Reklama

Reklama

Sestra Smrt

  • Španělsko Hermana muerte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Narcisa, která v mládí zažila skutečný zázrak, začne jako novicka v řádu učit na dívčí škole v bývalém klášteře, kde straší. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Veronica(2017) mě svýho času nezaujala. Šlo o Jednu z dalších variací hororů na Ouija tabulku. Hermana muerte by měl být prequelem filmu Veronika.  A ani tenhle film u mě nikterak nezabodoval. V podstatě to mám obdobně jako u letošní The Nun II. Ani jeden film mě prostě moc neoslovil. Tyhle filmy(z tohohle prostředí) nejsou zrovna tím pravým pro mě. Ikdyž i tady se dají najít výjimky. Za mě to jsou jen 2hvězdy. Dle zdejšího hodnocení ale film na tom zase tak špatně není takže komu se líbil a letošní The Nun II mohl by být spokojen i s tímhle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nenápadná duchařina z klášterního prostředí, která atmosférou i celkový uchopením dává na pr*el všem těm vysokorozpočtovým mainstreamovým jeptiškám. Co se povedlo je atmosféra klášterních prostor, skvělá herečka v hlavní roli a finále, které mělo něco do sebe. Mínusem je chybějící napětí resp. bylo ho tu málo a na dané stopáži tu bylo trochu moc prostojů. Navíc nenávidím, když postavy vykulí oči a zírají na něco, co se divákovi nakonec neukáže. A o to tady nebyla nouze. Ale jinak Plaza nezklamal ani v tomto případě. 70% ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Príbehovo to nie je nejaké novum, ale v závere to príjemne prekvapí a absencia happyendu poteší, pretože to v poslednej dobe nie je samozrejmosťou, práve naopak. Celkovo má film pohlcujúcu atmosféru, pomaly, starostlivo budovanú, scares nestavajú len na otrepaných schémach a jumpscares, ale sú skutočne desivé. Aj toho prekliateho CGI je tu minimum a hlavná postava je zvláštnym spôsobom až magnetická. Na dnešnú dobu pozoruhodné dielo, idúce správnym smerom. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nedávny Nun II je samozrejme niekde úplne inde (tentokrát skôr v negatívnom zmysle), ale porovnávať skutočný horor s komerčnou duchárinkou pre maloletých ani nemá zmysel. Výborné!!! Ani som nečakal, že sa bude jednať o "sestru smrti" zo staršieho kúsku "Verónica", hoci súvislosť je len okrajová. A síce som sa nikdy neorientoval na náboženské horory, tak Španieli to očividne ako jediní vedia. Mníšky, krv, sebapoškodzovanie, duchovia, vraždy, pomsta - desivé scény sú intenzívne, deti v bezpečí opäť raz nie sú, príbeh je zaujímavý, dokonca s pútavými historickými odkazmi, a záver je jedno hororové peklo s dostatočným zadosťučinením. Najradšej totiž vidím, ako je tým starým bosorkám celé to ich modlenie hovno platné. Po priemernom "La Abuela" vykročil režisér opäť správnym smerom a ukázal svoj talent v plnej paráde, pre mňa po sérii REC jeho najlepší horor. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sestra smrt je ukázkovým příkladem toho, proč nejen v hororové tvorbě dávám přednost Hollywoodu před Evropou. Zatímco totiž za ,,velkou louží´´ točí filmy skutečně především pro lidi (i když z toho tedy častokrát vzniknou i pořádný průšvihy), tak evropští tvůrci si vesměs hrají na umělce, kteří se starají spíš o své vlastní ambice, než o koncového spotřebitele, no a z toho vznikají právě pak filmy, jako Hermana muerte, který působí opravdu nezáživně, kostrbatě a nepřesvědčivě. Přitom to ale celé začalo vážně působivě potemnělým černobílým intrem, které navnadilo na opravdu syrovou, nekompromisní a především atmosférickou jízdu, hned po něm to ale sklouzlo k podívané, disponující jen naprosto nefungující zápletkou, kde se více než hodinu prakticky nic neděje, napětí nemá koule, atmosféra je úplně mimo a postavy vesměs nepůsobí vůbec sympaticky, či výrazně, což jinak platí i pro obsazené herce, tedy možná až na hlavní hrdinku, která své jisté kouzlo má. Závěr pak sice musím zas určitě s ohledem na předchozí dění označit za velmi intenzivní, vizuálně silný a obsahující konečně i nějaké ty hororové prvky, ale i když ten výsledný dojem tedy alespoň trochu napravil, tak celkově je Hermana muerte pořád vážně slabou duchařinou, bez překvapení, po většinu času bez spádu, s minimem výrazných momentů, prostě slabý průměr, a to ještě jen díky finále, jinak mohlo být ještě hůř. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Paco Plaza označil film za doteraz jeho najlepšie dielo a vyhlásil, že už teraz vie, že "Sestra Smrť bude do konca môjho života medzi mojimi piatimi najlepšími filmami.“ (Arsenal83)
  • Narcisa (Aria Bedmar) je ženská podoba jména Narcis. Latinizovaná podoba řeckého Narkissos, pravděpodobně odvozená od „narke“ s významem „spánek, otupělost“. Narkissos byl v řecké mytologii krásný mladík, který tak dlouho zíral na svůj odraz, až nakonec zemřel a proměnil se v květinu narcis. Toto jméno se krátce objevuje v epištolách v Novém zákoně a neslo ho také několik prvních světců, včetně jeruzalémského patriarchy z 2. století. Používá se dodnes, zejména v katolických oblastech, obvykle na počest světce na rozdíl od mytologické postavy. (Johnny.ARN)
  • Ide o prequel k filmu Verónica z roku 2017. Režisér Paco Plaza v prvom propagačnom videu uviedol: „Príbeh 'Sestry Smrť' je spojený s Veróniciným vesmírom. Vitajte v tomto kláštore plnom tajomných zákutí, tajomstiev, chodieb, o ktorých neviete, kam vedú, záhad z minulosti, ktoré vyriešime... Film nám pomôže lepšie pochopiť veci, ktoré sa tam udiali [vo „Verónice“]. Stretneme sa s niektorými z ich postáv a objavíme niekoľko prekvapení, ktoré oba filmy spájajú.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama