Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane debilný námet. Na čo by tam tie blbky liezli a ešte tak chabo vybavené? Rovnako zbytočne natiahnutý film, v podstate 40 minút sa neudeje nič zásadného, tam stopáž mohla ísť na polovicu. A potom sú tu strašne prekombinované veci s dronom na úrovni až sci-fi. Na strane druhej vynikajúce napätie, pohrávanie sa s hudbou aj kamerou, naozaj to bolo na nervy až na mrákoty. Hoci fyzikálne skoro nemožné, na úrovni MacGyvera. Takže nejaké to mravčenie v bruchu bolo a film si zaslúži pozornosť napriek tým všetkým chybám, lebo to zásadné, čo mal priniesť, aj priniesol - vzrušenie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na malom piesočku veľké divadlo, alebo skôr na malej rádiovej veži. Okrem toho, že je to veľmi pekne natočené (kamera) je to aj šikovne zrežírované (s niektorých záberov tuhne krv v žilách). Takmer celý film sa odohráva na jednej malej vežičke, ale udeje sa tam toho toľko, že sa človek nenudí až do konca. Postavy sú sympatické, s niektorých záberov budete mať závrat a čo je hlavne, dokáže to byť poriadne napínavé a v závere aj prekvapivé. Rád by som napísal, že je to napínavá jazda, ale to by som klamal, je to skôr napínavé sedenie na veži. Napínavejšie ste asi ešte nikdy nevideli. 75% - 4* ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvě instapičinky a ztopořená anténa“ je minimalistická, strhující, naprosto parádně natočená a místy až nepříjemná podívaná napínací třídy Zmrzlouš pro všechny milovníky výšek a hloubek, u níž vám budou zalézat koule do břicha („a rolovat se pysky“ – uvedeno z důvodů pohlavní antidiskriminace, i divačky jsou přeci skoro lidé), panicky se občas budete chytat křeslových opěradel a ujišťovat se, jestli furt máte v obýváku podlahu. Její jedinou vadou evidentně je, že tam ke konci nepřisvištěl nějaký ten prolatexovaný bukvoid a nezachránil Lojzkám Lejnovým den, proto se tu trestuhodně potácí v modrých číslech všech těch převkusných rozumbradáčů. Já osobně mám pro strach z hloubek uděláno, mnohokrát jsem již bez bázně a hany pohlédl do bezedných pekelných chřtánů, v nichž by normální smrtelník pištivě plandal, ovšem musím přiznat, že tady jsem se párkrát nutně potřeboval podívat na strop a vynulovat gyroskop. Kremnofobikům vřele doporučuji zahryznout se před projekcí do pryžové hadice, nebo se na to pro zachování mentální stability rovnou raději vysrat. Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „ostrakizovat se od obrazovky“. Stejně se zachovají i socky s uhlopříčkou menší než metr, na hloupých telefonech to prostě fuckt nevynikne a budete tomu nezaslouženě kurvit rejtynk. A samozřejmě u toho neprstěte sestru jako NĚKTEŘÍ, je to prý pak méně napínavé! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný vizuální zážitek, který je ale bohužel srážen velmi podivným střihem a bolestně předvídatelným scénářem. Jako nenáročná jednohubka na vyplnění ospalého odpoledne ale ovšem snímek Fall v rámci svých omezených možností víceméně funguje tak jak se od něj očekává. „Life is fleeting.” ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Docela hezké akrofobické napínáníčko, těžící ze sugestivní hudby a účelně pracující kamery. Výšková sugesce šlape perfektně a na plátně musí solidně pocuchat nervy každému, komu se chce blinkat už pod Petřínem. Potěší i dva zvraty v ději; sice nejsou kdovíjak originální či nečekané, ale pod kotlem umí zatopit obstojně. Nehezkým mínusem budiž ztvárnění ústředního smrtonoše - představa tvůrců o konstrukci vysílače je totiž poněkud debilní, takže dobrou půlku stopáže naprosto rozbíjela veškerou mou pozornost (ne, vysílač o takové výšce opravdu nemá tak vetchou konstrukci, opravdu ho nejistí pouhá tři lana, opravdu v jeho pěti stech metrech nestojí stometrový nejištěný sloup a opravdu vesele netrčí do nebe v tak zkorodovaném stavu, jaký je nám ukazován). Jasně, většina diváků vůbec netuší, jak telekomunikační vysílače vypadají (pro zvědavce - vygooglete si třeba Varšavský vysílač, který měl taky přes šest set metrů výšky a trojúhelníkový průřez), ALE... je to jen film, nebuďte zaujatí jako já! Jakmile jsou holky na místě, stane se všechno pod jejich nohama irelevantním - a i díky oběma herečkám je nakonec tenhle výškový survival solidním zážitkem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Co do vzhledu se filmová B67 podobá skutečné věži stejného jména, která se nachází v Bedminsteru (městská část Bristolu) ve Velké Británii. Její podobu navrhl sir Basil Spence (rovněž autor katedrály v Coventry) a zbudována byla v roce 1964, ovšem oproti filmové „sestře“ měří necelých 115 metrů (475 stop) a je stále funkční. (Robbi)
  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama