Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná éra kliniky "Cunningham Hall", kdysi proslulého ústavu pro duševně choré, je u konce. Nadbytek pacientů a nedostatek financí proměnily váženou instituci v zanedbaný páchnoucí blázinec. Prach v zatuchlých nemocničních chodbách rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard). Krátce po jeho nástupu jsou brutálně zavražděni lékař a vrchní sestra. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují příšerné vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben, zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Solidní chaos a herec, ke kterému chovám antipatie už od té doby, co ho parta idiotů hledala v lese, kde by nezabloudil ani hluchoslepý chovanec Bohnické léčebny. Naštěstí ostatní postavičky byly snesitelné a chvílemi se podařilo uplácat blázincovou atmosféru tak krásně, že mně samotnému z toho začínalo malinko hrabat. Závěrečné chaotické a ne moc uvěřitelné vysvětlení ubralo plyn mé myši, když jsem klikal na hodnocení. Venkoncem průměr, který ale určitě stojí za zhlédnutí. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Laciné, ale naštěstí alespoň celkem zábavné béčko, kde se stačí malinko "poupravit" a zážitek na večer máte zaručený. Je to takový ten odvar z Gotiky a všeho dalšího, co má co dočinění s blázincem a vraždami, hehe ... Samozřejmě očekávejte předvídatelné zvraty, tupou, ale celkem fajn pointu (nebo spíš závěr), rádoby erotickou scénu a všechno tohle. Teď měl ale vlastně napadá, že slušně se "poupravit" a bavit se můžu i u lepších filmů, takže MADHOUSE nechám na 2* :) ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až zas tak špatný. Jistě, všechno jsem už viděl nesčetněkrát a mnohdy líp jinde, ale i tak se to dalo velice pěkně vydržet. Atmosféra přijatelná, herci ne úplně na zabití a pokus o šokující závěr. Do měsíce na to zapomenu, ale ten měsíc si budu myslet, že to nebyl vyloženě zabitý čas. Že, Bene? ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tak opäť sa film tak trochu zahráva s divákom - a to po stránke, či je to ducharina alebo niečo iné a taktiež po stránke charakterov postáv. Myslím, že Madhouse má celkom prijateľné rozuzlenie a priznám sa, že mi spočiatku ani nenapadlo, že by to mohlo dopadnúť práve takto. Vizuál vždy nebol najlepší, ale to sa v tomto prípade dá vrelo odpustiť. To, čo však ovplyvňuje pozitívne moje hodnotenie, a to v značnej miere, je samotný blázinec - či už jeho prostredie, chodby, suterén alebo samotné postavy (blázni). Pokladám to za najhlavnejšiu stránku filmu, ktorá vo mne vzbudzovala tak trochu odpor a nepríjemný pocit - s týmto sa tvorcovia Madhousu skvele vyhrali a mňa to veľmi teší. Napätie som síce necítila žiadne, ale práve prostredie blázinca + fajn príbeh,zápletka,záver = moja spokojnosť :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Madhouse je další kus ze série hororů, které se vrací svým stylem minimálně o 20 let zpět. Madhouse má však mnohem vyšší potenciál než tehdejší laciné vyvražďovačky. Atmosféra by se tu dala krájet, herecké výkony jsou taky solidní, dokonce i pointa byla zajímavá. Bohužel ale tvůrci Madhouse chtěli za každou cenu diváka zmást, čímž asi zmátli i sami sebe a naservírovali nám hodně chaotický příběh plný zbytečných odboček a vlastně zbytečné duchařiny. Je to škoda, takhle už se ze škatulky průměrnosti nevyhrabe. 50% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Lék Risperdex zmínění ve filmu je odkaz na skutečné antipsychotikum Risperdal. (rafix)

Reklama

Reklama