Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (507)

Morien 

všechny recenze uživatele

Pěkný čistič palety nebo jak se to řekne česky, prostě jako bych si čichla k rozemletým kávovým zrnům a pocítila zase trošku lásky ke kinematografii. Mnoho loňských filmů mi tento pocit nedalo. Jediné, co bych změnila, by byl Georgův proslov na konci. Chápu, proč byl tak doslovný, ale osobně bych byla raději, kdyby nebyl tak doslovný. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím říci, že jsem snad u žádného snímku z roku 2023 neviděl tak krásně zvládnutou audiovizuální práci. Kamera je naprosto super, přechody jsou kreativní a krásně plynulý a korekce barev je úžasně stylizovaná. Nic není náhodné a vše mi připadá, včetně architektury samotného domu, naprosto skvěle vypointované. Celá kompozice i s příběhem jsou vážně vtahující a korunu tomu nasazují herecká esa, kdy skoro nikdo netahá za slabší konec a každá postava má své místo v příběhu a kvalitní dialogy. Skutečně tu funguje skvěle gradace a napětí, kterému úžasně pomáhá dunící hudba. Film odvedl naprosto dokonalou práci se zvukem, takhle kvalitní ozvučení jsem naposledy zažil snad v "Once Upon a Time in Hollywood". Ale jinak žánrově a zaměřením bych film přirovnal spíš k "Don't Look Up", který ve mě vyvolal stejný pocit aha momentu až na úplném konci filmu. Můj největší problém a zřejmě i většiny uživatelů je právě konec. Já teda čekal asi trochu lepší, a ne až tak zbrklé ukončení. Tvůrci pravděpodobně nechali prostor pro pokračování, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. A ano, máme tu i CGI zvířata, která z blízka nevypadají nejlépe, ale myslím, že se to dá jednoduše přejít a stejně působí lépe než většina věcí z posledních filmů od MCU. Celkově mě to moc bavilo, mám rád filmy, o kterých potom mohu ještě dlouho přemýšlet a klidně si je dát znovu. /80%/ ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Peele for beginners. - Chybí žánr "komedie". - Pani hledá dcerku (která vypadá jak vyfetovaná pětatřicítka), ale mezitím si laskavě udělá čas na hodinový výlev u psychologa alias připrcatělé černé rasistky. - USA! USA! - Zvířata vědí víc než my, třeba jak skončí Přátelé. - Letáky nebo koblihy, bába nebo sníh. - I fucking hate people. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...ale pak mi došlo jaký svět opravdu je a uvědomila jsem si hodně důležitou věc. Že je mi z lidí na blití... Většinou pro filmy v kterých má prsty Netflix nemám moc pozitivních slov. Tady ale rád udělám výjimku, protože tímhle se Netlix(konečně) zase jednou trefil do černýho. Tohle se fakt povedlo. Stopáž přes dvě hodiny sice(pro mě vypadala) hrozivě ale tentokrát musím uznat, že jsem se ani chvilku nenudil a film si svoji stopáž víceméně obhájil. Ikdyž bych i zde našel pár scén(za všechny třeba taneček Amandy s G.H. ) o který by mohl být film o něco kratší ale nic zásadního. Jak už jsem psal nenudil jsem se. Film je rozdělen na několik částí. Snímek má svoji nepopsatelnou atmosféru a udržuje diváka neustále v napětí. Jde spíš o konverzační kousek ale v každé z částí dojde i na nějakou tu akci. Film je natočen podle knihy kterou jsem nečetl takže nemůžu soudit jak moc se film drží knižní předlohy ale hodnotím to co jsem viděl. A to se mi líbilo. Sam Esmail je pro mě neznámým režisérem/scénáristou. Na svým kontě před tímto filmem má pouze jeden celovečerní film, dva krátkometrážní kousky a pár epizod seriálů. O to víc mě překvapilo s jakou suverenitou se se snímkem popasoval. Za mě je Leave the World Behind mnohem lepším a zajímavějším filmovým počinem než třeba poslední filmy od M. Night Shyamalana. 4hvězdy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tento filmový podžáner milujem a celých 139 minút som si užíval výnimočne stiesnenú atmosféru. Hodnotenie nadol však sťahuje hneď niekoľko faktorov. Viaceré dejové línie (napríklad s Rose) iba zbytočne naťahovali stopáž, niektoré scény (jelene/srnky) nedávali žiaden zmysel a samotný záver bol čistý faker to tváre diváka. Obrovská škoda, pretože dialógové divadlo v dome plné neistoty a informačného chaosu ma držalo vo veľkom napätí, a mrzí ma, že nemôžem dať aspoň štyri hviezdy. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie sa začalo v apríli 2022 na Long Islande v dome navrhnutom štúdiom The Up. V Katonah v New Yorku sa potom v máji 2022 natáčalo dodatočne. (Arsenal83)
  • V čase 0:15:28-0:15:38 možno vidieť notebook s logom E-Corp, jedná sa o fiktívnu organizáciu, ktorú predtým Sam Esmail použil už v jeho seriálovom počine Mr. Robot (od r. 2015). (skeptic)
  • Scéna s hrou „Jenga“ chytře předznamenává společenský kolaps, k němuž ve filmu směřuje. (NumeranS)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno