Laure de Clermont-TonnerreScénář:
David MageeKamera:
Benoît DelhommeHudba:
Isabella SummersHrají:
Emma Corrin, Jack O'Connell, Matthew Duckett, Joely Richardson, Faye Marsay, Ella Hunt, Anthony Brophy, Eugene O'Hare, Sandra Huggett (více)VOD (1)
Lady Chatterleyová, která ke svému manželovi už nic necítí, se pustí do divokého románku s hajným v jejich panství. (Netflix)
Videa (1)
Z téhle britsko-francouzské adaptace v produkci Netflixu sálá život. Možná by i samotný David Herbert Lawrence měl docela radost, že o jeho román projevuje kinematografie zájem i po bezmála sto letech od prvního italského vydání. Scénář je Lawrencově předloze poměrně věrný, vynechává jen pár sekvencí. Potěší zmínka o Jamesi Joyceovi a vykořisťování chudých lidí. Samotné zpracování je výborné. Kamera je výborná, hraje si s různými odstíny osvětlení, hodně pomáhá přesná hudba a samotná režie je natolik svižná, že vás snímek doslova pohltí. Chemie mezi Emmou Corrin a Jackem O'Connellem v hlavních rolích je fantastická a oba aktéři své role přesvědčivě prožívají, o poeticky laděných milostných scénách nemluvě. Jack O'Connell je vynikající herec, nikdy se nebál ukázat vše a i zde je nádherný. Stejně jako celý snímek. ()
Na první pohled klasické tuctové historické drama, navíc od Netflixu, což je už odrazovák sám o sobě. Ovšem překvapilo mě, i když jsem to předem věděl, jak moc otevřený velmi otevřeným erotickým scénám a kolik jich vlastně ve filmu je. Na druhou stranu u mě možná paradoxně Emma Corrin klesla, po tom co jsem si ji zamiloval ve čtvrté řady Koruny, čimž přispěly i její, mně ne příliš sympatické výroky, a měla by rozhodně více jíst. Jinak průměr. ()
Asi tak miliontá audiovizualizace de fuckto laciného červenoknihovního braku o tom, jak těžce nemrdaná degenerátka, provdaná za velkobritského impotenta, podlehne urputnému svrbění a nechá si účelově protáhnout laufy švarným myslivcem, načež zjistí, že kundě holt neporučíš, a stane se z ní emancipovaná komunistka. Braku, který tenkrát proslul výhradně díky tomu, že přinášel na svou dobu skandálně detailní popisy hřebelcování anglických plnokrevníků a vyprašování činčilích kožešin. Braku, jenž až do vynálezu internetového porna sloužil armádám seksuálně frustrovaných hospodyněk jako stimulátor k čechrání zanedbávaných klínů a relaxant karpálních tunelů, nebo jako parabolicky ospravedlňující podnět k opuštění toho jejich současného otylého ňoumy, co akorát tak honí u fotbalu, kvůli jinému, jehož to s nimi taky za chvíli přestane bavit a stane se z něj stejný otylý ňouma, co akorát tak honí u fotbalu. Tudíž dost dobře nechápu, proč má někdo potřebu tuhle praseksem vyhajpovanou pičočalamádu furt dokola zfilmovávat, notabene když téma předchozí adaptace už kompletně vytěžily jak co do píchací explicity, tak co do feministických kundožvástů. Čili poměrně nudná, po milionté omletá zbytečnost, jejíž jediným pozitivem je to, že Netflus tentokrát přeqapivě zkrotil své neomarxistické choutky a hajného „zcela v souladu s historicky revidovanou předlohou a přáním autora“ neprcal velkobritský aristokrat každým coulem, ebenový Eritrejec lord Che Toorlyi. ()
Romanťárna, které nejde moc co vytknout, ani ji nejde za co vychválit. Bezpečná vztahová konstelace, ve které přes mlsání zakázaného ovoce nejde žádnou z postav za cokoliv odsoudit. Absence většího zdramatizování a stoprocentní naplnění žánrové šablony z filmu dělají takřka červenou knihovnu. Potěší ale dávka živočišnosti v erotických scénách. Je zajímavé sledovat, jak se nepřikrášlená podoba sexu díky otevřené internetové době stává přirozenou součástí i mainstreamové filmové zábavy. ()
Kedysi veľmi dávno som prečítal knižnú predlohu k filmu a o niečo neskôr som videl jednu z viacerých filmových adaptácií. Aj keď sa množstvo kritikov snaží presvedčiť, že obsah knihy nemá erotický, tobôž nie pornografický charakter, ale spoločensko-kritický, filmové adaptácie súťažia o to, ktorá explicitnejšie ukáže tú erotiku z knihy. Prvé adaptácie boli cudnejšie a napriek tomu vyvolávali škandály a zákazy. Táto je takmer na hrane a nevyvoláva nič. Aspoň je vidno, ktorým smerom sa spoločnosť vybrala a ako ďaleko už došla. Nemal som sa prečo na film naštvať, dočkal som sa očakávaného, takže vcelku som rád, že existujú širokorozchodné tri hviezdičky. ()
- Joely Richardson, niekdajšia predstaviteľka hlavnej postavy vo filme Lady Chatterley (1993), sa tu objavila vo vedľajšej roli ako Mrs. Bolton. (BOURQUE)
- Natáčanie filmu prebiehalo v meste Brynkinallt vo Veľkej Británii. (dyfur)