Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Parta mladých vyrazí pařit na odlehlý ostrov. Ráj, který na ně čeká, ale skrývá hodně nebezpečná tajemství a spoustu pastí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

Kropajda1 

všechny recenze uživatele

Jak může být seriál v TOP 10 je mi záhadou. Jeden díl jsem prospala, ale asi mi nic neuteklo. V seriálu je celá řada nelogických věcí  už od začátku. Proč vozí na ostrov tolik lidí, když si jich tam nechají pět? Proč neustále zabíjí své členy, když potom mají nedostatek lidí? Jak se uživí, když tam mají záhon se čtyřmi hlávkami salátu. Ve snaze vytvořit tajemno, je v ději několik nevysvětlených témat a podle posledního dílu je jasné, že se dočkáme další série. Tam asi budou navíc mimozemšťani, jinak by asi vysílání signálu nedávalo smysl. To bude ještě větší slátanina. Pravděpodobně ten chlapec, který žije separovaně, sehraje nějakou významnou roli.  Když už se vydali točit na tak hezké místo, možná si mohli se scénářem trochu víc vyhrát a ne se soustředit jen na to, aby tam byli homosexuálové a Afroameričani. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mi španělský Netflix slouží především jako povrchní přehlídka hezkých hereček a herců, stále očekávám alespoň jistou formu kvality či alespoň povrchní zábavy, když už seriálové médium zcela podlehne braku. Bienvenidos a Edén se s přehledem vyhýbá jak nějaké filmařské kvalitě, tak i zábavnosti, což z něj činí velmi špatný a pomalu ubíhající seriál. Námět by možná mohl být zajímavý, zvrácená sekta snažící se uchovat lidstvo mimo dosah klimatické katastrofy, ale veškeré její vystupování v seriálu prostě nedává smysl - unášet náhodná španělská děcka nalákaná na párty snů a čekat, že se zapojí do meditačního programu na obnovu planety je prostě pitomé. Kromě spirituálních mambo-jambo však seriál činnost sekty moc neprezentuje, naše neznalost jejího rozsahu či příjmů dokazují, že bez budování nějakého světa to moc nefunguje. Podobně jako v nedávno viděném a naprosto nesouvisejícím Memorias de Idhún se namísto toho zaměřují hlavně na vztahy mezi postavami, kteréžto by nám ovšem nabídla v zajímavějším podání libovolná peruánská telenovela. Pro všechny tyhle neduhy mě velmi trápila i vizuální stránka této podivnosti, některé nápady spojené se sektou jsou sice zajímavé, ale veskrze neoriginální a nádherné přírodní scenérie kanárských ostrovů působí v kontextu špatně napsaného seriálu velmi nezajímavě a nepatřičně - scéna naprosto nespolupracuje s atmosférou díla. Amaia Aberasturi a Berta Castañé mi bohužel k pořádnému zážitku nestačí. Velmi mě mrzí i velmi nešikovná snaha tematizovat problémy, které se sebou přináší klimatická změna, ani ne tak proto, že jsou zde aktivisté jako záporáci, ale spíš tím, že z nich scénář svojí impotencí dělá naprosté kretény a z něčeho tak fundamentálního jako ochrana přírody dělá sektářský rituál - jistě, namítnout lze, že je to seriálová fikce, ale je to špatná seriálová fikce, která stále dělá z ekoaktivistů dementy. To už by tam radši mohli hodit nějakou barvu na to neustále prezentované Landscape with Charon Crossing the Styx, aspoň by to dostalo dokumentární hodnotu. Příslib další řady nabízí více sci-fi prvky, nicméně jejich zapojení v závěrečné řadě, kdy influencerka África jen tak mimochodem aktivuje nějaký tajný protokol, je prostě k smíchu. ()

Reklama

vikino1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl to celé zazdil, věřím, že to není spoiler - jedinej rozumnej co jim nevěří, chce utýct, pak potká na lodi kočku (kterou by uzemnil jednou ranou) s pistolí na porážku prasat, ta nabije pistoli, mu řekne klekni, on klekne, ona mu příloží pistoli na čelo a než oběť stihne zeptat vo co de tak mu udělá díru mezi oči. Takhle dementní scénu může vymyslet jen magor, mě to vyloženě urazilo a vůbec nevím, jestli má cenu se dívat dál. Pokud bych chtěl utýct, hodím kočku přes palubu a ujedu pryč. Tohle je debilní až na půdu. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že tomu dám aspoň jednu hvězdu za snahu, ale druhá série to naprosto zabila. Španělé tímto opět prokazují, že jejich tvorba je mnohem bližší trapným mexickým telenovelám, než kvalitním počinům. Po Ferii je to další sektářský blábol plný tupců a buzen od Netflixu. Základní premisa, kdy ekoteroristická sekta láká na odlehlý ostrov mladé lidi na párty, aby je následně přiměla proti jejich vůli bydlet v zeleninovém pseudoráji, je úplně mimo. Na nějakou dobu možná, ale vzhledem k atmosféře strachu a paranoie, která v táboře panuje, kdo by tam chtěl zůstat věčně? To by bylo tak těžké říct, hele, zaspali jste, chvíli tu pobudete s námi, než připluje další loď a pak se vrátíte. A potom jejich odpor zničit milým přístupem a laskavostí a přehnaným množstvím sexu. To vymeje mozek po pár měsících každému. Jenže tam to je postaveno tak, že pokud nechceš zůstat, tak tě zabijeme a tím pádem vzniká napětí, které automaticky odrazuje ostatní. Postavy se chovají naprosto hloupě. Tři by mě museli držet, abych si nechal vědomě prostřelit hlavu žihadlem. Nemluvě o naprosto tupém rozhodování všech postav v čele s tupou Gabi. Celkově pojetí života v Edenu je zvláštní. Skupinka se celý den věnuje pouze tomu, že se přehrabuje v kamení a mechu, případně si hraje na to, že na mělčině loví ryby nebo řasy... Jak by se proboha uživili? A všichni mají neustále nové, vyžehlené a čisté oblečení, neoprény, všechno, hlavně je to úplně eko. A všude je dostatek silného španělského vína... Exteriéry Kanárských ostrovů jsou naprosto nevyužité a otravná Astrid s debilními kecy už mi v druhé sérii lezla z krku. Nedoporučuji. ()

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý počin zo Španielska, aj keď pochopím, že nie každého to chytí, no mňa po každej epizóde chytalo chcenie vidieť ďalšiu a ďalšiu. Nedostal som celkom, čo som očakával, no som spokojný. Proste takéto priamočiare a jasné seriály a filmy s jednoduchou pointou dobrým prevedením môžem. Niektoré epizódy síce boli slabšie, iné super, ale celkovo to hodnotím veľmi pozitívne. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama