foto

Eriq La Salle

  • nar. 23.7.1962 (55 let)
    Hartford, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eriq Ki La Salle se narodil 23. července 1962 v Hartfordu (Connecticut, USA) a byl zde vychován pěstounkou Adou Haynes. Navštěvoval divadelní program NYU v roce 1984 a dva roky program na Juilliardu, který nedokončil.

Později vystupoval v několika představeních na Broadwayi. Objevil se také v jedné vedlejší roli ve filmu CESTA DO AMERIKY (1988) s Eddiem Murphym. Ale asi jeho nejúspěšnější role, ve které si ho diváci mohli nejvíce všimnout, byla Dr. Peter Benton v seriálu POHOTOVOST, ve které účinkoval od roku 1994 do roku 2002.

V roce 1996 režíroval film NEJTVRDŠÍ ZÁPAS, kde také stvárnil jednu z hlavních rolí společně s Forestem Whitakerem a Donem Cheadlem. V poslední době jsme ho mohli shlédnout ve filmu IRSKÁ KREV (2005), kde stvárnil jamajského drogového gangstera. Hrál zde po boku Vinnieho Jonese, Samanthy Mumby, Lennoxe Lewise, Rogera Daltreyho a dalších.

Martin "c.tucker" Boček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Logan: Wolverine
2012 Megazkrat: Smrtící výpadek (TV film)
2009 Děsivá předpověď (TV film)
Relative Stranger (TV film)
2006 Irská krev
2005 Inside Out
2004 Seat Filler, The
2003 Motorkáři
2002 Crazy as Hell
Expres foto
1999 Chladnokrevná hra (TV film)
1996 Nejtvrdší zápas (TV film)
Psalms from the Underground
1994 Barva noci
Drop Squad
1993 Empty Cradle (TV film)
1991 Eyes of a Witness (TV film)
1990 Hammer, Slammer, & Slade (TV film)
Jakubův žebřík
1989 Kouzelná chvíle (TV film)
Kouzelné chvíle (TV film)
1988 Cesta do Ameriky
What Price Victory (TV film)
1987 Pět rohů
1986 Where Are the Children?
1985 Out of the Darkness (TV film)
Rappin'
Sejmi ho a běž

TV seriály

2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Organ Trail (S02E06)
2015 Pod kupolí (TV seriál)
Úsvit nového světa (S03E12)
Láska jako bitevní pole (S03E11)
Minulost (S03E10)
další epizody (5)
2011 Muž s posláním (TV seriál)
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 8: 3:00 p.m.-4:00 p.m. (S08E24)
Day 8: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S08E23)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Všechno jednou skončí (S15E22)
Staré časy (S15E19)
2008 Pohotovost (TV seriál)
Vyleč sám sebe (S15E07)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Díra v srdci (S04E22)
Nechte malé děti (S04E21)
O lítosti minulé a strachu budoucím (S04E20)
další epizody (11)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Vidíš to, co já? (S04E10)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
Hříčky přírody (S04E08)
další epizody (20)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)
Na nic se neptej a já ti nebudu lhát (S03E09)
Union Station (S03E08)
další epizody (22)
1995 Pohotovost (TV seriál)
Tady se děje zázrak (S02E10)
Domov (S02E09)
Vyzrazené tajemství (S02E08)
další epizody (24)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Dar (S01E11)
Bouře (S01E10)
Přísně tajné (S01E09)
další epizody (11)
Under Suspicion (TV seriál)
1992 Human Factor, The (TV seriál)
1989 Gideon Oliver (TV seriál)
1987 Vietnam War Story (TV seriál)
1986 Screenplay (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2009 Previously On: E.R. (TV film)
1996 Michael Jordan, Above and Beyond

TV pořady

2013 The Real (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2013 Notes from Dad (TV film)
2002 Crazy as Hell
1996 Nejtvrdší zápas (TV film)
Psalms from the Underground

TV seriály

2017 Chicago Med (TV seriál)
White Butterflies (S02E22)
Chicago P.D. (TV seriál)
Home (S05E05)
Reform (S05E01)
2016 Lucifer (TV seriál)
Favorite Son (S01E06)
Chicago Med (TV seriál)
Alternative Medicine (S02E06)
Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Legacy (S02E18)
Chicago P.D. (TV seriál)
A War Zone (S04E05)
2015 Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Hack E.R. (S02E05)
Crowd Sourced (S01E05)
Policie Battle Creek (TV seriál)
Gingerbread Man (E09)
Poslové (TV seriál)
Eye in the Sky (E05)
Noční směna (TV seriál)
Darkest Before Dawn (S02E14)
Moving O (S02E12)
Eyes Look Your Last (S02E03)
další epizody (4)
Pod kupolí (TV seriál)
Záloha (S03E09)
2014 Noční směna (TV seriál)
V bouři (S01E05)
Pod kupolí (TV seriál)
Podzim (S02E10)
2012 Nebezpečná identita (TV seriál)
Nejsem Siobhan, jsem Bridget (E22)
2011 Nebezpečná identita (TV seriál)
Takže ony jsou dvě (E07)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Ženáč (S15E15)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
2000 Soul Food (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace