foto

Theresa Russell

  • nar. 20.3.1957 (61 let)
    San Diego, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato americká herečka se narodila 20. března 1957 v San Diegu v Kalifornii. Vlastním jménem se jmenuje Theresa Paup. Pro svět modelingu byla objevena, když jí bylo dvacet let. Herectví vystudovala u Lee Strasberga. Jejím prvním filmem byl v roce 1976 hvězdně obsazený snímek POSLEDNÍ MAGNÁT režiséra Elii Kazana.

K jejím nejznámějším filmům dále patří například EURÉKA, IMPULS nebo DĚVKA, který režíroval její bývalý manžel Nicolas Roeg. Vzali se v únoru 1986 a mají spolu dva syny – Maxe a Stattena. Patří k předním herečkám současnosti, Objevuje se především v nezávislých a televizních filmech. Občas se ale její tvář objeví také v nějakém hollywoodském blockbusteru jako například SPIDER-MAN 3.

V roce 1995 byla časopisem Empire vybrána mezi stovku nejkrásnějších filmových hereček.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2016 A Winter Rose
2013 Kyberválka (TV film)
2012 The Legends of Nethiah
Velká filmová láska (TV film)
2011 Motorkář
Street
2009 16 to Life
2008 Chinaman's Chance
Dark World
Jolene
2007 Spider-Man 3
Zkažené mládí
2005 Slepá nespravedlnost (TV film)
Zánik Empire Falls (TV film)
2003 Chasing Alice (TV film)
Láska přichází zvolna (TV film)
Save It for Later
The Box
2002 Now & Forever
Projekt Viper (TV film)
The House Next Door
Vášnivost
2001 Pavoučí nestvůra (TV film)
Svatý boj
2000 Šťastné město
1998 Nebezpečné hry
Running Woman
1996 Cizinky ve vlaku (TV film)
Public Enemies
The Proposition
Young Connecticut Yankee in King Arthur's Court, A
1995 Groteska
Hotel Paradise
Let holubice
Výměnný obchod (TV film)
1994 Jsme jenom lidi
1993 Dámský průvodce nevěrou (TV film)
Thicker Than Water (TV film)
1991 Děvka
Kafka
Studené štěstí
1990 Impuls
1989 Jigsaw Murders, The
Poslední svědek
1988 Track 29
1987 Árie
Černá vdova
1985 Bezvýznamnost
1984 Na ostří nože
1983 Eureka
1980 Bad Timing
1978 Na svobodě
1976 Poslední magnát

TV seriály

2010 Odložené případy (TV seriál)
Osudový pád (S07E16)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Opožděná setrvačnost (S02E04)
2006 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
V plamenech (S05E21)
2002 Glory Days (TV seriál)
1979 Blind Ambition (TV seriál)

Dokumentární

2013 Marilyn: Birth of an Icon
2011 Cesta ke slávě Tonyho Curtise
2006 Gangsters: The Immigrant's Hero
Molls and Dolls: The Women of Gangster Films
Morality and the Code: A How-to Manual for Hollywood
Stool Pigeons and Pine Overcoats: The Language of Gangster Films
Welcome to the Big House
2004 Kanál Z: Velkolepá posedlost (TV film)
2003 Complicated Women (TV film)
2002 Searching for Debra Winger

TV pořady

1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace