Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Vicky žije v alpském městečku se svou milovanou maminkou Joanne. Když do Vickina domu přijede na návštěvu její tajemná teta Julia, začne Vicky pomocí svých nadpřirozených schopností rozkrývat dramatickou rodinnou minulost. A zjišťuje, že stačilo málo, a nemusela se vůbec narodit. Mysteriózní snímek o cestování v čase, dávných láskách a rodinných tajemstvích mistrně balancuje mezi žánry queer romance, fantasy a hororu a v životní roli představuje hvězdu evropského filmu Adèle Exarchopoulos. (Queer Kino)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (26)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pět ďáblů jsou chytlavou žánrovou podívanou a v námětu rozhodně bylo našlápnuto i na solidní a osudový thriller, ale skončilo to bohužel někde na půl cesty, jak kdyby tvůrci zahodili vyšší ambice a spokojili se s bezpečnými mantinely rodinného melodramatu. Jinými slovy, místo toho aby to ve finále pořádně udeřilo na všechny struny, spíše to potichoučku vyšumí do prázdna. A je to dost škoda. [KVIFF 2022] ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Adèle Exarchopoulos mám rád a o tomhle filmu jsem věděl z jejího Instagramu ještě dřív, než jsem zjistil, že poběží ve Varech, v jehož letošní bídné nabídce to byl jeden z mála filmů, jenž jsem měl skutečně chuť vidět - abych nakonec stejně otráveně zjistil, že zas takový zázrak to není, a spíš to šlo mimo mě. Necelých 100 minut délky mi přišlo ještě únosných a na Adèle Exarchopoulos se kouká jako vždy více než dobře, ale to, se dělo kolem její dcery, mi bylo spíše protivné, a v některých momentech jsem to asi nepochopil. Režisérčin celovečerní debut mě před 4 lety oslovil víc. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film se zvláštními postavami. Čekala bych více thrillerových a hororových prvků, místo toho jsem dostala rodinné drama o šikanované dceři a matce s kostlivcem ve skříni, které mě bohužel kvůli zmiňované nesympatičnosti postav vůbec neuchvátilo. Konec vyzněl do prázdna a taky nemám ráda, když se během celého filmu nedozvím odůvodnění názvu filmu, chm. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pět ďáblů je vlastně docela bejkárna. V jednu chvíli se to tváří jako hororové drama, nakonec to sklouzne do jakéhosi podivně romantického filmu. Mysteriozní linka je v tomhle provedení spíš jedno velké WTF, co po nějakém hlubším rozebrání nedává moc smysl. Nedá se tomu upřít hezká kamera a působivé scenérie a Adèle Exarchopoulos uhrančivá v obou polohách, jako sexy gymnastka i jako matka od rodiny. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2022] Takový nenápadný filmík, který ale dost originálně pojímá téma, které tu je už dlouho stejně jako s motivy. Od prvního obratu už nějak vím, kam film asi bude směřovat, ale tvůrci alespoň dokážou překvapit samotným koncem, který není v roli onoho předpokladu. Jinak dobře natočeno v hezké lokalitě bez potřeb rozumovat. Podařené. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako Ava (2017), aj tento film bol natočený na 35 mm film. Paul Guilhaume, kameraman filmu, o tom povedal: "Pre Léu Mysius to bola pre tento projekt základná vec. Pri distribúcii farieb sme hľadali kontrastný, sýty a niekedy až pop-artový obraz." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo francúzskom regióne Auvergne-Rhône-Alpes, hlavne v Bourg-d'Oisans, Lac bleu a Île-de-France. (Arsenal83)

Související novinky

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

31.10.2022

Queer filmový festival Mezipatra nabízí pokaždé to nejlepší z queer světové kinematografie. Desítky filmů a doprovodných akcí na týden ovládnou Prahu a Brno. Letošní už 23. ročník si klade za cíl… (více)

Reklama

Reklama