Reklama

Reklama

Bohatý fešák Hugo (Hugo Stiglitz) ve slunečných brýlích lítá helikoptérou nad mexickým městem Acapulco a pohledem balí u bazénů krásné holky v plavkách. Ty končí na jeho zřícanině v lesích za městem, kterou zdědil spolu s místním podivínským butlerem Dorgem (Gerardo Zepeda). Hugo má hned dvě tajné záliby - ve velké kleci chová tisíc koček, které krmí lidským masem, a v katakombách zřícaniny si pěstuje zděděnou sbírku mumifikovaných zvířat, kterou doplňuje o mumifikované hlavy svých obětí… (POMO)

(více)

Recenze (7)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tady někdo natočil nějaký matroš, a něco z něj sestříhal. Námět má hlavu a patu, je sympaticky bizardní a někdo v něm může vidět dokonce kritiku kapitalismu (machovství hlavního hrdiny a jeho kořeny z bohaté rodiny mu dávají pocit nadřazenosti, ostatní lidé jsou pro něj jen maso na hraní). Režijně jde ale o ryzí béčko a střihově takřka o edwoodovinu. Záběry na stovky mňaukajících koček ve velké kleci jsou prostříhané všudemožně do děje, když hlavní postava jenom lítá vrtulníkem nebo jeho sexy kořisti leží u svých bazénů. Jako prostřihy na v trávě skákající žáby v hororu Žáby. Ujetá a jistým způsobem kreativní fantazie tvůrců v kombinaci s trashy poetikou z toho ale dělají zábavnou a docela nepředvídatelnou obskurnost, která kdyby obsahovala i sexuální scény, drsnější vraždy (nikoliv jen uškrcení) a gore (rozsekání obětí před krmením koček), mohlo jít o referenční exploitation. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Škoda příliš doslovného zdejšího obsahu, který vyzrazuje to nejzajímavější. Poměrně nevyvážený snímek střídá dvě polohy - Hugo užívající v přítomnosti krásných žen na člunu, ve vodě, končící s nimi v posteli...na lovu v helikoptéře, a pak Hugo ve své klášterní pevnosti, kde má stovky (no, tisíce to nejsou) koček, které krmí masem svých obětí, věrného sluhu Dorga, jenž mu ochotně pomáhá v jeho díle, a svoji sbírku. V té druhé linii vymění rozvernou hudbu temné smyčce a ještě temnější dechové nástroje. Prostředí evokující gotický horor lahodí oku - chodby, všudypřítomné svícny a svíčky, temná zákoutí, sklepení. Škoda, že nebylo více strašení a otevřeného gore, ostatně i častá nahota byla velmi decentní. Přeci jen u mexického hororu bývá fanoušek zvyklý na větší odvaz. Ocení především příznivci žánru a sběratelé. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle mexický kus moc lidem nesedne... Nápad je dobrý, atmosféra sem tam docela slušná a prostředí sympatické, ale obrovské množství zbytečných a zdlouhavých scén bez jakýchkoliv dialogů, tenhle kousek neuvěřitelně shazuje... Zkrátit film na půlhodinový kraťas, jednalo by se určitě o výborný kousek, ale s takovou stopáží to pro mě je lehké zklamání, čekal jsem prostě mnohem víc... Ale jako celkem neznámá raritka na jedno podívání určitě neurazí... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Protagonistom je svojrázny milionár a playboy (hrá ho Hugo Stiglitz). Posteľou v jeho luxusnom sídle prejde mnoho nádherných žien. Ich hlavy ako trofeje uchováva vo formaldehyde, ostatkami zase kŕmi mačky. A to je v skratke základná konštrukcia filmu. Cardona Jr. sa natoľko utápa v luxuse a ženskej kráse, že som chvíľami nadobúdal pocit, že pozerám reklamu. Množstvo reklám za sebou. Občas sa podarí vyčariť aj mrazivý moment, ale viac ako krvavé scénky vyniknú dekorácie a prostredie. Tentoraz hodnotím predovšetkým nápad, ktorý vôbec nebol zlý. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Lacná záležitosť, aj keď sa pohybuje vo sveze drahých a luxusných čačiek-'mačiek'. Už výkony hercov čo-to naznačia. A keďže je to bez napätia a so slabou atmosférou, ktorú vytvára jedine opustený starý hrad, nemá to veľmi čím nadchnúť. Dostavuje sa tak nuda. Zdĺhavé, príp. spomalené zábery a početné prestrihy na micinky v klietke terno nevytvárajú. Bohužiaľ, samotný zlatý klinec tohoto trileru je rovnako bieda - ľudským mäsom vykrmované cicky sa chovajú podľa príslovia - kto druhému jamu kope, sám bude zožraný. ()

RypavaDvojka odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cokoli, ale tohle asi ne. Název a popis zněli vskutku zajímavě a tak jsem se dal do shánění tohoto filmu. Řekněme, že kdybych se díval hodinu a půl do akvária tak uvidím větší náznak děje než nabídlo toto. Milionář létá půl filmu ve vrtulníku, ze kterého hledá ženy se kterými by se vyspal a poté co se některá nechá ukecat ji … pomiluje. A ta která neuteče tak té uřízne hlavu a tělo hodí kočkám. !Spoiler! A ta poslední ho jak napotvoru dostane a skončí v kočkách sám. Dějový a scénaristický výblitek za 0%. ()

Reklama

Reklama