Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový název)
  • Španělsko Verónica (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po Crucifixion https://www.csfd.cz/film/109649-the-crucifixion/komentare/ se jedná o 2 vymítačský horor ´´podle skutečné události,,. Bohužel kromě závěrečných zhruba 30 minut a začátku to nemá co nabídnout. Do té doby musíme bohužel sledovat 4 děcka (2 jsou neskutečně rozmazlené a to třetí vypadá jako by bylo postižené retardované a navrch k tomu ještě mělo Downův syndrom) o které se jejich matka nestará (adeptka na matku roku proč si je vůbec dělala,když není schopna se o nich postarat ) o které se stará jakási puberťačka (jedno z těch děcek). V tomhle žánru se bohužel nedá už nic nového vymyslet nicméně z těch španělských hororů co poslední dobou vychází nebo vyšly je to lepší průměr (hodně to zachraňuje ten konec s dobovými záběry) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nedělal sem si iluze,ale když už nic jiného,čekal sem od Paca alespoň standardně zábavnou duchařinu...bohužel Veronica je prefabrikát nejtěžšího kalibru,který recykluje už 1000x viděné a z toho minimálně 256x viděné lépe.Občas se tu sice zvesela bubá,ale není to nic co by někoho mohlo překvapit,nebo snad dokonce bavit...40% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Paco Plaza je ostřílený hororový harcovník, však série REC svého času otřásla hororovou scénou a dovolím si tvrdit, že to byl právě Rec, co nastartovalo až nechutnej boom "found footage" subžánru. Člověk by čekal, že další hororovej zářez bude zároveň nářez, ale znalci už dávno vědí, že i Rec 3 trochu ztrácelo dech, takže ani Verča není žádnou výhrou. Popravdě, jedná se o solidní recyklát amerického exorcistického směru a pokud by tenhle film byl z US produkce, asi bych to hned vypnul. Takhle jsem se snažil dál Španělům šanci, neboť některé jejich filmy (speciálně pak detektivky) jsou věhlasné. Asi nejvíc styčných bodů vidím s Raimiho Drag me to hell, ale co do napětí, humoru nebo celkově zábavného feelingu se to nedá srovnat ani ve stavu posedlosti démonem :D. Pokud bychom byli ochotni postavit Stáhni mě do pekla jako určité měřítko, Veroniku bychom museli vypoklonkovat za hlasitého pokřiku "kšá, potvoro". Největším neduhem je rozvleklost filmu a spousta hluchých míst, napětí i v těch nejsilnějších momentech nulové, takže film se dá bez nadasázky odzívat. No nic, asi si na spravení půjdu pustit Rec 1 & 2... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narazit na slušný duchařský horor se stává neřešitelným problémem posledních let. O to víc si vážím podobných kousků, které se v posledních letech daří točit zejména ve španělsky hovořících zemích. Hned na začátku potěší inspirace skutečnou událostí, která vždy hororům dodá ten správný nádech. Na hlavní hrdinku se moc hezky koukalo a vytknou se jí dalo snad jen to, že za celou dobu neukázala kozy. Bylo mi sympatické, že se zde nesázelo pouze na laciné lekačky, ale autoři si dali práci s budouváním tísnivé hororové atmosféry, kdy mě několikrát příjemně zamrazilo v zádech. Doporučuji sledovat s někým, kdo se hodně bojí a koho můžete po zbytek večera strašit. To umocňuje zážitek ještě na vyšší úroveň. [80 %] ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Téma „nehrajte si s duchy, nebo vám pěkně zavaří“ není v kinematografii novinkou. Kvalita takových filmu dost závisí na invenci jejich tvůrců a tohle se povedlo. Tak třeba postava slepé jeptišky co věčně hulí cigáro byla velmi působivá. Espíritu malévolo mladistvou hrdinku pěkně děsil a způsobil jí menstruaci. Také uměl udělat plíseň na madracích a řadu dalších věcí. Lokální infestace jak vyšitá, řekl by exorcista. Co holka udělala špatně? Na závěr seance zapomněla ducha propustit. Ano, milí filmoví tvůrci, opět bingo! Je tomu už hodně dávno, co se na univerzitě v Salamance vyučovala magie, ale jak vidět, některé znalosti se ve Španělsku udržely dodnes. Navázat na přerušený rituál ale nebude snadné, protože obě spolužačky, jež se zúčastnily prvního obřadu, s tím už nechtějí mít nic společného. Vynalézavá patnáctiletá dívčina tedy vezme do party své tři mladší sourozence. „Zahrajeme si takovou hru...“ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Film je založen na skutečných událostech Estefania Gutierrez Lazaro. (ARI50)
  • Obdobie natáčania trvalo od 4. júla do 25. augusta 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama