Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři pěvecké generace přály 7. ledna 2022 v pražském Divadle Broadway symbolicky textaři Zdeňku Borovcovi k jeho nedožitým 90. narozeninám. Z pódia zněl hit za hitem. Není divu, Borovec napsal na dva tisíce písňových textů a mnohé z nich zůstávají díky jeho řemeslné poetičnosti nesmrtelné. Zdeněk Borovec zemřel v roce 2001 ve věku 69 let. Za své texty získal mimo jiné dvě zlaté Bratislavské lyry. Byl také úspěšným muzikálovým libretistou. Otextoval Bídníky, Monte Crista či Draculu. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Za mě nejkrásnější text, který Zdeněk Borovec kdy napsal jednoznačně "Dvě malá křídla tu nejsou" ve skvělém podání Heleny Vondráčkové. Aspoň já to tak mám. Původní píseň, kterou v originále nazpívala Roberta Flack a později ji po svém předělali Fugues, se českou verzí dostala do hloubi duše nejednoho posluchače. Aspoň já to tak mám. Smutné, ale nádherné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Písničky Zdeňka Borovce nezestárli a jen tak nezestárnou., Mnoho z nich mám taky osobně rád. Moc se mi líbí jeho práce s češtinou a hloubku, do které se svými texty ponořoval. Je třeba říct, že mě překvapilo, jak moc písní napsal a jak úspěšný byl i v zahraničí, to se moc neví. Samotný záznam koncertu je super, jen je škoda, že velkou část tay prokecali a že nebyli lépe zvoleni interpreti. Třeba Leona Machálková byla ráda, že vůbec dozpívala. ()

Reklama

Reklama