Reklama

Reklama

Jaula

  • angličtina The Chalk Line
Trailer

VOD (1)

Jedné noci Paula (Elena Anaya) a Simón (Pablo Molinero) zastaví dívce, která se sama potuluje po hlavní silnici. Dívka je posedlá údajným monstrem, které ji prý bude pronásledovat, jakmile překročí křídový čtverec nakreslený na půdě. Při pokusu o nápravu svého manželského vztahu se pár rozhodne vzít dívku dočasně do pěstounské péče. (Jardismo)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (52)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Sebrat na silnici nějaké dítě, vzít si je domů a tam je pěstovat, chci říci chovat, to by se u nás nesmělo. Naše zákonodárství, ač vykazuje různé nedostatky a mezery, je v tomto případě moudré, neboť chrání občana před tím, aby si přivedl domů dítě, na něž jsou navázané démonické síly či se s ním pojí jiná rizika. Film není nic moc, Španělé už natočili lepší horory. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielom dám šancu vždy, ale pri množstve filmov , ktoré točia sa určite nájdu aj slabšie tituly ako tento. Po polovici filmu som to takmer vzdal, nedokázalo ma to ničím chytiť, upútať, prišlo mi to také podpriemerné už od začiatku, už tá úvodná nočná scéna na ceste bola bez emócií i hereckého talentu. Celé to nekonečné čmáranie kriedou po podlahe malo splniť asi jediný cieľ a to zdramatizovať ten útek z pivnice, čo mimochodom vôbec nevyšlo. Určite nie s tak malým kúskom kriedy, ktorú chmatla do rúk. Príliš dlho sa to snažilo byť záhadné tak dlho až divákovi dochádza trpezlivosť a v závere z toho vznikne x krát prevarený thriller o divnom chlapíkovi...škoda času. 40%. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Európska záležitosť z Pyrenejí ma mala vystrašiť, poťažmo som sa mal úplne zosrať z označenia horor. Atmosferické to bolo, také európske taktiež, ale žiadne dramatické kakanie sa nekonalo. Jedná sa o drámu kombinovanú s psychologickým srilleríkom a s totálne čudne zvládnutou druhou polovicou. Prvých 45 minút je vystavaných umne, s postupnou zhusťujúcou sa atmosférou to núti diváka rozmýšľať vo co gou, ale keď sa začnú veci vysvetľovať, tak vlastne pochopíte, že vás čítanie obsahu ešte pred filmom a tiež spôsob točby totálne zaviedol z dobre nakročeného psycho šialenstva do … (nemôžem, bol by to spoiler). Stále to bolo dobré, ale zmizlo mysteriózno. Zrejme sa jedná o scenáristické zlyhanie (kto by to povedal, že?), lebo režisérsky je to podľa mňa zvládnuté dobre. Je to režisérska prvotina Tatárskeho Ignácia, ale chlapec by mohol mať zaujímavú budúcnosť. Uvidíme. Teraz za štyri. Jednu hviezdu strhávam za zvláštne použitú retrospektívu. O to zvláštnejšiu, že šlo očividne od začiatku o nepochopiteľný úmysel. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak úplne horor, ale za to veľmi dobrý psycho thriller. Na rozdiel od tuctovej americkej produkcie, od začiatku do konca drží film v napätí a pre mňa neznámy hlavný predstavitelia hrajú ozaj skvelo. Dokonca ani detská predstaviteľka mi vôbec neprekážala, naopak filmu dodala potrebný mystery efekt. Ako režisérska prvotina Tataya mal film výborné zvraty a napokon prekonal moje očakávania. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama s prvky thrilleru se rozjede až v poslední čtvrtině. Paula je tak trochu mišuge, tajně se léčí a s manželem Simonem by rádi dítě. To vzhledem k Paulině zdravotnímu stavu není jednoduché. A tak se Bůh smiluje a přihraje jim blonďatého andílka. Akorát že nemluví, a když řekne pár slov, tak mu nikdo nerozumí. Tedy našinec pozná němčinu okamžitě, Španělé zřejmě ne...Nápad s křídou je dobrý, budování napětí příliš pomalé. Retrospektiva nic nového, jen zde je podivně sestříhaná, a tak spíše film rozbíjí, než aby ho doplnila. Konec bych možná nechal bez dovysvětlujícího závěru, aby si ho divák domyslel sám. Filmu by prospělo zkrácení o půl hodiny. A Santos je fakt odpudivý... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama