42. (Chicharron)

Reklama

Reklama