Reklama

Reklama

Frankensteinova dcera

  • USA Frankenstein's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Los Angeles, padesátá léta dvacátého století. Polozapomenutý potomek nechvalně proslulého barona Frankensteina, Oliver Frank, žije nenápadný život jako nájemník v domě doktora Mortona. Za maskou obyčejného člověka se však skrývá šílenec, který chce pokračovat v experimentech svého předka. Jako pokusný králík slouží jeho zvrhlé mysli mladá a krásná dívka Trudy. Ta vůbec netuší, jak velké nebezpečí jí hrozí a že je jen krůček od toho, aby se z ní navždy stala opravdová Frankensteinova dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Filmový kritik Bill Warren uvedl, že film byl nazván „She Monster of the Night“, když byl k dispozici ve formátu mm, a že „mohl být přejmenován na „The Wild Witch of Frankenstein“ pro divadlo v Chicagu. Ačkoli neuvádí jméno divadla ani důvod změny názvu, píše, že další filmy byly také přejmenovány, když byly přibližně ve stejnou dobu uvedeny v Chicagu. Britský kritik Phil Hardy o filmu také mluví jako o „Frankensteinově dceři“ alias „She Monster of the Night“. (noelcoward73)
  • Ať už náhodou nebo úmyslně, v mezihře na hudebních číslech u bazénu má tmavovláska za hlavním zpěvákem bílý chomáč vlasů. V původním Frankensteinově pokračování, Frankensteinova nevěsta (1935), má Elsa Lanchester také bílý chomáč vlasů. (noelcoward73)
  • Tento film je zařazen mezi 100 nejzábavněji špatných filmů, které kdy byly natočeny (The 100 Most Amusingly Bad Movies Ever Made), v knize „The Official Razzie Movie Guide“ zakladatele ceny Golden Raspberry (Zlatá malina) Johna J. B. Wilsona. (noelcoward73)
  • Film byl natočen během šesti dnů za přibližně 65 000 amerických dolarů a prodán společnosti Astor Pictures za 80 000 dolarů. Natáčelo se v Screencraft Studios v Hollywoodu, i když dům, ve kterém se velká část děje, byl domovem producenta Marca Frederica. (noelcoward73)
  • Režisér Richard E. Cunha vzpomínal, že když těsně před natáčením viděl make-up pro titulní stvoření, byl tak zklamaný, že opustil natáčení a zhroutil se v slzách. (noelcoward73)
  • Celý make-up monstra ve skutečnosti nosil muž, Harry Wilson. Z tohoto důvodu si tvůrce make-upu Harry Thomas neuvědomil, že to stvoření má být žena. Jediné, co mohl na poslední chvíli udělat, bylo nanést na tvora rtěnku. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Screencraft Studios na 8470 Melrose Ave v Hollywoodu (Los Angeles) v Kalifornii v USA. (noelcoward73)

Reklama

Reklama