Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Juliette je upírka, Calliope lovkyně upírů. A obě vyhlíží svoji první oběť. Všechno se ale zvrtne, když se do sebe zamilují. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Upírská lesbická teen romance zní jako recept na pořádný průšvih, ale ono to funguje! Ano, hlavní hrdinové jsou v patřičné věkové kategorii. Řeší se, kdo je skutečnou stvůrou. Objevují se odkazy na Romea a Julii včetně doslovných citací... Ale kostra příběhu je solidní a to okolo v mnoha ohledech osvěžující. Na jedné straně rodiče, co se po dvou dekádách stále milují. Na druhé nevlastní matka, o které zjistíte, že je nevlastní až když se synovi připomene minulost- a ani poté se mezi ním a zbylými dětmi nedělá rozdíl. Nástin zajímavé mytologie upírů. Teplý nejlepší kamarád nevyznívá jako takové klišé, protože hlavní hrdinka je taky na stejné pohlaví. Žádný obligátní proslov o rasových rozdílech ačkoli se setkáme s vícero smíšenými páry. Žádné americké kecy o "komunitě"- náznaku se dočkáme jen ve chvíli, kdy se město děsí návratu příšer a jedna cvaklá máti utvoří facebookovou skupinu na jejich likvidaci (a ano, pomyslný vypravěč s ní jedná jako s nepříčetnou). Docela zamrzí, že pokračování nebude. Kdyby se naplánovala další sezóna či dvě tak, aby se příběh uzavřel, ráda bych se podívala jak to zaonačí s upířím marnotratným synem a jeho psychopatickým dvojčetem. A jak se s ním a jeho čarodějnou milou k*rva zná máti upírobijka?!  Za zmínku stojí i úvodní píseň, která mi- jakožto zástupkyni Twilight generace- přijde absolutně k popukání a je patřičně krátká, jednoduchá, stupidní a chytlavá, aby mi bylo předem jasné, co nedostanu z hlavy následujících pár týdnů. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V meste Savannah sa znenazdajky začnú opäť objavovať monštrá, ktoré boli vyhubené pred dlhými rokmi. V rovnakom čase sa do seba zamilujú upírka Juliette a členka rodiny lovcov monštier Calliope. Obe sú pripravené po prvý raz vraždiť, takže nebude trvať dlho a v meste sa začne krviprelievanie. - Akosi som nemal čo nové pozerať a niečo staršie som po piatkovom zážitku u Stranger Things taktiež nechcel zapínať, pretože by mi to prišlo až príliš amatérske. Tak som nejakým nedopatrením narazil na toto a nebolo to úplne najhoršie. Vlastne ono je to fakt zlé, ale našlo sa tu pár vecí, vďaka ktorým si to udržalo moju pozornosť. Najviac ma zaujal vedlajší charakter Olivera, ktorý sa objavil len v niekolkých epizódach, ale nakoniec bol klúčovou postavou. Taktiež tu hrá príjemná moderná hudba (cunnilingus on my couch vedie, lol). Monštrá sú tu len digitálne a sú asi tak (ne)podarené, ako plastické operácie miestnych silných ženských charakterov, ktorých casting niekto vôbec netrafil. Napriek všetkým nedostatkom a celkovému woke nádychu ma to ale zaujalo a po finále som zvedavý na druhú sériu. Asi to je moje nové guilty pleasure. Seriál po jednej sérii zrušený, takže všetko, na čo som bol zvedavý, zostane nezodpovedané. Čiže hodnotenie ide dole. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Amatérismus pro nenáročného amerického diváka. Hlavně, že je to herecky rozmanité. Stejnobarevné páry jsou pomalu zakázané a scénář byl vyhozen jako zastaralá pomůcka k tvorbě děje. Není tam žádná líbivá postava, protože každý nenávidí každého. K tomu všemu je třeba bojovat proti příšerofobii, protože je to nefér k hlavní hrdince. ()

segovesus 

všechny recenze uživatele

Seriál není nijak extra super, ale o to je zajímavější z hlediska, jak je postavený. Netflix naplní a přeplní všechny kvóty - rasové, sexuální orientace a dokonce magických bytostí. Takže platonický lesbický vztah hlavních představitelek je v kontrastu z nenávisti mezi rodinami (Romeo a Julie) a nenávist namířená proti monstrům od běžných obyvatel. Scéna kdy se položí na trávník deky v pietním okamžiku a sednou si různě nekombinované páry je zcela wtf. Takže milujte se, zabíjejte se a i upír může milovat. Moc se mi líbí písnička z úvodních titulků:  “The Zombie Song” od Stephanie Mabey. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No měl jsem chuť to v prvním díle vypnout, když jsem viděl zase buzeranty a lesby, ale nakonec jsem to během 24 hodin dal celé. Nepopírám hrál jsem u toho hry. Juliette je velice příjemná a hezká holka, jen kvůli ní jsem to dokoukal. Druhá série doufám už nebude. Protože to byla kokotina pro puberťáky. ()

Galerie (114)

Reklama

Reklama