Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (502)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lepšie jak posledné štyri shyamalanovky. Dosť ľudí bude asi sklamaných, pretože trikových scén zas toľko nie je a miesto akčnej katastrofy sa jedná hlavne o konverzačný thriller. Super je to postupné stupňovanie napätia, keď väčšinu filmu divák prakticky nič nevie, a nakoniec na nejakom rozuzlení vlastne ani nezáleží. Herecky aj vzťahovo kvalitka, skvelá je kamera a záver cool. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDĚLA JSEM JELENY. ALE BYLO TO JINÉ… JAKOBY SE NÁM SNAŽILI NĚCO ŘÍCT“…“  Připomíná mně to filmy M.N. Shyamalana. Takový o hovně, ale zajímavý… znepokojivý svou psycho atmosférou, díky lidem a zvukům. No a ten konec! Tak ten vás odrovná! (nebo taky ne!) Takový něco, co upoutá pozornost a pak… asi jako nebinární žena? Nevím dědečku…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film byl natočen podle stejnojmennoé knihy, kterou v roce 2020 napsal Rumaan Alam. 2.) Postavu G.H. měl hrát (a zároveň být jedním z producentů) Denzel Washington, který ovšem z projektu odstoupil. 3.) Thx za titule „Jan Kucherko“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tento filmový podžáner milujem a celých 139 minút som si užíval výnimočne stiesnenú atmosféru. Hodnotenie nadol však sťahuje hneď niekoľko faktorov. Viaceré dejové línie (napríklad s Rose) iba zbytočne naťahovali stopáž, niektoré scény (jelene/srnky) nedávali žiaden zmysel a samotný záver bol čistý faker to tváre diváka. Obrovská škoda, pretože dialógové divadlo v dome plné neistoty a informačného chaosu ma držalo vo veľkom napätí, a mrzí ma, že nemôžem dať aspoň štyri hviezdy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický film ukotvený na hranici mezi vážným dramatem a satirou, která má převážně sociální rozměr. Napětí vytvářené hlavně prací s ruchy a hudbou, později i znepokojivými až surreálně vyznívajícími výjevy. Řekl bych, že se snímku podařilo celkem věrně zachytit atmosféru současných Spojených států, fatálně rozdělené společnosti, zjitřené mezinárodní situace, války visící ve vzduchu, nejednoznačnosti a nepřehlednosti složitého světa i tohoto problematického období...skvěle zakonzervovaný Zeitgeist... Takhle nějak by klidně mohla vypadat třetí světová... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Počas sledovania si spomeniete na Us, Knock at the Cabin, Knowing a určite aj na svoje ďalšie obľúbené kúsky z tohto súdka. Esmail vie, čo chce povedať a hovorí to pomerne nekonvenčným spôsobom, pretože i keď sú tu inšpiračné zdroje, tak film pôsobí dosť originálne. Napriek tomu je príliš dlhý a skôr zaujme samostatnými scénami, ktoré pôsobia často akoby prišli úplne odinakiaľ, čo je ale skôr pochvala než výčitka. Nakoniec bude konečné hodnotenie závisieť od pointy a tá ma mierne minula, ale zase zopakujem, že chápem, čo chcel Esmail povedať a prečo mu na to štyri veľké hviezdy kývli. Som zvedavý na prijatie americkým publikom. A určite sa vyhnite spoilerom. Možno po rozložení v hlave, prípadne opätovnom pozretí, zvýšim hodnotenie. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Priezvisko suseda GH je Huxley, čo je pocta Aldousovi Huxleymu, ktorý napísal "Brave New World" a ďalšie romány, ktoré stvárnili obrazy dystopickej budúcnosti, kde sa technológia stala vecou, ​​ktorá kazí ľudstvo a používa sa ako spôsob ubližovania ľuďom. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama