Reklama

Reklama

Walpuržina noc

(neoficiální název)
  • Španělsko La noche de Walpurgis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě kamarádky Elvira a Genevieve cestují napříč francouzskou krajinou a hledají možné umístění hrobky středověké vražedkyně a možná i upírky hraběnky Wandesy. Dívky naleznou nejpravděpodobnější lokaci hrobky a to na zámku Waldemara Daninskyho. Waldemar zavede Elviru ke hrobce, která je údajně místem posledního odpočinku Wandesy. Elvira nešťastnou náhodou přivede hraběnku zpět k životu ještě hladovější a divočejší, než byla dřív. Waldemar Daninsky má také své malé tajemství, ale bude to stačit na ochranu dívek, které se mají stát dalšími oběťmi zvrhlé hraběnky? (Chatterer)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zatial som s Waldemarom nemal tu česť, tak je to u mna začiatok serie Hombre Lobo, ale určite budem chcieť vidieť aj ostatne časti i keď niektoré sú zatial pre mna nedostupné, ale postupom času sa hádam odkryjú i tie. Paul Naschyho obľubujem a i tu dokázal svoje kvality, Klimovskeho napozeraného nemam, ale rezia sa mi veľmi páčila, tie spomalene zábery boli úchvatné. Lenže zub času sa do tohoto filmu zahryzol až príliš, hlavne maska vlkodlaka mi prišla strašne smiešna a aj znázornenie upíriek bolo viac úsmevne, ako hrozivé. Silne 3*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje mnoho scén ( napr. skvelý úvod a prvých asi 10 minút ), kedy som čakal, že sa to už už predsa len vyvinie v niečo okázalé a nasvedčovalo tomu mnoho - hustá atmosféra, tajomná hudba a temná výprava. A predsa nič. Škoda pretože Naschyho vlkodlačí ksicht u mňa bude stále jedným z tých najhrôzyplnejších aké kedy vstúpili na plátna kín. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Paul Naschy jako Waldemar Daninsky podruhé, León Klimovsky poprvé... Jak se později ukázalo, toto úspěšné spojení dvou velikánů španělského a argentinsko-španělského hororu, dalo vzniknout skvělému kusu, stavějícímu zejména na vynikající atmosféře... Klasicky jednoduchý, tragický příběh Waldemara, něco málo opravdu rudé krve a mnoho krásných zpomalených záběrů na pohybující se upírky dávají tomuto kusu opravdu osobité kouzlo... Minimálně pro fanoušky eurohororu povinnost... ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Vlkodlak vs. Upírka. Podobné názvy spíš lidi odrazují než přitahují a sám nechápu, proč je distributoři takto překládají. Přestože má tento horror všchny ingredience, které mám rád, nemůžu si pomoct a zbavit se pachutě určité "gulášovitosti" a někdy snad až přílišného tahu na bránu. Na druhou stranu se divák vůbec nenudí, ale stejně si myslím, že španělský horror má na svém kontě lepší fláky. Prostě průměr. Neurazilo mě to, ale ani neuzemnilo. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka kratochvilného béčkového hororu komerčního řemeslníka Leóna Klimovskeho, který jako obvykle používá "gotizující" prvky v současnosti (tedy 2. půli 20. století), atraktivní vždy pečlivě nalíčené ženy, drobátko erotiky a zbytečně moc červené krve. A k tomu Paul Naschy se svým charakteristickým profilem jako "Hombre lobo" (vlkodlak), který je ovšem zároveň ochránce krásných žen a upírobijce. Brak jako vyšitý! Klimovsky je něco jako Amando Ossorio, možná i o trošičku schopnější, obojí má ovšem do skutečně uměleckého filmu na hony daleko. Ale tady to nějak nevadí... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama