Reklama

Reklama

Skandál: Jak sundat Wirecard

  • Velká Británie Skandal! Bringing Down Wirecard

VOD (1)

Obsahy(1)

Wirecard jako nová firma na zpracování plateb okouzlila bleskovým úspěchem celý finanční sektor. Tým odhodlaných novinářů pak ale odhalil její podvody nevídaných rozměrů. (Netflix)

Recenze (12)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw! Doteraz som o Wirecard nepočul, takže to bola pre mňa všetko novinka. Popri pandémii tento finančný škandál kolosálnych rozmerov akosi zanikol. Dokument ma bavil, a žasol som, kam až siahali chápadlá zainteresovaných biznismenov a celé to prepojenie na Rusko bolo napokon dosť šokujúce. Len jediné mi tu chýbalo (a pre mňa dosť dôležité) - a síce, odprezentovať princíp fungovania tohto Wirecard projektu. Nie všetci sme totiž odborníci na spracovanie platieb a finančné služby. Takže práve takáto elementárna vec tomu dosť chýbala a určite by uľahčila komplexnú orientáciu v celom škandalóznom biznise. Silnejšie 3* ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dobrý investigatívny dokument, založený na nebojácnej a neúnavnej práci novinárov. Najväčším problém, že aj napriek snahe tvorcom, sa to po čase stáva trochu neprehľadným a divák sa stratí „v preklade“ (nielen vďaka väčšiemu počtu vedľajších postáv). Ja osobne by som sa nebál rozdeliť dokument o škandále okolo Wirecard do dvoch 45 minútových pasáži. Bolo by to prehľadnejší a viac dostupnejší v dvoch dávkach. P.S.: „What would you call porn?“ „Emotional content.“ Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ach, tieto netflixovské dokumenty. Strašné hroty to sú. Aj tématicky, aj spracovaním, aj minutážou. Perfektné. Wirecard zase téma, ktorá nie je bežne komunikovaná v našich médiach ale je mimoriadne zaujímavá a takto spracovaná, to len sledujete so zatajeným dychom. Viac takýchto dokumentov poprosím! 5 z 5 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Akciím nerozumím, ale je to poutavá studie o finančním podvodu. Nejsou zde moc tradiční "mluvící hlavy", vyprávění má spád. Je mě časem začalo unavovat a děsit přibývající množství morálně pochybných postav , přilouvajícími investičními zraloky a měnící se žánr z finační detektivky do špionážního thrilleru. Konec je neuspokojivý. Měl bych vodítko, kde je Jan Marsalek. Diogenes nemohl najít poctivého člověka, protože ho hledal jen v Řecku. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Byl by to kvalitní šokující dokument, kdyby to často nepůsobilo tak strašně zmateně. Je mi jasné, že celá problematika je nesmírně složitá a ne všechno se laikům dobře vysvětluje, nicméně já, jako člověk naprosto nepolíbený daným tématem, bych očekával, že dokument bude pojatý tak, aby zvolený případ pochopil každý, nejen ten, kdo se alespoň trochu pohybuje ve finančním sektoru. Přiznám se, že ani po hodině a půl jsem nepochopil, jak ten Wirecard fungoval a jak celý podvod vlastně proběhl, což je podle mě trošku průšvih. Vypovídající hodnotu dokument má, předkládá spoustu zajímavých myšlenek a podnětů, největší problém však spočívá v oné prezentaci navenek, ta finální výsledek dost kazí a sráží. 6/10. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama