Reklama

Reklama

Nekonečná bouře

  • Velká Británie Infinite Storm
Trailer

Zkušená horolezkyně (Naomi Wattsová) si při výstupu na horu Mount Washington v New Hampshire uvědomí, že se blíží sněhová bouře. Rozhodne se proto vrátit ještě před dosažením vrcholu. Cestou potkává opuštěného muže v nesnázích a musí je oba dostat dolů dřív, než se setmí. Natočeno podle skutečného příběhu. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedený horský výšlap zralé dámy. A tou dámou je Naomi Watts. Bohužel. Film jí přisoudil roli horské záchranářky, skutečně existující hrdinky Pam Bales, takže extrémní výkyvy počasí, fujavice, ledovice a ochlazená vaginální sliznice jsou jejími nejlepšími přáteli. A když si to tak šlape horským terénem, narazí na stopy ve sněhu, které ji dovedou ke zkolabovanému a extrémně podchlazenému mladému muži, se kterým se polovinu filmu vláčí na bezpečné místo. Zbytek filmu je pak věnován výčitkám směřujícím k úniku plynu, nikoliv z jejích střev, nýbrž ze sporáku, který byl pro její potomstvo fatální. Je docela smutné sledovat kariérní úpadek kdysi skvělé herečky, která v tomhle filmu nabídne znenadání odhalené poprsí a zadek, čímž vlastně dokazuje to, že když jí kůže na ksichtě povoluje, tak na těle to stále drží relativně kvalitně. Film ani příliš velkou logikou neoplývá. Když se hrdinka dovleče s mužem na silnici, zoufale pořvává na kolem projíždějící auto. Přitom parkoviště s jejím autem je nedaleko. Nezjistíme ani důvody mladíkova výšlapu, který se do extrémních podmínek příliš nevybavil. A když dorazíme na parkoviště, tak spěšně před svojí záchranářkou ujede svým zaparkovaným autem. A zachráněný muž? Skopl bych ho z nejbližšího skalního útesu, neskutečný kretén. Tlak nezvýší ani scény se sněhovou vánicí, o mnoho líp na tom nebude emoční křivka při historce o fatální domácí nehodě. Małgorzata Szumowska režírovat neumí. Sice jsem neviděl její předchozí filmy, ale tenhle bohatě stačil. Skvělá herečka se dala všanc rozplizlé režii, unylé, nenapínavé až nesmyslně vyznívající dramatizaci událostí a křečovité snaze dostat do diváckého povědomí neznámou záchranářku. Výsledek je otřesný. 2/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten muž nemal slovo chlapa. Celý čas vyplakáva, kričí, ako tam chcípne, od nešťastia sa mu krúpy topili na ksichte, no nakoniec to nesplnil a prežil. Ak si chcete tento film pozrieť kvôli horskej panoráme, vzdajte to. Pár širokých záberov na hory a to je všetko. Zvyšok bol natočený tak, ako keby sa to odohrávalo na poli za plotom. Pravdepodobnosť niektorých záberov a korelácia so skutočným príbehom je sporná. Vysilený chlapík s fialovými, omrznutými nohami, ktorý predtým spadol do priepasti a do ľadovej vody, skočí do auta a riadi ho ako pretekár. Žeby sa tak zrazu vzmužil? ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Infinite Storm" mi neprišlo vyslovene zlé. Dokonca mám pocit, že film si aj vie celkom udržať tempo, Naomi Watts do toho dáva všetko a miestami je to celkom slušne adrenalínové. Bol som zvedavý kam to dospeje a ako to celé vo výsledku dopadne, no problém akurát je ten, že vlastne od začiatku viete ako to vlastne skončí. Len je otázkou, čím všetkým si naši hrdinovia prejdú a trošku aj aké bude to mentálne zaťaženie. Neviem aké to bolo v skutočnosti a nechcem nejakým spôsobom hovoriť, že nám tvorcovia klamú alebo niečo podobné, no sú tu momentky, ktoré pôsobia viac filmovo, ako realisticky. Alebo minimálne to tak aj spravia tými dialógmi. Našťastie ale film vyzerá po filmárskej stránke celkom schopne, mám pocit, že veľa toho čo vidíme sú skutočné zábery, alebo tak minimálne pôsobia. Vďaka tomu má aj hora celkom slušnú atmosféru. Jediné čo ma ozaj mrzelo bol fakt, že koniec je oveľa monotónnejší, než celý zvyšok filmu. Pôsobí, že to nechce byť nejaké zakončenie happyendom, no miesto toho sa rozhodnú pre niečo trošku iné. Okey. Je to síce niečo iné, no nemyslím si, že to filmu pomáha. Ale zase je to dostatočne v pohode, aby som film aspoň v tomto smere pochválil. Neviem. Ja som s výsledkom v pohode. Hodnotenie: C+ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V prvním plánu horský survival, ve druhém příběh o překonávání životních překážek, těch největších. Pam posilují vzpomínky, Johna naopak ubíjejí. A věřím, že jen člověk s podobným prožitkem dokáže pochopit, proč vzdává život. Jasně, zpočátku vypadá jako magor a dřevák k tomu, ale postupně divák zjistí jeho motiv a myslím, že pak ho alespoň trochu pochopí. Přes veškeré útrapy a překážky byla pro mne jedna z nejsilnějších scén ta s dírou ve sněhu. A pak možná řeka... Přidanou hodnotou jsou krásné hory a těch záběrů není málo, vlastně je jich většina. A přes všechny filmové fígle a případné speciální efekty je třeba ocenit herce i štáb, páč natáčení určitě nebylo jednoduché. Za mě nedoceněné drama. 3,5* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival inspirovaný skutečnými událostmi, který táhne kupředu standardně velmi dobrá Naomi Watts. Je obdivuhodné, co předobraz její postavy v realitě dokázal, ovšem na filmovém plátně bohužel díru do světa neudělá, protože podobných filmů (ať už podle reality nebo jako fikce) je poměrně dost a lepších...40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v meste Kamnik na severe Slovinska a jeho priľahlom prírodnom okolí a parkoch. Natáčanie začalo 1. februára 2021 a skončilo 1. mája 2021. (Arsenal83)
  • Natočeno podle skutečného příběhu Pam Bales (Naomi Watts) a její expedice v roce 2010 na vrchol Mount Washington. (sator)

Reklama

Reklama