Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro zrovna môj obľúbený herec nieje, ale keď sa tam primieša Ed Notron a podniknú spolu ničo veľmi zaujímavé tak prečo nie?Postupne som si De Nira obľúbil a časom mi aj dokázal, že je to jednoducho pán herec.Ed Norton vôbec nezaostával a postihnutého upratovača zahral skvelo.Film ma super tempo, skvelých hercov a výborné napínavé finále. 80% - 4* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka. Jako ne že by to vykrádalo nějakej film, ale žezlo. Filmová vykrádačka to ani moc není. Ale co to je, tak určitě to je průměrné. A jestli se stejně jako já divíte, proč se v názvu použila předložka "s" a né "z", tak malá poučka, co jsem našel (ono je to totiž dobře): nejedná se totiž o 2. pád, nýbrž o pád čtvrtý. V dnešní době se toto spojení používá už jen v knižních obratech "kdo s koho" a "být s to". Kravina, co? A jinak teda vůbec nechápu, proč se to v češtině takhle blbě jmenuje... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka režiséra Franka OZa The Score je klasickou gangsterkou. Gangsterka je určite vďačný námet a aspoň sporadicky sa v kinách objavuje ďalšia verzia príbehu o zlých a dobrých. Tentokrát tvorcovia filmu neváhali siahnuť po osvedčených menách a obávam sa, že aj po osvedčenom príbehu. Angela Bassett je na plátne žalostne málo, aby mohla byť čierna femme fatale a tak najpozitívnejším zjavom je Edward Norton ako talentovaný Jack/Brian. Jeho kreácie sú presvedčivé a myslím, že celkom jasne zatláča do pozadia de Nira i Marlona Branda. Sú tu hlavne výborné dialógy. Taká dobre plánovaná kľudná lúpež prevedená profesionálmi. Kamera a réžia sú profesionálne odvedené. Počas akcie sa snažia byť dynamické. Určite film nekazia. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Jo. Ještě jednu. Jednu poslední. Poslední velkou ránu a pak od toho jdu. Kolik starých pardálů si to stejně, jako zde Nick (R.DeNiro), říkalo v jiných filmech a dojeli na to. K tomu nový, mladý parťák Jack (famózně zahraný E.Nortonem) – tvrdý, inteligentní, schopný. Schopný všeho? Chce mít respekt. Respekt se podmínkou důvěry. Jdou na věc. Musí si věřit. Mohou si vůbec věřit? Kasaři bývali šlechtou mezi kriminálníky. Vidět jejich dnešní následovníky, s pečlivou přípravou, technickýma vychytávkama a na minuty sestaveným plánem... Vidět je přečůrávat nejnamakanější bezpečnostní zařízení. Lahůdka i pro laiky. Jen.. jen to napětí, to opět chybí. Ve srovnání se žánrově obdobným, o dva roky starším filmem Past, tak je to slabota. Scénárista si odskočil od školních dokumentárních filmů o účetnictví a zkusil krimi thriller. A měl to nechat jinému. Tomu, co to umí. Ale přes to všechno, slušný nadpůměr a zasloužené 3*.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Pani, vona mu to řikala. Řikala,že jako esli s ní chce bejt, tak jako že jó, ale musí toho nechat. No a co von? Začal se cukat a že taky jakože jó, ale musí eště jednu fušku a pak bude sekat latinu. Tak se sbalila a šla, ať prej von příde, až bude po tý fušce, a pak se uvidí. No bodejť přece neni ňáká hej nebo počkej a nebude za nim chodit do lochu, dyž ho čapnou. Nó tak von nadšenej z toho nebyl, ale vzal ten melouch skzevá ty těžký love, co z to měly bejt. No a jak to dopadlo se dozvíte z filmu.          HLÁŠKA:Kde je Johny? Schytal to v Istambulu. Rovnou do krku. Takovej bezva kluk. Fajn a je mrtvej. Chceš si povídat, nebo se na to podíváš? Jak dokážeš, že jsi čistá? Mohla bych tě vopíchat. To by šlóo.. To je to, co se mi na tobě líbí, protože TY, rozhodně nejsi jako ostatní. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Tři herecké generace a rovnou tři špičky. Max (Brando) je starý šéfík, který přináší nápady, Nick (De Niro) vlastní jazzový klub a je profesionální zloděj a k nim přibude Jack (Norton), který při vybrané loupeži bude zařizovat technickou stránku věci. Scénář patří k těm průměrnějším, ovšem díky výborným hereckým výkonům patří mezi ty průměrně lepší. Z filmu čiší pohoda a nenucené tempo vytváří příjemný thriller, který se výborně hodí na sobotní večer. Poctivé filmařské řemeslo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Hacker hraje ve svém suterénu počítačovou hru Quake III: Arena od id Software. (Satan)
  • Marlon Brando se odmítal ve své poslední scéně usmívat, takže jeho nepatrný úšklebek byl dodatečně přidán počítačem. (Satan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno