Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Zatímco ve Vietnamu zuří válka a v USA se čile protestuje, Chckieho jedinou starostí je kde mu nalijí na dluh, nebo kdo s kamarádů ho pozve na pivo. Poté co se pohádá se sestrou o tom co se ve Vietnamu vlastně děje, dostane nápad že tam na otočku zajede, pozdraví svoje kamarády a doveze jim pivo jakožto symbol podpory. Nakonec se mu povede dostat až do samého nitra bojů a je svědkem věcí, které změní jeho pohled nejen na válku, ale i na další věci. Po Zelené knize přichází Farrelly s dalším příběhem podle skutečnosti, kde prim hraje drama, ale najdeme tu i úsměvné momenty které snesou nálepku komedie. Chckieho příběh je navíc v tomhle případě na hranici uvěřitelnosti a kdyby se to opravdu nestalo, nejeden divák by podezíral scénaristu z užívání minimálně lehkých drog. Jenže ono se to stalo a tak nezbývá než kroutit hlavou nad tím jak velkou odvahu v kombinaci se štěstím a jistou dávkou hlouposti Chickie měl. Efron je v hlavní roli přesvědčivý , nechybí mu charisma a jeho optimismus podpořený nevědomostí je skoro až nakažlivý.Ani Crowe ve vedlejší roli novináře nezklamal a ty dvě hodinky trochu dietního Foresta Gumpa utečou jako nic. Příjemné překvapení...75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Objektívne skôr za 3*. Ale zaokrúhľujem smerom nahor, pretože podobne ako Green book je aj toto film, ktorý rozpráva o vážnej téme s ľahkosťou, ale trefne. V tomto smere nepotrebujem, aby ma dostal príbeh do kolien, alebo ma emocionálne vyžmýkal. Nemá to žiadnu výraznú črtu až na postavy a hlavne Chickieho v podaní Zaca Efrona. Ten ťahá celý film svojou prostoduchosťou dopredu. Premena možno nie je wow, ale v rámci výpovede príbehu funguje. A možno som bol len dobre naladený. Ale naozaj mi tam takmer nič nevadilo. Aj napriek generickému príbehu. A aj napriek posolstvu : cestujte a neverte politikom. A v tom mi to bolo asi aj sympatické. Vracať sa k tomu asi už nebudem, ale film som si užil a dal mi presne to, čo som očakával. Čo ma v zásade prekvapilo. Aj tá samoúčelnosť sa musí občas podať efektne, aby z toho nebola úplná blbosť. A tu sa to Farrellymu podarilo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Petr Farrelly je zajímavý režisér a jeho Oscarová Zelená Kniha patří mezi mé oblíbené filmy a bylo s podivem, jak někdo, kdo se celý život točí kolem hloupých komedíí nakonec dokáže natočit něco takového a byl jsem zvědav jak si poradí s tímhle, ale vyšlo to nakonec na průměr. Rozhodně jde o zajímavý a netradiční pravdivý příběh, kde Zac Efron hraje sympaťáka i blázna zároveň, ale na můj vkus tu nebylo extra nic výrazného. Humorná vložka mi vůbec nesedla, nepřišlo mi to vtipné, vizuálně mi to přišlo občas televizní a když došlo na Vietnam, tak nedošlo ani na pořádnou akci. Něco zajímavého se začlo dít až v poslední půl hodince, kde útok viet congů na město nepostrádal alespoň napětí a Russel Crowe měl po delší době opět zajímavější roli, ale i tak celkově vzato za mě max lepší průměr. 6/10. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Zelená kniha sa síce tentokrát nekoná, ale Peter Farrelly natočil film, ktorý za pozornosť celkom stojí. Fajnová dramedy, ktorú ťahá dopredu Zac Efron ako naivné pako, ktoré dostalo šialený nápad - priniesť svojim priateľom bojujúcim vo Vietname pivo. Celé je to také feel good, občas sa nájdu aj silnejšie momenty - hlavne to ostreľovanie Saigonu mi zostalo v pamäti, ale inak v tej komediálnejšej rovine to funguje lepšie. Nie je to síce niečo výnimočne, no odsýpa to rýchlo a vlastne čas strávený s týmto filmom nebudete ľutovať. 7,5/10  ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Dramedie jak se patří. Zac Efron ve své skvělé formě a v příběhu, který mohl být jakousi vtipnější verzí Apokalypsy. To se sice nekoná, ale i tak byl tento dramatický výlet skutečně příjemnou záležitostí, kde jsem hlavní postavě fandil, stejně jako jeho přátelům a moc se těšil, co na mě kde vykoukne s tváří té či oné celebrity. Jako jednohubka na odpoledne ideál. Nic složitého od toho nečekejte. 75% ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama