Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

haj 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film, který má sice velmi jednoduchý příběh, ale o ten tady přece jenom tolik nejde. Jde hlavně o akci a té je tady až dost. Bohužel ke konci filmu si Jackie zlomil kotník, když skákal na vzducholoď, takže se nedočkáme žádného závěrečného souboje, ale v průběhu filmu si rozhodně na nedostatek akce stěžovat nemůžeme. Celkem by mě zajímalo, jestli Jackie dělal kaskadérský kousek, kdy přeskočí ze střechy parkoviště na protější balkón. Dlouhou dobu se o tom vedly spory, podle některých to skákal režisér Stanley Tong (bývalý kaskadér), podle některých Jackie. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Škoda, že slušnou akční béčkárnu s několika nápaditejma bitakama sráží občas až přehnaně crazy komediální pojetí, šíleně přehrávající záporáci s New Yorskýho gangu a s blížícím se závěrem nedotaženej (resp. hodně urychlenej) příběh. Domnívám se, že zejména ulítlej humor měla na svědomí hongkongská produkce. Na druhou stranu bylo v závěrečnejch titulcích vidět, kolik toho pro tenhle biják Jackie Chan obětoval, je to fakt borec, Hodně jsem váhal mezi dvě a třema hvězdama, ale za scénu se vznášedlem, solidní porci fajn akce a Jackieho Chana ve svý nejlepší formě nakonec dám tři slabší hvězdy. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Tak tímto filmem Chan konečně dobyl Ameriku. A je to hlavně jeho kaskaderská one-man show, protože "záporáci" v první půlce jen tak mávají pálkami, zatímco ti v druhé půlce zase jen rychle střílejí a destruují. Zoufale tady chybí nějaký pořádný záporák, který by byl Jackiemu důstojným protihráčem. V epizodní úloze se sice objeví "asijská Maddona" Anita Mui, ale jinak tu chybí i obvyklý sidekick. Scénář je neuvěřitelně špatný, ale co s tím, když Jackie hází jeden kaskaderský kousek za druhým, a když se pak divák na závěr při titulcích dozví, že je dělal ještě s nohou v sádře... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zábavná a rychle plynoucí jednohubka, jejíž stopáž bohatě vystačí nepříliš komplikovanému scénáři - film samotný trvá jen zhruba 78 minut a zbytek tvoří nepovedené záběry a následně titulky - kaskadéři si zase jednou užili, sanitka jela dvakrát a Jackie odehrál zbytek filmu se zlomenou haxnou. Já chci vznášedlooo! ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mne dycky bavil. Tady je skvělá ukázka vtipu a akce, tak jak to Jackie umí. Ten příběh ale taky není žádná hrůza, dá se to. Dycky mne rozveselí to vznášedlo, to je prostě geniální a taky bych se s tím chtěl projet. Je to dobrá zábava. A je dost možný, že Jackieho filmy asi trochu nadhodnocuji, mám pro něj slabost a dycky mne bavil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Hong Kong Film Awards
    Víťaz v kategórii Najlepšia bojová scéna vo filme - Jackie Chan, Stanley Tong,
    Nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan,
    Nominácia v kategórii Najlepšia herečka - Anita Mui,
    Nominácia v kategórii Strih - Peter Cheung,
    Nominácia v kategórii Najlepší nový herec - Françoise Yip,
    Nominácia v kategórii Najlepšia kamera - Barbie Tang,
    Nominácia v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe - Françoise Yip.

    1996 MTV Movie Awards
    Nominácia v kategórii Najlepšia bojová scéna - Jackie Chan.

    1997 Key Art Awards
    Víťaz Best of Show - Audiovisual. (Peter-1307)
  • Později si svůj kotník zvrtl i režisér Stanley Tong, který tak při kompletaci filmu chodil o berlích. (SG-1)
  • Príbeh sa síce odohráva v New Yorku, ale aby sa ušetrilo, nakrúcalo sa v kanadskom Vancouveri. (Puol)

Reklama

Reklama