Reklama

Reklama

Sedm pěstí

  • Česko Kung-fu krotitel duchů (více)
Trailer

Jackie Chan a Biao Yuen v jednom z "nejúlítlejších" kung-fu filmů, známém také jako Kung-fu krotitel duchů. Z kláštera šaolinských mnichů byla ukradena vzácná kniha, která obsahuje přesný popis tajného bojového umění zvaného sedm pěstí. Mniši vědí, co může kniha způsobit v nesprávných rukou. Kdo ovládne techniku sedmi pěstí, stává se neporazitelným. Je třeba získat knihu co nejdříve zpět. Vše ale nasvědčuje tomu, že ten, kdo ji ukradl, už umění ovládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To bol teda riadne uleteny film a ti duchovia boli fakt od veci a aj dost komicki. Uz som aj videl lepsie filmy od Jackieho Chana a tento patri skor medzi jeho menej vydarene. Vacsinou tam len mavali rukami a to bolo asi tak vsetko. Jackiemu vo filme nerobilo problem chytanie hadov, ale nechapem naco si ich uskladnoval medzi nohami, ved aj na to doplatil:) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych měl ocenit, že se tvůrci snažili základní formulku kung fu filmů trochu obměnit. Jenže tady se jim to hrubě nepovedlo. První půlka je neskutečná nuda, Jackie se jenom ksichtí, skoro netrénuje, a duchové jen tak skáčou. Pak se to trochu zlepší, přijde kung fu i občasný vtípek (Vypadáš jak čajová konvice), ale spíš než o "nejúlítlejší", jde spíše o "nejodfláklejší" film (Wei Lo byl v bakrotu, premiéra filmu byla odsunuta, a teprve, když byl Jackie "propujčen" jiné společnosti a vydělal nějaké peníze, film šel do kin). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Trapnost "humorných" scének Sedmi pěstí překračuje i vysoko postavenou laťku obvykle velmi špatných hihi vtípků hongkongské provenience. Do zjevení retardovaných a moukou poprášených "hopkirků" se jednalo jen o slabší lehce ztřeštěnou chanovinu, jakmile však na scénu přichází lehké fantastično, s Pratchettem opravdu nesrovnávat, je se vším snesitelným konec. Přetrpíte-li doslova nekonečnou smršť dokonale trapných etud s nadějí, že se dočkáte alespoň pořádného kung fu, vězte, že i v tomhle vás tohle spirituální kung pao nijak zvlášť nenadchne. Až na shaolinskou zkoušku se žádné choreografické lahůdky nedočkáme. Závěrečný souboj, obvykle ozdoba všech podobných žánrovek, díky účasti velevtipných astrálních bytostí přináší jen další zklamání. Z mého pohledu zatím nejhorší Jackieho film, který jsem viděl. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Velice nerada ubírám zásluhy jakémukoli ze svých oblíbenců, ale jsou chvíle, kdy i HK maniak kroutí nevěřícně hlavou a pak dlouho, zamyšleně zírá před sebe. Spiritual Kung fu je hodně špatná záležitost a to přiznává člověk, který se směje čínským vtipům, nesměje se létajícím hrdinům a dokáže ocenit i veselé taškařice Deana Sheka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia ranná Chanovka natočená pod taktovkou čínskeho Uwe Bolla, Lo Weia. Tentokrát sa Jackiemu podarilo Weia presvedčiť, aby to pojal komediálnejšie, ale veľká sranda to aj tak nie je. Vlastne som sa nezasmial ani raz. Jediným kladom je, že Jackie tu hrá tú svoju typickú škatuľku roztomilého rošťáka. Väčšinu filmu ho sledujeme ako v šaolinskom kláštore robí neplechu a cvičí super duper neporaziteľný štýl piatich pästí od nejakých piatich duchov, ktorí si tam len tak spadli z meteoru. Popritom zloduch James Tien s druhým naj super duper štýlom sedem pästí kántri jedného chudáka za druhým, až kým sa samozrejme ich cesty neskrížia vo finále. Prvá hodina je strašná nuda, keďže tie vtipy nefungujú. Ani Dean Shek tu nie je vtipný a to je teda už čo povedať. No a tie bitky v poslednej pol hodine nie sú tiež nič extra. Choreografia je jednoduchá a neobsahuje žiadny pôsobivejší chvat. Aspoň že sú bitky celkom dynamické. Takže výsledkom je ranná Chanovka s ktorou nemá zmysel strácať čas. Najkrajšou vecou na filme je ten vydarený remasterovaný obraz. A aspoň som si overil, ktoré scény potom Lo Wei znova použil do Odvážnej Hyeny 2. 3/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Film bol natáčaný začiatkom roka 1978, no kedže štúdio Lo Wei nemalo dostatok peňazí, rozhodlo sa ho nevydať a založiť do archívu. Avšak po úspechu filmov Škola hada (1978) a Majstrov syn (1978) ho promtne pustilo do distribúcie ešte koncom toho istého roka. (Peter-1307)
  • V origináli je film natočený v mandarínskej čínštine. Neskôr bol upravený do kantonskej čínštiny, ale nakoniec ho oficiálne uviedli v pôvodnom znení. (Peter-1307)
  • Verze promítáná v korejských kinech měla zcela odlišný úvod. (Rominator)

Reklama

Reklama