Reklama

Reklama

Rozhovory se zabijákem: Jeffrey Dahmer

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes
Trailer
USA, 2022, 3 h 1 min (Minutáž: 58–62 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Dokumentární minisérie o sériovém vrahovi Jeffreym Dahmerovi a sedmnácti vraždách, kterých se dopustil. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som si počkať najprv na dokument, než nový seriál, ktorý Netflix o Dahmerovi pred pár týždňami vypustil. Pre mňa má dokument proste vyššiu hodnotu, lebo človek poväčšine sleduje fakty bez výraznejšej, umelo vytvorenej dramatizácie. Paradoxom je, že "Rozhovory s Dahmerom", vlastne ani nie sú rozhovory s Dahmerom, ale skôr monológovým popisom jeho myšlienok, pohľadov na zločiny, ktoré spáchal, či následným uvažovaním nad jeho psychickým stavom so zásadnou otázkou - bol či nebol psychicky chorým jedincom. Málo kedy to napíšem, no: "Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster" od "Inv. Discovery" mi prišiel asi o trochu lepším dokumentom, nakoľko zaznelo viac podrobností z vyšetrovania či súdu. Existuje niekoľko video rozhovorov, ktoré Dahmer poskytol, (napr. pre NBC) pričom som tak nejak dúfal, že sa dočkám aj jeho prejavov počas komunikácie. Nestalo sa. Ale inak ide o pomerne detailne, nie len myšlienkovo, ale aj skutkami podanú zvrátenosť o tom, ako vnímal svoje zločiny, pričom napriek tomu, že si páchané zlo uvedomoval, nedokázal s tým bojovať a tak sa zastaviť. Koniec koncov, on sám sa vyjadril, že bol šťastný, že ho konečne spravodlivosť dostihla, nakoľko by sa vo svojom vyčíňaní určite nezastavil. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix ty krimi dokumenty umí. Tak jednoduché to je. Celkem mě překvapilo, že se seriál s Evanem Petersem držel v takové míře samotného reálna. Čekal jsem, že se tam ta dramatizace bude vyskytovat ve větším měřítku. Ale ne. Celý ten příběh točící se okolo tohoto šíleného a zvráceného sociopata má cenu vidět. Notabene když v této 3dílné minisérie promlouvají ty osoby, které se v celém případě aktivně angažovali. Prostě kvalitka. Za mě dávám 8/10 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Brr, tak z tohodle dokumentu jde stejná hrůza jako z toho dokonaýho seroše. Je to vlastně určený přesně pro "fanoušky" tohodle monstra. A z jeho klidnýho hlasu, kterým naprosto v klidu říká, že šoustal vyřízlý orgány (mimojiný samozřejmě), tak jde fakt mráz po zádech. jako a ten malej kluk, kterej utek z bytu hrůzy a pak si ho tam Jefry znovu odved za doprovodu cajtů, to je fakt šílený... ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Vyšlo zhruba ve téže době jako Murphyho Monstrum (inu, železo se musí kout, dokud je žhavé), já si to pro jistotu - abych pak Dahmera neviděl všude okolo - pustil s půlročním odstupem. O to ale nic, vlastně vůbec nezáleží, že se to objevilo ve stejnou chvíli, to je v posledku směšná výtka, skutečným průšvihem je spíše to, že informace a interpretace tohoto dokumentu jsou takřka totožné těm (dalo se tomu však vyhnout? není to, že se Berlingerův tvůrčí tým shodl s Murpyho tvůrčím týmem znakem toho, že případ Dahmer může být uzavřen?), s nimiž přišel jmenovaný seriál (tj. SPOILER Dahmer by nikdy nebyl "tak úspěšným" vrahem, nesegregovalo-li by Milwaukee etnické menšiny a nepovažovalo-li by toto město, resp. jeho vyšetřovací složky homosexuály za občany druhé kategorie, pro důkaz viz vražda Koneraka S., u níž police nemůže mít čisté svědomí SPOILER), to je asi hlavní důvod, proč mně přišla tato dokumentární minisérie poněkud repetitivní a neshledávám důvod, proč současně, resp. návazně věnovat čas oběma zpracováním Dahmerova příběhu (nezpochybnitelné 4* hlavně pro mou fascinací světem sériových vrahů). Osobně bych pro mrazivější atmosféru, emocionální vypjatost a výborný Petersův výkon doporučoval seriál. Ovšem, obrovskou výhodou, jež tato série má oproti seriálu, je to, že nabízí autentické záběry (záznamy), tomu, kdo je založen spíše faktograficky, tomu by měla sednout víc než seriál. Rozhodnutí je na vás, rozhodnete-li se pro obě verze, hlavu vám neutrhnu (sic!). 75 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Byly použity dosud nezveřejněné nahrávky s Jeffrey Dahmerem a jeho právničkou Wendy Patrickus. Celkem se jedná o 30 hodin nahrávek. (Takeshi666)
  • Pár týdnů poté, co Netlfix zveřejnil seriál o Jeffreym Dahmerovi, se jeho brýle prodaly za 150 tisíc amerických dolarů. (Takeshi666)

Reklama

Reklama