Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Místy je to sice blbé, jak hrnec čínských nudlí, ale pokud člověk pomine ne zcela sympatického Ljůka Hemšvorta v hlavní roli vojáka/novice/modela, který přežije úplně všechno vč. mučení, výbuchů u palice atd, jedná se o velice svižně odsejpající kousek, kterému pro mě zcela jednoznačně vévodí herecký výkon otylého gladiátora, který tu naštěstí v sedě dělá podporu vojákům na dálku. Dobře tu hlásí celou dobu a je zajímavé sledovat vojenský film, který se odehrává nejen v terénu. Asi si to 4 hvězdy nezaslouží, ale pro příjemný pocit a fakt že mi to sedlo jak sviňa je dám.......................moje hodnocení = 7 z 10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na co tady všichni tak nadávají? Tohle je totiž úplně skvělá a sympatická akčňárna, která má vše, co by mít měla, a ačkoliv to žádný převratný kousek na poli svého žánru není, rozhodně sklízí plusové body za mnoho nových a originálních prvků. Banda pěti vojáků se v misi, která měla být původně jednoduchou extrakcí, střetne s velkou komplikací a hlavní Liam Hemsworth je nucen utíkat džunglí před armádou povstalců za pomoci dronu a satelitních kamer, které mu do ucha tlumočí Russel Crowe. Tohle je hodně neotřelý nápad a musím se přiznat, že si mě získal ihned. Ať už sám o sobě, kdy se využívají dronem řízené střely a fajn dialogy mezi touhle dvojkou, tak i suprovou akcí na začátku i dostatečným tempem, které nám dávkuje celé 2 hodiny "něco na plátně." Tohle vše dělá z Land of Bad výživnou, originální a hlavně zábavnou akci s fajn herci a hlavně vysokorozpočtovým vizuálem, který svou kvalitou dokáže místy posadit na zadek. Spokojenost, tyhle jednohubky prostě můžu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vojenská akcia, na ktorú je kapacitu ako Russell Crowe škoda, ale aspoň dokázal, že kapitánom amerického letectva môže byť aj vášnivý chipsožrút s nadváhou 50 kilo, lebo veď aj tak dnes sa už o všetko stará technika. Nič nového sme sa ale v tomto v Austrálii natáčanom a niektorými Austrálčanmi stvárnenom filme o Američanoch nedozvedeli, len to, že stále bojujú za ušľachtilé ideály a oponenti sú stále len nejakí teroristi, únoscovia, násilníci či inak zlí chlapi, ktorí nerozumejú benefitom amerického vojenského dobra. Ako to býva, stále šírenom ďaleko od domácich hraníc. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne poriadny akčňák, ktorého dej nie je okato debilný a postavy sa chovajú celkom príčetne. Navyše má všetko, čo dobrý film tohto žánru má mať - kvalitnú akciu, napätie a ani na chvíľu nenudí. Crowe s jeho 150 kg síce len sedí a šoféruje dron, no aspoň mohol ukázať, že je stále herec, ktorý dokáže kvalitne zahrať a nepotrebuje k tomu nič, len dobré dialógy a svoj hlas. Škoda záveru, ktorý bol plný klišé, ale keďže som sa celý film dobre bavil, tak dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První půlhoďka je plná chlapáckých keců ve slabé režiji, takže úvod to celkem zabije. Vystřihal bych fest. Po přistání na Filipínách se situace ale mĕní a dostanem solidní survival až do konce. Jenže Liam nemá charisma a ani to herecky podle mě úplně neprodal. Milo ho totálně přehrál a s Russellem mě nejvíc bavili. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)

Reklama

Reklama