Reklama

Reklama

Milenec lady Chatterleyové

  • Velká Británie Lady Chatterley's Lover (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Lady Chatterleyová, která ke svému manželovi už nic necítí, se pustí do divokého románku s hajným v jejich panství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (56)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nečítal, ani som nevidel žiadne z predchádzajúcich spracovaní tohto diela, takže to bol pre mňa "skok do neznáma". Príbeh to bol v podstate jednoduchý a priamočiary, no napriek tomu sa na to pozeralo veľmi dobre. To predovšetkým vďaka krásnemu dobovému vizuálu a vydarenej výprave. Hoci, po dejovej stránke som dúfal v niečo dramatickejšie a zamotanejšie. Dialógy tiež neohúrili. Takže v konečnom výsledku taký lepší priemer. 3* ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi veľmi dávno som prečítal knižnú predlohu k filmu a o niečo neskôr som videl jednu z viacerých filmových adaptácií. Aj keď sa množstvo kritikov snaží presvedčiť, že obsah knihy nemá erotický, tobôž nie pornografický charakter, ale spoločensko-kritický, filmové adaptácie súťažia o to, ktorá explicitnejšie ukáže tú erotiku z knihy. Prvé adaptácie boli cudnejšie a napriek tomu vyvolávali škandály a zákazy. Táto je takmer na hrane a nevyvoláva nič.  Aspoň je vidno, ktorým smerom sa spoločnosť vybrala a ako ďaleko už došla. Nemal som sa prečo na film naštvať, dočkal som sa očakávaného, takže vcelku som rád, že existujú širokorozchodné tri hviezdičky. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Předlohu od D. H. Lawrence jsem četla, takže s ní mohu nejnovější filmové zpracování porovnat. Snímek není kdovíjak strhující, ale knize je v příběhu velmi věrný. S obsazením se to má tak, že Jack O'Connell je typově vybrán dobře, Emma Corrin už méně. Daleko vhodnější na roli Connie by byla třeba taková Florence Pugh, která lépe odpovídá knižnímu popisu a navíc je to výraznější herečka... Milostné scény, které jsou u tohoto díla stěžejní, se vyvedly velmi - jsou odvážné, realistické a nepřikrášlené. Některé dialogy jsou vyňaty přímo z knihy a jako bonus zde hraje jedna z bývalých představitelek Connie Chatterleyové - Joely Richardson, jen tentorkát v roli paní Boltonové. Nejnovější Milenec lady Chatterleyové by samozřejmě mohl být lepší, více strhující, (zvlášť ve své druhé, nudnější polovině), rozervanější, umělecky promyšlenější, novátorštější a tak dále, pak by se ovšem ale více vzdaloval od své předlohy. Takhle je to "pouze" důstojná a vcelku věrná adaptace, ale já jsem i tak spokojená. 3*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mozna nejlepsi adaptace teto tradicni pohadky, slavneho romanu. Osvezujici a otevrene. Povalecne trauma, postup industrializace. Milostny pribeh s prehrsli sexu, pomalu plynouci vasen. Nahota neni samoucelna, ale slouzi pro rozvijeni popisu sexualniho probuzeni mlade tempetamentni slecny z umelecke rodiny a jeji touhy po svobode. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Romanťárna, které nejde moc co vytknout, ani ji nejde za co vychválit. Bezpečná vztahová konstelace, ve které přes mlsání zakázaného ovoce nejde žádnou z postav za cokoliv odsoudit. Absence většího zdramatizování a stoprocentní naplnění žánrové šablony z filmu dělají takřka červenou knihovnu. Potěší ale dávka živočišnosti v erotických scénách. Je zajímavé sledovat, jak se nepřikrášlená podoba sexu díky otevřené internetové době stává přirozenou součástí i mainstreamové filmové zábavy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Brynkinallt vo Veľkej Británii. (dyfur)

Související novinky

Reklama

Reklama