Reklama

Reklama

Matka

  • Velká Británie The Mother
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejná důchodkyně je po manželově smrti odkázána na péči své vzdálené a příliš zaměstnané dcery. Cítí, že její život už víceméně skončil. Ovšem ne tak docela... Nenápadná babička, kterou v obchodě bez povšimnutí minete, ta zlomená žena, jež má už život za sebou, se náhle, bezhlavě, bouřlivě a především nevhodně zamiluje a naváže poměr s mužem, který je o polovinu mladší než ona sama. Poměr, v němž nechybí vášnivý sex... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Filmweb.cz (Matej Šišolák)

"Matka je film, který snese přísnější kritéria. Jeho skandální zápletka (jakkoli můžeme zpochybňovat její pravděpodobnost) je pouze vykřičníkem, který upozorňuje na mnohem důležitější témata. Ve své angažované popisnosti je silnější než nedávní předchůdci, zabývající se oblíbeným tématem sexu bez…" více

Kinomol.cz

"Kontroverzní téma znamená pro film vždycky dobrou startovní pozici, protože zaujme už jen svým nápadem. Ve srovnání s tabu z jiných filmů posledních let (Tajnosti a lži, Rodinná oslava) však Matka výrazně pokulhává v celkovém náboji. Nechtěl bych, aby se všichni ve filmu za každou cenu pohádali a…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Slibné počáteční náznaky psychologického dramatu tak nezískávají konečné zakotvení, rozbíjejí se o degradaci příběhu na pouhé melodrama, jakkoli provokující svým zaměřením. Odpovídají tomu dialogy i inscenační úroveň, která rychle rezignovala na závažnost. Vytrácí se spontánní prolnutí komorního…"

Volny.cz

"Režisér Roger Michell (Notting Hill, Incident) rozjel svůj filmařský stroj jemně a nenásilně. Kameraman Alwin Kuchler mu skvěle sekunduje. Využívá strohé prostředí interiéru, v němž si umě pohrává s detaily. Při milování May s Darrenem Kuchler nechává ve svých obrazech prostor pro divákovu fantazii…"

Související novinky

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

07.04.2012

Filmoví fajnšmekři mají jedinečnou příležitost shlédnout dva úspěšné snímky současné světové kinematografie a navíc se vůbec poprvé osobně setkat s jejich tvůrci. V rámci 22. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama