Reklama

Reklama

Bad Timing

(festivalový název)
  • Velká Británie Bad Timing
Trailer

Obsahy(1)

Pozdě v noci přiváží sanitka do nemocnice mladou ženu, jež se pokusila o sebevraždu předávkováním léky. V úlomcích scén se s nekompromisní otevřeností pomalu vynořuje příběh jednoho zvláštního milostného vztahu, který je kousavou analýzou mužských obsesí a (erotických) vztahů mezi muži a ženami. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele

Film ma nedokázal vtiahnuť do deja. Komplikované naturely oboch hlavných postáv v netypickom sexuálnom vzťahu sú nesympatické a bolo mi úprimne jedno, či vinu nesie ten alen ten, či nešťastie bolo samovraždou alebo vraždou. Nudné, preťahované, občas zvrhlé. Prestrihy operácie na sex sú už za hranicou vkusu. 2 hodiny boli takmer nekonečné. Chybička na začiatku filmu - hraničný prichod pri Bratislave a colníci majú v poznámkach česky písané slová. Od Američanov by som niečo podobné možno aj čakal, ale od Britov nie. ()

jefimyc 

všechny recenze uživatele

je hlavna dvojica predobrazom klimtovych diel?, v mnozstve symbolov viedenskeho prostredia (psychoanalyza, spravodajska hra, ci sexualita), sa odohrava v prestrihu eroticky krminalny pribeh. Garfunkel svojou hereckou pozou neskutocne plochy, az ma vytacalo. Kratsia stopaz by tiez nebola naskodu, plusove bodiky davam za lokaciu, vieden ma svoje caro, navyse bratislava ako hranica, medzi vychodom a zapadom sa mihne v zaberoch niekolkokrat. A scena z CSSR konzulatu velmi podarena. Silne 3* ()

Reklama

deizolator 

všechny recenze uživatele

Jak na závěr řekl obstarožní manžel hlavní ženské hrdinky Mileny: Abys mohl být s tak složitou ženou, musíš ji milovat víc, než vlastní důstojnost. Aneb chcete-li žít se vzrušující, ale nezralou a sobeckou mrchou, podívejte se, jaké to může být. Negativní manuál pro partnery nestandardních partnerek:-) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zatím nejzajímavější z Roegů, z těch co jsem viděl (a díky Bruggám dám asi druhou šanci "Don´t Look Now"). Temnější znepokojující vztahovka v lehce artovém obalu, hodně stojí na Therese Russell, (ta herečka je baba a ještě umí hrát) a typicky roegovsky (viz Walkabout) ostrém přestříhávání a spojování dvou časových rovin. P.S. Bude uvedeno na letošním MFF KV v rámci sekce Pocta Nicolasi Roegovi ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Co to mělo společného s thrillerem? To jsem si říkal většinu filmu, protože Bad Timing je nezávislé vztahové drama. Ona je volnomyšlenkářka se spoustou přátel, on psychoanalytik co se chce usadit, což nemůže klapat. Zvlášť když ona je taky depresivní alkoholička a do větru a on egomaniak toužící ovládat a být jediným v jejím životě. A zatímco ona bojuje život po pokusu o sebevraždu, neodbytný polda vyslýchá jeho, aby zjistil co se stalo. Pomalé, většinu času nudné a přesto svým způsobem zajímavé. Perverzní, reálná erotika, vzrušující Russellová, výborný Keitel, ucházející Garfunkel. A vcelku nečekané thrilerové vyústění (co se dělo mezi spolykáním prášků a odvozem do nemocnice). Nečekal jsem to od Roega, ale slušný film na lepší 3*. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (3)

  • Theresa Russell a Nicolas Roeg se do sebe během natáčení zamilovali. Později se vzali, měli spolu dvě děti a poté se rozvedli. (ČSFD)
  • Původně byla do role Mileny zasazena herečka Sissy Spacek. (ČSFD)

Reklama

Reklama