Reklama

Reklama

Milenec lady Chatterleyové

  • Velká Británie Lady Chatterley's Lover (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Lady Chatterleyová, která ke svému manželovi už nic necítí, se pustí do divokého románku s hajným v jejich panství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (56)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nečítal, ani som nevidel žiadne z predchádzajúcich spracovaní tohto diela, takže to bol pre mňa "skok do neznáma". Príbeh to bol v podstate jednoduchý a priamočiary, no napriek tomu sa na to pozeralo veľmi dobre. To predovšetkým vďaka krásnemu dobovému vizuálu a vydarenej výprave. Hoci, po dejovej stránke som dúfal v niečo dramatickejšie a zamotanejšie. Dialógy tiež neohúrili. Takže v konečnom výsledku taký lepší priemer. 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jak mám remaky všeobecně upřímně rád, tak u některých z nich vážně vůbec nechápu, proč vlastně vznikly, a právě Lady Chatterleyová je toho ukázkovým příkladem. Pokud už se totiž nějaký ten film dočká předělávky, tak by to mělo být především z důvodu, že na onu látku má buď její tvůrce nový pohled, a nebo v případě určitých žánrů pokročila technika natolik dopředu, že v nové verzi poslouží k zvýraznění efektních stránky oproti té původní. Ani jedno z tohoto výše zmíněného ovšem pro tento film neplatí, hlavně tedy co se těch efektů týče, že 8D, ale popravdě, hlavně ani to milostné dobrodružství Lady Chatterleyové nejde zpracovat nějakým zásadně jiným způsobem, aby zůstalo věrné podstatě a významu knižní předlohy. Za mě se tudíž jedná jen o další kopii, která skutečně nepřináší vůbec nic nového, celé je to tak předvídatelné, nenápadité, prostě zbytečné. Navíc nedokázali tvůrci film ani v žádném ohledu zvýraznit, ani po stylové či atmosférické stránce, ani zajímavostí postav, ani působivějšími, silnějšími emocemi, no a pokud mělo být tím nejzásadnějším rozdílem otevřenější sexuální zpracování, tak to pardon, to mi ale jako fakt nestačí k tomu říct si, tak to je fajn, že tato nová verze vznikla, že se u ní může pár zoufalců více pohonit. Jinak pozastavit bych se chtěl ale ještě u castingu, kde pánské osazenstvo bylo ok, ovšem obsazení Lady Chatterleyové, to z mého pohledu nedopadlo nejlépe, Emma Corrin totiž nenabízí nic, čím by dokázala zaujmout a mě tedy v této roli ani trochu nepřesvědčila. Já tudíž tuto podívanou musím označit za zcela zbytečný filmový zážitek, který má možná význam pro někoho, kdo nečetl knihu, či neviděl žádnou jinou starší verzi, jinak ale důvod se seznámit konkrétně s tímto zpracováním opravdu nenacházím. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Adaptace, která mě příjemně překvapila. Výborně obsazené, chemie fungovala, což je v současné filmařině nevídané, natočeno solidním způsobem, který bych od Netflixu nečekala a kterým se už dnes, bohužel, netočí. Možná si to pustí i komiksoví haranti (14-40 let), kteří se nechají nalákat na erotické scény, ale dobře, aspoň si čichnou k něčemu jinému. Obsazení Joely, tentokrát do role vedlejší, je mi sympatické. Za mě vydařená verze. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Z téhle britsko-francouzské adaptace v produkci Netflixu sálá život. Možná by i samotný David Herbert Lawrence měl docela radost, že o jeho román projevuje kinematografie zájem i po bezmála sto letech od prvního italského vydání. Scénář je Lawrencově předloze poměrně věrný, vynechává jen pár sekvencí. Potěší zmínka o Jamesi Joyceovi a vykořisťování chudých lidí. Samotné zpracování je výborné. Kamera je výborná, hraje si s různými odstíny osvětlení, hodně pomáhá přesná hudba a samotná režie je natolik svižná, že vás snímek doslova pohltí. Chemie mezi Emmou Corrin a Jackem O'Connellem v hlavních rolích je fantastická a oba aktéři své role přesvědčivě prožívají, o poeticky laděných milostných scénách nemluvě. Jack O'Connell je vynikající herec, nikdy se nebál ukázat vše a i zde je nádherný. Stejně jako celý snímek. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Netflixová verze jednoho z nejslavnějších provokativních romantických románů v profi balení po technické stránce, herecké stránce, sympatickým obsazením a dávkou odvážné erotiky, ale mně neuspokojily dvě věci: 1) story, která je buď hrozně známá, nebo pro ostatní hodně předvídatelná, není tam ani ň překvapivého, nečekaného 2) co to bylo za podbarvení obrazu, ta tyrkysová z toho dělá něco víc chladného než je ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Brynkinallt vo Veľkej Británii. (dyfur)

Související novinky

Reklama

Reklama