Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem mladé ženy Kristen (Amber Heard) uvězněné v ústavu, kde ji pronásleduje záhadný duch. Čím je hrozivá stvůra blíže, tim více si Kristen uvědomuje, že může být nebezpečnější než cokoliv, co si dokázala představit. (scifiboy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (190)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE JE LÉČEBNA, TVŮJ NOVÝ DOMOV“.....,,VÍTEJ V RÁJI“..... /// Je divný, když vám v noci ,,vodejde“ deka (pokud nejste houmlesák...). Kristen je zmatená, rozrušená a přesto (prej) není blázen. ,,Kolem“bydlící děvčata uzavíraj sázky a ona myslí na záchranu. PŘED ČÍM? Nebudu vás děsit!... Milá Kristen, NEJSI TAK CHYTRÁ jak sis myslela. Experimentální léčba ... V TOM DOMĚ STRAŠÍ! – což je teda překvápko. Carpenter natočil ROZUMNEJ film (i když co je na zombie duchovi rozumný, že?), bez debilních kousků – což je skvělá informace. Problém je příběh, ale věřím, že výměnou za obstojný lekačky a dobrou filmařinu odpustíte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci se dostat z PL Bohnice do DPL Opařany. 2.) Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo. 3.) Chystám se hlasovat pro opětovný zavedení elektrošoků. 4.) Thx za titule petrik1. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

John Carpenter se naučil jak dělat horor a tak si řekl, že proč by měl nějak příliš experimentovat a hledat něco jiného, když může použít to co umí nejlíp :). A podle toho udělal i The Ward, který je úplně ukázkovým návratem k dneska už klasickým hororovým filmům a schématům z osmdesátých let. Je tu člověku nepříjemné místo jako například psychiatrická léčebna, hlasité bouřky se spoustou blesků, malá partička hlavních postav, která spolu musí nějak vydržet a pochopitelně bubák, co je otravuje po nocích :). Víc tu není a očividně je od začátku jasné, že o nic víc se Carpenter ani nesnažil, protože ví, že hororový divák ani o moc víc nechce. Takže obsazení bylo docela sympatické, lekačky byly tradičně osmdesátkově bleskově bafací a hlasité, bubák správně bubákovský, děj plynul dopředu za nějakým ústředním "tajemstvím" pohodovým tempem, pěkně tu využili všemožné lékařské nástroje a techniky dostupné psychiatrickým léčebnám no a nakonec ještě přihodili taky nějakou tu "pointu", což z filmu dělalo takové odpočinkové, pokud se typicky bafací horor takhle dá nazvat, koukání, které je ale prostě tak standardní hororovou rutinou, že i když jsem nebyla zklamaná, tak to nad tři hvězdičky prostě nejde :). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororík, ktorý milo prekvapil. Možno síce nie je na čisté 4 hviezdy, v podstate som bol dlho rozhodnutý dať 3 a film ohodnotiť ako silný priemer, ale potom prišiel koniec a ten celkový dojem výrazne zlepšil. Mám rád, keď je finále vypointované a šokujúce. A to je presne tento prípad. A to ani nehovorím, že aj samotné rozmotávanie príbehu už od začiatku nie je na zahodenie. Skrátka ide o horor, kde nebavia len hororové prvky (skvelé masky, dobrá atmosféra, ľakačky, hudba...), ale zaujme aj samotný príbeh. No a skvelý koniec toto všetko len vygraduje. Odporúčam, slušná ducharina. 75/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Carpenter nikdy nestaval silu svojich hororov na lacných vizuálnych a zvukových ľakačkách, preto ma prekvapilo, že The Ward takým hororom je. Našťastie stále zvláda budovať aj tú správnu temnú atmosféru a po Vampíroch a Duchov Marsu ide pre mňa o menší úspešný comeback, i keď masy na to nereagovali, John je už skrátka dávno mimo pozornosti davu. Scenár prekvapil, osobne som čakal inú pointu, takže v tomto smere vyjadrujem spokojnosť. Len je to skrátka už viac vozenie sa na vlne trendov moderných hororov, než autorský film, takže sedmičku zaokrúhľujem smerom nadol. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Snad to můžu prozradit, ale mistr Carpenter docela opisoval z Prokletého ostrova. Tomuto hororovému nestorovi to ovšem promíjím, protože jsem se docela těšil na naše opětovné setkání. Samozřejmě že The Ward není jeho nejlepším dílem a dojem vylepšuje hlavně povedený a vysvětlující závěr. Amber Head potěšila, stejně jako Jared Harrid. 40% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Všetky herečky sa na tanečné scény pripravovali pomocou internetu, kde si hľadali svoje tanečné pohyby. (misterz)

Související novinky

Upíři (opět) podle Carpentera?

Upíři (opět) podle Carpentera?

07.06.2010

A s Hilary Swank v hlavní roli? Možná. Nedávno jsme psali, že Dario Argento připravuje další verzi Draculy, údajně věrnou předloze Brama Stokera. John Carpenter zřejmě natočí zmodernizovanou verzi… (více)

Hororové návraty

Hororové návraty

19.06.2009

Jedna klasika a jeden klasik brzy opět zčeří žánrové vody. Frankenstein a Carpenter. Ví se, že o svém pojetí slavného románu Mary Shelleyové sní Guillermo del Toro, minulý týden dokonce blouznil něco… (více)

Reklama

Reklama