Reklama

Reklama

Carnifex

Trailer 1

V době, kdy se Austrálie vzpamatovává z nebývalých požárů, se Bailey (Alexandra Park), začínající dokumentarista, připojí k ochráncům přírody Grace (Sisi Stringer) a Benovi (Harry Greenwood), kteří cestují hluboko do australského vnitrozemí, aby sledovali zvířata. Když se setmí, objeví tato trojice nový děsivý druh. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (30)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, že na film vylezli český titulky tak jsem to prubl aniž bych věděl o co půjde. Navnadil mě už samotnej název. Znám totiž Deathcorovou kapelu Carnifex a to je dobrá sypačka. Mimochodem Carnifex lze taky přeložit jako řezník. Ale to je jen tak mimo řeč. Teď už k filmu. Nakonec se z toho vyklubal horor řízlej Animal Attackem. Tenhle subžánr sice nepatří vyloženě k mým oblíbeným ale tohle mi celkem sedlo. Mnozí sice budou namítat, že se tam toho až tak moc neděje, akce je pomálu a šetří se i s krví. Nevím proč mě ale film udržoval v napětí až do samotnýho konce. Líbil se mi výběr lokace. Celej film se odehrává v přírodě takže nabízí spoustu záběrů fauny a flóry a sedli mi i samotní herci. Bacha menší spoiler. Plusem je i to, že přežije chlupatej čtyřnohej kamarád. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Leze, mručí, šustí, ze stromu se spustí. Na koho dopadne, do drápů popadne!“ Nečekaně tísnivý dokument o zásadní změně v  australském potravním řetězci, s pár zajímavými informacemi. Např. jak vypadá wombat, který umí bojovat zadkem (!), když jím v noře rozdrtí psovi Dingo hlavu o strop, nebo že mou techniku lovu holek (prostě na ni padnu) si osvojil i prehistorický druh vačnatce, který v pravěku zapomněl vyhynout. OKÉNKO DŽÍPU: [][] Co mají společného koutkem úst sykající Mick Taylor z Wolf Creeku a mručící chlupáč Carnifex? Vražedné charisma. Nepozornost. Jsou-li hladoví, pletou si turisty s chutnými klokany. Šikovnost. Oba ovládají techniku „hlava na špejli“ čili znehybnění oběti přerušením míchy. [][] Pochvala za uvěřitelnost děje a za fakt, že prakticky celý film u protinožců strávíme v exotickém lese, takové výlety mám rád. Poživatelným ekologickým aktivistům i obřím masožravým koalám třikrát zdar! ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V uplynulých hodinách zverejnil internetový ''pirát'' BobDobbs viac ako 30 nových hororových snímkov zväčša mizernej kvality. Carnifex ma ako jediný zaujal a som rád, že som si ho pozrel. Ide o s prehladom zvládnutý režijný debut, na ktorom je vidieť, že sa Sean Lahiff pri natáčaní druhého Wolf Creeku a niekolkých ďalších celkom slušných austrálskych hororov niečomu priučil. Postavy majú medzi sebou príjemnú chémiu, austrálskou divočinou nikdy nepohrdnem a aj to prekvapenie skrývajúce sa v lesoch sa mi dosť páčilo. Režisér dokáže pri svojom debute celkom zručne narábať s atmoférou, a aj keď je tu obrovská kopa vecí, ktoré by sa dali doladiť, neprekvapilo by ma, keby po ňom siahlo niektoré zo známejších štúdií a ponúklo by mu prácu na nejakom ambicióznejšom projekte. Za mňa velká spokojnosť, aj keď všeobecne zrejme nepôjde o film s pozitívnymi reakciami. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Namiesto hororu film plný nudných dialógov o ničom a kázania o ekológii. Strach a hrôzu film neprivodil, hoci sa snažil zachrániť situáciu nejakými ľakačkami, ale príšeru poriadne ani nevidno a vlastne smerom k záveru už nevidieť vôbec nič, lebo na tie tmavé scény to chcelo nasadiť ďalekohľad na nočné videnie. Samozrejmosťou je ukázanie silných charakterov žien, čím tmavšia pleť, tým chytrejšia a odvážnejšia, a karikaturizácia mužov, ako bezduchých prizdisráčov. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Natočené je to celkem slušně a herci jsou sympatičtí, ale v zásadě se jedná o další z filmů, ve kterém se čeká na to, až se objeví příšera. Ta o sobě dává vědět občasným vrčením a blbnutím za keři, ale v plné kráse se objeví až v závěru. Do té doby je to procházka australskou buší, během které ústřední trojice plácá páté přes deváté. No a že by mě vizuál monstra nějak uzemnil, to se také říct nedá. Spíš mě rozesmál, byť nápad celkem chválím. Nic moc. 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Adelaide (Austrália). (Arsenal83)
  • Názov filmu 'Carnifex' je odvodený z latinského vedeckého a zoologického názvu rodu pre vyhynutý austrálsky megafaunový druh vačnatých levov ''Thylacoleo Carnifex''. (Arsenal83)
  • Tento austrálsky thrillerový eko-horor má aj oficiálnu videohru s rovnakým názvom pre PC aj herné konzoly. (Arsenal83)

Reklama

Reklama