Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chow (CHOW YUN-FAT) se snaží žít slušným životem - jak to jen u vyhazovače v bangkokském nočním klubu jde. Jeho přítel je ale v průšvihu: má dluh u lichváře, u kterého se dlužit opravdu nevyplácí. Aby ho Chow z problému vysekal, naplánuje s místními mafiány přepadení kamionu s pašovanou municí. Ale při akci se má stát jedna věc, o které Chow neví - má při ní zemřít. Boj o život a čas odplaty nadchází... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

maty39 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam je magor, který k smrti nesnáší své hrdiny. Podívejte se na pár jeho starších filmů a zjistíte, že Ringo Lam dokáže svého hrdinu protáhnout očistcem a pak mu ani nenabídne klasický hollywoodský happy end. Ringo Lam se soustředí především na příběh a vztahy mezi jednotlivými hrdiny a okolním světem. Akční scény využívá především k vykreslení utrpení a brutality svého filmového světa. Hrdinové jeho filmů (a to nejen záporáci) jsou většinou slušní magoři a když ne zrovna magoři, tak žádní andílci, kteří se pohybují minimálně na hraně zákona. Většina z výše zmíněného platí i pro Lamův Full Contact. Ve Full Contactu se Lam zaměřuje na vztahy mezi jednotlivými hrdiny. Nic není černobílé a každou minutou se vztahy mezi hrdiny posouvají směrem ke konfrontaci. Akční scény tak nejsou ani tak následkem dějových zvratů, jako spíše vyústěním a vyřešením vzájemných vztahů. Dějová linie je tak zoufale neoriginální, ale atmosféra je velmi dusná a strhující. Nikdy nevíte, co s kterou postavou bude, ale víte, že z tohoto nikdo nevyjde s nějakým vítězným pocitem. Samotné akční scény jsou velmi povedené a zručně natočené. Je pravda, že Lam není Woo. Akční scény jsou kratší, neklade se důraz na efektní choreagrafii a bodycount je na hong kongské filmy velmi umírněný. Prostě se musíme smířit s tím, že Lam netočí akční filmy, ale drsné kriminálky, které okoukal především z francouzských vzorů. 90% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam asi v najlepšej forme. Lietajúce guľky pred rokom 2000 neboli práve bežnou záležitosťou, navyše tu nejde len o efektnosť ale viditeľnosť projektilov má aj logický význam. Tváriť sa, že ide o adaptáciu Starkovho Lovca (ODPLATA, BEZ OKOLKOV) by bolo trochu odvážne, ale ide o jeden z tých zaujímavejších revenge filmov. Oproti kultovému ZABIJAKOVI je tu akcia lepšie a prehľadnejšie natočená... ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv do Killera to má docela daleko, stejně hodnotím tento film hodně vysoko. Yun-Fat Chow je prostě supetřída a jsem přesvědčen, že bez něj by byl Full Contact jen béčkovým filmem o kung-fu. Plný počet film nedostane, neboť konec se mi zdál až moc otevřený a hodně zvláštní. Jinak ale zcela bez problémů! Lepší 4! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Štýlovka z 90. rokov. Plná neónov, prestreliek, zrád a krvi. Chow Yun-fat vo forme. A Ringo Lam sa hrá a zase raz je na poli lineárnej banality invenčný. Jeho sledovanie guliek pri prestrelke je vizuálny skvost. V zásade jednoduchý príbeh o pomste, ktorý stojí na sympatickom hrdinovi, teplom záporákovi a šialených poskokoch. To, že to stihne riešiť aj romantickú líniu a aj tú bromance je veľkým plusom. Veľké prekvapenie je, že je to takmer bez pátosu a množstvo vecí má logicky zmotivované vyústenie. Žiadne metafory alá John Woo a jeho holubice a nekonečné náboje. Jedna z najlepších vecí, čo Ringo Lam natočil. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej Hong Kong, ne jako většina těch vyměklotin, co se tam natáčejí dneska. Chow Yun-Fat je jako vždycky skvělej, stejně tak Simon Yam. Krom toho jsme dostali možnost zjistit, že Ringo Lam umí natáčet nejen špatný filmy s van Dammem (i když Max. riziko tak špatný není), ale i filmy, kterými se inspirovala řada dalších režisérů, včetně Tarrantina. Jinak doufám, že čeští distributoři budou takhle pokračovat dál. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama