Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná éra kliniky "Cunningham Hall", kdysi proslulého ústavu pro duševně choré, je u konce. Nadbytek pacientů a nedostatek financí proměnily váženou instituci v zanedbaný páchnoucí blázinec. Prach v zatuchlých nemocničních chodbách rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard). Krátce po jeho nástupu jsou brutálně zavražděni lékař a vrchní sestra. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují příšerné vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben, zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tu třetí hvězdu vyhrál až ten závěr. Celou dobu nevíte o co jde, ale víceméně vás to ani moc nezajímá. Začátek vypadal velmi slušně, ale postupně se to propadalo do totálního stereotypu bez lekaček. Film také trpí na žalostně špatné herecké obsazení, nicméně ho zase docela vyzdvihuje slušná atmosféra okolí, ve kterém se odehrává a tématická hudba. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Laciné, ale naštěstí alespoň celkem zábavné béčko, kde se stačí malinko "poupravit" a zážitek na večer máte zaručený. Je to takový ten odvar z Gotiky a všeho dalšího, co má co dočinění s blázincem a vraždami, hehe ... Samozřejmě očekávejte předvídatelné zvraty, tupou, ale celkem fajn pointu (nebo spíš závěr), rádoby erotickou scénu a všechno tohle. Teď měl ale vlastně napadá, že slušně se "poupravit" a bavit se můžu i u lepších filmů, takže MADHOUSE nechám na 2* :) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Docela odsejpající podívaná,zajímavě natočená,ovšem dějově skrz naskrz průměrná šeď.Řekl bych takové lepší béčko,z daného prostředí se dá vytřískat mnohem lepší a napínavější atmosféra,nicméně právě na ní je film postaven.Rozuzlení je sice překvapivé,nikoliv šokující a dost nesympatická ústřední postava(Joshua Leonard) filmu taky zrovna nepřidá.Přes zajímavý nápad škoda nevyužitého prostředí. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Šílenství má prý mnoho podob a Clarkovi začíná solidně šibat a měl by prášky na uklidnění zobat jak lentilky. Jinak kam tenhle dacan přijde tam je hnedka malér, jeho bych teda za kolegu v práci nechtěl. Film se snaží působit tajemně, ale ruku na srdce...komu to nebylo jasné tak za půl hodinky? No? Takže překvápko se nekonalo, moc to nestraší, ale dobře to odsýpá takže suma sumárum čistej průměr. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

William Butler bol do roku 2003 pre mňa známy len ako predstaviteľ menších úloh v béčkových horrorových filmoch. Zaregistroval som ho v snímkoch ako sú napríklad "Piatok trinásteho 7", "Diabli 2", "Noc oživlých mŕtvol" alebo "Kožená tvár". Avšak pozor, v roku 2003 sa odhodlal natočiť podľa vlastného scenára celovečerný film. Podujal sa zrežírovať horror "Blázinec" (Madhouse). Bol to z jeho strany ambiciózny projekt, ktorý sa však predovšetkým vďaka Butlerovej neskúsenosti nepodarilo kvalitne zrealizovať. Pôsobí to rozháraným, nesúvislým dojmom. Chvíľami je to celkom atmosferické, ale miestami ma to aj nesmierne nudilo. Celé to vidím nanajvýš tak na dve hviezdičky. ** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Lék Risperdex zmínění ve filmu je odkaz na skutečné antipsychotikum Risperdal. (rafix)
  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama