Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pitva (E03)

(epizoda)
  • USA The Autopsy
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 57 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Zkušený šerif ohledává v lese mrtvolu a zavolá si na pomoc lékaře, se kterým se zná celé roky. Společně pak odhalí sérii děsivých událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*Tak tahle epizoda u mě zpětně vyhrála* opět o něco lepší než předešlá, konkrétně o schopnost evokovat nepříjemný pocit, tentokrát s lovecraftovou tématikou jako debil mixnutou fenoménem ufo. Atmosféra opět parádní. První polovina pomalejší, lehce chaotická kvůli skokům v čase, ale stejně to zvládne zainteresovat; a v té druhé polovině už to začne krásně zapadat. Finále na pitevně určitě patří k nejnechutnejším (jídlo si k tomu určitě nedávejte) i nejvíc creepy záležitostem, co sem letos mohl vidět + scény zevnitř těla, už byly jen krásný umocňující bonus, podtrhující další tragický konec. Pro nejlepší epizodu série - nadšených 90% a zářných 5* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha vyšla pouze v Ikarii. Škoda, po shlédnutí dílu bych si to přečetla docela ráda. Takže rovnou k předloženému příběhu. První polovina se zaměřuje na to, jak se dostali na pitvu a druhá je, jak název napovídá, takže žádné překvapení, pitva samotná. A natočené to bylo dobře. A teď nemyslím nechutnosti, ale všechny ty drobné detaily, kterých si všimá kamera. Protože díky tomu a celkově kameře to bylo tolik děsivý, kdy jsem si říkala, že každou chvíli něco vyskočí a nebo něco sleduje z dálky. Skvěle natočený a ten závěr byl prostě...nádhernej. Já ocením příběhy, kde někdo takhle zvedne prostředník  ;)  Vtipný fakt: zrovna jsem mám připravený film Prázdnota. A hele, hele, kdo režíroval tenhle díl! :) ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve svém profesním životě jsme měl možnost vidět pitvu na vlastní oči, a ačkoliv pitvy zde ukázané se na realitu úplně nechytají, mají k ní poměrně blízko. To jen taková poznámka na okraj. To podstatné je, že tahle epizoda Kuriozit jakoby vypadla z Krajních mezí. A kdyby tomu tak bylo, řadila by se Pitva mezi ty lepší epizody, neboť se jedná o celkem solidní mysteriózní detektivku (místy dá vzpomenout na první řadu True Detective), která se někde v polovině překlopí do sci-fi (ne)survivalu. A F. Murray Abraham má pořád monstrózní charisma. 8/10 ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej díl, ale první polovina mohla být kratší. Atmosféra v pitevně než se ukázala příšera se mi velice líbila. Bylo to docela nechutné, ale opět skvělá práce s osvětlením a kamerou. Možná bych byl radši kdyby i ta druhá půlka byla taková víc atmosférická, autoři se rozhodli jít tou druhou cestou, brutální a nechutnou, což ve výsledku bylo fajn. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

😮 Kdo by si myslel, ze zakladni ingredience na dobre fungujici mystery/horor pribeh odvypraveny v roce 2022 jsou stejne, jako uz desitky let! Tj. staci vzit hrstku hercu v cele s charistamickym zkusenarem, vyuzit lokace hovorici samy za sebe (havarie v dole, patracka v lese, pitevna v masokombinatu) a pomalicku vypravet a budovat napeti. Konec okorenit fajn odhalenim a trochou fyzickeho gore ála Cronenberg. Lahudka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zazní celkem 6x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama