Reklama

Reklama

Vesper Chronicles

Trailer 3

Obsahy(1)

Ekosystém země se v blíže neurčené budoucnosti zhroutil. Třináctiletá houževnatá Vesper, která žije se svým paralyzovaným otcem, se snaží obstarávat obživu, jak to jde, a zároveň ve své laboratoři experimentuje s biologickými materiály. Když jednoho dne najde v lese záhadnou ženu, doufá, že ji zavede do Citadely, místa, odkud mocní rozhodují o osudu zbytku světa. Kristina Buožytė a Bruno Samper umně využívají kulis lesnaté litevské krajiny, do níž zasadili děj této dystopické sci-fi, a díky kombinaci silných hereckých výkonů, jedinečného výtvarného konceptu a nápadité hudební složky přináší divákům vskutku komplexní audiovizuální zážitek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (81)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Od sci-fi v koprodukci Litvy, Francie a Belgie jsem mnoho nečekal, takže jsem byl až udiven, s jakými nápady a tvořivostí v rámci vlastního fiktivního světa tvůrci Vesper přišli, a co víc, jak efektivně je ukazují na plátně. Design postapokalyptické krajiny a jejích bytostí, které jako by vypadly z Garlandova Annihilation, společně s realistickými speciálními efekty jsou na evropskou žánrovou produkci na velmi slušné úrovni. Příběh sice je tak trochu konvenční, nicméně v jádru nenapadnutelný a pevně se opírající o velmi solidní herecké výkony, mezi nimiž vyčnívá zejména Richard Brake ve výrazně utlumené, přesto brilantně zahrané úloze. Pro mě takové malé překvapení v rámci letošních Varů a zvláště v rámci jinak běžně nezajímavé hlavní soutěžní sekce. [KVIFF 2022] ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

zajimave, ale dost nuda... chyběl tomu nějaky motor, ten soused mohl byt třeba vic agresivni a dát tomu nějaky řiz, který tak bohužel museli dodat až na posledních několik minut mimozemští lebkouni. Nebylo tam ani nijak extra vysvětleno co se proč a jak děje a jak funguje tahle nova společnost, díky tomu se to samo připravuje dost o napětí, protože jako divak celou dobu jsem v informačnim "šeru", ale nebylo to uplně zle. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po pravdě já vůbec netuším, jak se to stalo, měla jsem naladěno ihned, ta malá, nesmírně sympatická dívka si mě získala od prvních minut.. Podmanivý vizuál mě dostal, kreativita tvůrců fantastická, vytvořili svět, který jsem ještě neviděla, nikde, v ničem, oceňuji originalitu a nápaditost.. Prostě jsem se nechala vtáhnout a unést.. Asi nemusím psát, že jsem Vesper ze srdce přála, aby z toho všeho vyvázla živá.. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi se budu opakovat po zdejších komentujících, ale tento film poměrně dost selhal na nevyužitém potenciálu, protože řemeslně by mohl konkurovat kdejakému áčkovému hollywoodskému sci-fi, nicméně, zůstává svou opulentností hodně u země a my se nedostaneme nikam moc ven a tak se s hlavní hrdinkou plácáme pořád jen kolem chatky a někde v lese a přitom si užíváme krásné vizuální efekty a výjevy, které by si zasloužily větší a hlubší příběh. Takže všechno ostatní super, děj slabota. KVIFF 2022 ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Já mám ty dystopie prostě ráda, jinak by to bylo za tři hvězdy.  Příběh se odehrává po katastrofickém zhroucení ekosystému. Malá Vesper žije s paralyzovaným otcem a provadí experimenty s biologickým materiálem. Když jednou najde v lese ženu z Citadely, vkládá do ní své naděje na lepší budoucnost.... Vesper byla prostě hrozná sympaťanda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Žádná scéna nebyla natočena pomocí zeleného pozadí. Většinou jde o vylepšení záběru skutečné rostliny nebo létajícího stroje, či jsou použity klasické mechanické efekty. CGI efekty byly použity, jen když to bylo absolutně nutné. (mnx)
  • Létající dron, sloužící ke komunikaci s otcem Vesper (Raffiella Chapman), je buď CGI, nebo opravdový dron. Ten byl velmi hlasitý (jako sekačka na trávu) a když se herci kvůli hluku nemohli sousředit na dialogy, byla to CGI verze. (mnx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno