Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Billy Bob si sám napísal a zrežíroval film a ešte si v ňom zahral (bravúrne!!!) hlavnú postavu- klobúk dolu. S jeho tak trochu forestogumpovskou postavou skrátka musí sympatizovať každý a nech robí čo robí, robí to v podstate v mene dobra a spravodlivosti. Príbeh hrá na city, no Thorthon je oveľa lepší herec ako režisér a scenárista. Film vonkoncom nie je zlý, ale vzhľadom na dramatickú líniu ma nechal trochu chladnejším ako by sa patrilo./director´s cut/ ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Časovo rozdelené do dvoch nevýrazných ale za to svojím posolstvom odlišných dejových rovín, kde si hlavný hrdina za mlada počínal vo svoj kriminálny prospech a po "vyliečení" ponecháva "šťastie" priateľskému okoliu. Človek nemusí byť psychicky zaostalý aby rozoznal dobro od zla, ale niekedy postihnutý človek musí preberať túto hlavnú iniciatívu, keďže zdravý rozum občas chradne. Smekám pred Billom, jeho umelecky dôstojne dielo plné silných emócií ma dostalo, určite kvôli ľudskému scenáru a samotnému výkonu Billa, ktorý ako postihnutý nachádza náhradu za svoju desivú a krutú minulosť u dobrých ľudí. Lenže kde je dobrota a ochota nachádza sa tu aj impulzívne zlo a faloš, kde záporné vlastnosti môžu raz za čas dobro vytlačiť na druhú koľaj. A keď to vie postihnutý postrehnúť a okolie je voči tomu bezbranné, musí bez ďalších okolkov zakročiť. I keď by ho to malo znovu stať (ne)chcenú slobodu... 90% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh o jednom retardovaném dobrákovi s vražednými sklony (výborný B.B. Thornton) a jeho prapodivném přátelství s chlapcem z nefunkční rodiny (rovněž skvělý L. Black). Karla zrovna propustili ze cvokhauzu a má se zařadit do normální společnosti, malý Frank a jeho matka jsou terorizováni věčně opilým matčiným přítelem. Snad každému musí být jasné, jak tenhle film skončí... a snad nikdo by si nepřál jiný konec:-). Z mého hlediska velmi dobré drama, kde nevzdory pomalému tempu stále vnímáme napětí pod povrchem, to očekávání blížícího se násilí. Ráda si "Sling Blade" někdy zopakuju. 80% ()

Ony 

všechny recenze uživatele

A sakra. Je mi to vrcholně trapné, ale přiznám se, že ač jsem věděla, kdo film režíroval, nepoznala jsem herce v hlavní roli. Nejdřív jsem měla dokonce pocit, že je to nějaký americký Bruno S. To by hovořilo jasně v Thorntonův prospěch. Jenže postupně na mě Karl začal působit jako robot a v některých těch vypjatějších okamžicích to byl hotový Simple Jack. Asi tak mě dojímal. Příběh mi připadal moc utahaný a chování Karlova okolí bylo pramálo uvěřitelné (něco jako idylka v Lars and the Real Girl). ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Bohužel nesdílím všeobecné nadšení, B.B.Thortona si moc vážím, postavičku vytvořil skvělou a uvěřitelnou, v jejím výrazu mi tentokrát ale něco nesedělo, jinak jde o dost fádní příběh s VELMI předvídatelným koncem. Určitě ale stojí za shlédnutí, už jen díky výbornému hereckému výkonu hlavního dětského hrdiny... Spokojenost, ne nadšení. 7/10 PS: lépe to shrnula uživatelka kleopatra ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)

Reklama

Reklama