Reklama

Reklama

Cunk on Earth

(seriál)
Trailer
Velká Británie, 2022, 2 h 24 min (Minutáž: 28–29 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Vtipný fiktivní dokument o historii naší civilizace, ve kterém vám Philomena Cunk ukáže, jestli lidstvo za dlouhá staletí udělalo nějaký pokrok. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí této minisérie se mě zmocnil pocit, že když nechybí chuť, umí Britové ještě stále přijít i s kvalitním humorem. V tomto konkrétním případě sice nejde o něco tak dokonalého jako Monty Pythonův létající cirkus (ano, jsem skalní fanoušek, nikomu nenutím), ale i tak jsem se po celou dobu velmi slušně bavil, a jak jsem už psal v komentářích / recenzích k jednotlivým epizodám, oba závěrečné díly mě místy dokázaly dostat i mimo mou komfortní zónu (to není kritika, to je pochvala). Philomena Cunk je opravdu svéráznou figurkou a Diane Morgan byla pro její ztvárnění dokonalou volbou. / Poučení: Opravdu si nedokážu představit, že by mě bavila případná dabovaná verze. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka je zajímavá a vtipná. A když Diana nějakou tu vtipně hloupou otázku\poznámku prohodí jen tak do větru k divákovi, tak to i pobaví. Ale když se na něco, co člověka napadne leda v partě po šesti pivech kde pak vznikne hloupě vtipná debata, zeptá nějakého odborníka, působí to prostě hrozně pitomě a ani ne tak vtipně, jak bylo asi zamýšleno. (ta hranice mezi vtipným a dětinsky debilním je tu moc tenká) Je to prostě už jen primitivní trolling. Kdyby to zůstalo jen u toho jejího mluvení do kamery a fórů spojených s historickými poznatky, tak asi dobrý. Ale nebylo třeba do té rádoby satiry tahat i vědce a dělat z nich blbce.To ticho, které po mnoha trollících otázkách nastane, je prostě trapné. Místy by i člověk čekal, že se zvednou a půdou do řiti nebo tam pošlou ji. Tohle je spíš humor na stránky internetových fór. A to mám jinak britský humor moc ráda, ale tady to bylo přestřelené. Navíc, ta snaha o vtip prakticky v každé větě působí za chvíli hrozně na sílu a unavuje. Po dvou dílech jsem už zkrátka byla otrávená, protož mi bylo jasné, že se zbytek ponese ve stejně plytkém duchu. Chybí tu nějaké přiměřené dávkování humoru, snaží se ho to chrlit v každé větě a to moc nefunguje. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tuto rozprav(k)u o dějích minulých beru všemi deseti, bez humoru a nadhledu by se ostatně souhrnné dějiny lidstva (tj. od pravěku do současnosti) beztak proměnily v pouhou historií (sebe)vyvražďování, (sebe)zotročování a rabování přírodních zdrojů, takhle má člověk (po uklidnění bránice) šanci se nadechnout, a v tomto nadechnutí mu lidstvo už nemusí přijít jako prvotřídní omyl. Dianě Morgan a.k.a. Philomeně Cunk ve vedení rozhovorů může konkurovat pouze Mikýř. 80 % ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nejsem co se týče Philomeny Cunk žádný nováček, už jsem viděl Cunk on Shakespeare a nakousl i Cunk on Britain. Skvěle jsem se bavil, podobně jako u předchozích dílů. Diane Morgan přivádí stoický výraz na tváři k dokonalosti. To by normálně nebylo asi tolik hodno obdivu, ale vzhledem k tomu, jaké otázky vybraným expertům pokládá je to skutečně umění. Uměním je rozhodně i scénář. A největším uměním je nenuceně přivést řeč na Pump Up The Jam od skupiny Technotronic. Vřele doporučuji komukoliv, kdo ve své práci dělá s lidmi, snad se stejně jako já zasměje nad kreativitou vyřídilky a otázek lidí jako je Philomena Cunk. Připomíná mi to takovou tu anekdotu: "Pracovník QA vejde do baru. Objedná si pivo. Objedná si 0 piv. Objedná si 99999999999 piv. Objedná si ještěrku. Objedná si -1 pivo. Objedná si ueicbksjdhd. Poté přijde první skutečný zákazník a zeptá se, kde je záchod. Bar vzplane, čímž všechny zabije." ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Cunk On Earth pro mě byla premiéra v rámci mockumentů Diane Morgan a i když sem čekal možná ještě trošku víc a drsnější satiru, nakonec sem se u tohoto "Borata v sukních" bavil velmi slušně. Některé momenty jsou sice slabší, ale Diane/Philomena je dokáže bohatě vyvážit jinde. A když jí divák vidí, jak se bezelstně (hranice mezi naivitou a debilitou je fakt tenká) ptá odborníků na úplné hovadiny, nejde se nesmát. Musím si konečně obstarat Cunk On Britain...70% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama