Reklama

Reklama

Ta dívka z fotky

  • USA Girl in the Picture
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

U silnice zemře žena a zanechá po sobě syna a muže, který je údajně její manžel. Dokument o velké záhadě, která vám pořádně pocuchá nervy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Samotný případ je otřesný, vždy mě zamrazí, když o něčem podobném slyším, proto nemůžu jít s hodnocením níže. Ovšem samotné zpracování je netflixovsky podprůměrné s klasickým americkým nádechem, stále všichni mluví v superlativech a vše dokresluje hudba, která určuje, co máte zrovna cítit. K plusu je, ze jde o film a není to natažené na několik prázdných epizod, jak to Netflix umi. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Všechna čest vyšetřovatelům a neutuchající touze objasnit příběh Sharon, neznámé mladé dívky, které zemřela roku 1990 za záhadných okolností. Po dlouhých, téměř 30ti letech (2017) byl případ a s ním i hrůzostrašný příběh Sharon objasněn, a to nejen díky agentům FBI, vyšetřovatelům policie či investigativnímu novináři, ale i síle internetu a sdílení i dostupnosti informací. Velmi silný, ale i velmi drsný příběh. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný a drsný kriminální příběh natočený dle skutečné události, k níž došlo v zemi, kde bych nechtěl být ani namalovaný na zdi. Trochu mě zarazilo, že přes anglické dialogy byl namluvený česky dabing. Diváci, kteří nechytají mluvenou angličtinu, jako např. já, se bez dabingu nebo titulků neobejdou, ale tato varianta tlumočení nebyla příliš šťastná a dost mě rušila. Titulky by rozhodně byly lepší. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Oveľa väčšie psycho ako som si zo začiatku myslel. Silná téma s množstvom nečakaných prekvapení a emócií. Je to drsné, nechutné, zároveň aj melancholické a ľudské. Určite jeden z najsmutnejšich dokumentov aké som zatiaľ videl. Vadila mi trochu práca s tempom, občas sa ide strašne rýchlo aj keď by bolo intenzívnejšie aby sa spomalilo a rozobralo veci hlbšie do detailov. Netflix viac krát dokázal že vie pracovať s true strory záležitosťami keď má priestor aspoň na 3-4 časti. Tu by to tiež pasovalo viac. Na druhú stranu, toto zvládnu pozrieť aj ľudia ktorý neradi zabíjajú hodiny pri podobných veciach. Určite odporúčam, je to vťahujúce a rezonujúce aj po dopozeraní, len nie technicky dokonalé. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který vás znepokojí. Stejně jako většina podobných příběhů mě ale nutí přemýšlet hlavně nad tím, proč krucinál někdo 15 let snáší utrpení s člověkem, o kterém si navíc myslí, že je vlastní otec, uzavře s ním sňatek, porodí několik dětí (kdo ví, kolik jich vlastně bylo) a to všechno pro to, aby nakonec skončil mrtvý někde ve škarpě. Tohle vážně nepochopím. Nejvíc líto je mi malého Michaela, děti by neměly takto umírat, děti by vůbec neměly umírat a už vůbec ne v rukách takového zm*da. Opravdu silný příběh, který na mě zapůsobil, dobře natočený a jistě i dojemný, jestli je vám hlavní protagonistky líto. Ženský, nebuďte oběti, pokud je alespoň minimální šance na záchranu. A druhá věc, pokud vedle vás znásilní vaši kamarádku její otec a vy o tom celý život nikomu neřeknete, taky je něco špatně. Příběh mi opravdu pocuchal nervy jak Netflix sliboval, ale asi opačným způsobem. Každopádně určitě stojí za shlédnutí. **** ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Kniha z roku 2004 „A beautiful child“ od Matta Birkbecka, jenž je ve filmu zmíněna, je nejprodávanější literatura faktu. Velký zájem o knihu vedl NCMEC (Národní centrum pro pohřešované a zneužívané děti) ke znovuotevření případu (r. 2011). FBI díky tomu, po dalším rozhovoru s Floydem, zjistila pravou totožnost unesené dívky. (zuzza11)

Reklama

Reklama