Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Mám z výšek regulérní psycho, tenhle film se mnou ale kupodivu moc nehnul. Řekl bych, že jsou zbytečně moc vysoko, kdy už nejsou vidět podrobnosti na zemi a tím ta výška ztrácí koule. Píčoviny: Maličkej dalekohled opravdu nepřibližuje tak, jak bylo ukázáno. Každej, kdo někdy lezl nad úroveň střech činžovních domů by si vzal rukavice. Frajerky ne a to se vsaďte že by nahoře měly ty ruce úplně dojebaný. Dron, kterej jde s baterkou k nule by jistě nenastoupal zpátky 200-300m. Spoiler: Samozřejmě to dopadne blbě, ta nesympatická přežije. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zarmoucená mladá vdova, energická blonďatá raketa a několik detailních záběrů rezavých matic, šroubů a příček žebříku. Kamarádky, kdy manžel jedné z nich tragicky zahynul při společném výstupu na horu, se rozhodnou, že vyšplhají na více než 600 metrů vysokou opuštěnou rádiovou věž v poušti. Jedna má přijít na jiné myšlenky a rozptýlit manželův popel, druhá hodlá potěšit i získat nové followery. Stačí pouhé lezení po nekonečném žebříku, pár rafinovaných záběrů a zvukových efektů a v některých divácích to začne bublat. Jakmile dívky zůstanou uvízlé na pozorovací plošině, půjde do tuhého. Přijdou pokusy dostat se z bezvýchodné situace, postupně přepneme do vztahového dramatu, abychom se dočkali závěrečného twistu. Neřeším, zda měly dívky dostatečnou svalovou hmotu ke zvládnutí několika úkonů, nad pokusy o záchranu jsem hlavou nekroutil a zároveň přejdu pár ne zrovna šťastných rozhodnutí tvůrců. Jednoduše jsem si to užil. Silné tři hvězdy. Natočené to bylo skvěle. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival o dvou kámoškách, které zůstanou uvězněné na rádiové věži a nemají se jak dostat dolů. Prostředí je fajn a pro někoho kdo má strach z výšek to bude hodně nepříjemný zážitek. Tvůrcům se celkem daří přicházet s náznaky atmosféry a celkem se ctí ustávají minimum herců i prostoru.I ten zvrat ke konci je ok, jakkoliv není úplně originální. Trochu škoda,přetažené stopáže, protože na podobný druh filmu je 107 minut docela dost. Být to trochu nahuštěnější a mít kolem osmdesáti minut, klidně bych šel v hodnocení ještě trochu výš...65% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný vizuální zážitek, který je ale bohužel srážen velmi podivným střihem a bolestně předvídatelným scénářem. Jako nenáročná jednohubka na vyplnění ospalého odpoledne ale ovšem snímek Fall v rámci svých omezených možností víceméně funguje tak jak se od něj očekává. „Life is fleeting.” ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ohľadne amerického snímku "Fall", ktorý v roku 2022 natočil režisér Scott Mann, mám pre prípadných divákov dve upozornenia. Upozornenie číslo jeden: Tomuto titulu by sa mali oblúkom vyhnúť všetci jedinci, čo trpia akrofóbiou. Nie je to vhodná voľba pre ľudí, ktorí majú strach z výšok. Upozornenie číslo dva: Tento dramatický survival thriller by mal zhliadnuť každý filmový gurmám, ktorý vie oceniť minimalistický námet s bravúrne spracovaným scenárom, kvalitnou kamerou a umnou réžiou. Dve mladé ženy (Becky a Hunter) uväznené v šesto metrovej výške na vrchole starej, nepoužívanej, skorodovanej, rozpadajúcej sa, telekomunikačnej veže (B67) uprostred pustiny. Výstup hore bol náročný, ale návrat na zem sa zdá byť celkom nemožný. ***** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve 23. minutě zůstane Becky (Grace Caroline Currey) v ruce tyč ze žebříku. Ta ji strachy pustí a tyč spadne dolů, avšak v dalším záběru žádná tyč nechybí. (cerdax2)
  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)
  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama