Reklama

Reklama

Mumie

  • Polsko Mumie (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

V animovaném dobrodružném filmu Mumie od španělského režiséra Juana Jesúse Garcíi Galochy z produkce Warner Bros. Pictures se vypravíme do Egypta, kde se v útrobách země, nachází 3000 let staré město mumií. Z císařského pověření se princezna Nefer musí provdat za Thuta, ale ani jednomu se do toho nechce: Nefer touží po svobodě a Thut je alergický na závazky. Přání bohů je však nevyhnutelné a Thut si bude muset Nefer vzít za pouhých sedm dní a přinést na svatbu starobylý prsten, který mu věnoval faraon. Mezitím na zemském povrchu lord Silvester Carnaby provádí archeologickou expedici, při níž poprvé najde něco podstatného: egyptskou hrobku, kde kromě několika trofejí najde i snubní prsten. Je to jeho příležitost zapsat se do historie a splnit si svůj sen, ale nepočítá s tím, že tento prsten už má svého majitele... Když Thut zjistí, že mu prsten někdo ukradl, nezbývá mu nic jiného než se vydat do světa lidí a proniknout do současného Londýna. Doprovází ho jeho mladší bratr Sekhem, osmiletý chlapec, který chce získat zpět Thutův status závodního hrdiny, a Krokodýl, mládě krokodýla a Sekhemův domácí mazlíček, a také Nefer, která využívá příležitosti utéct z manželství a jít za svými sny. Tři mumie se budou muset společně zorientovat v současném Londýně, získat zpět prsten, který ukradl lord Silvester Carnaby, a - což nebylo v plánech Thuta a Nefer - naučit se mít se rádi. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 8

Recenze (41)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, pre mňa je toto možno aj adept na animák roka🙂!!! Naposledy ma tak nadchol del Torov Pinocchio! Čakala som niečo úplne obyčajné a dostala jeden veľmi pekný rozprávkový príbeh, ktorý má dušu a srdce. Nepotrebujem pixarovskú dokonalosť na to, aby som bola nadšená. Tento malý a tak trochu nenápadný animovaný film zo Španielska ma skutočne milo prekvapil. Na chvíľu som bola opäť tým malým dieťaťom :-) a spoločne s mojimi detičkami si vychutnávala "mumijky". Milujem príbehy o odvážnych princeznách😉. Sympatické postavy, vcelku netradičný námet, humor, pekná animácia, už som asi pochválila všetko. A bonus? Soundtrack! Úplne najviac sa mi páčilo muzikálové číslo na pódiu divadla, bolo to nádherne zaspievané ("Ring Song" obidve verzie anglická aj španielská sú SUPER) a zároveň napínavé a vtipné!!! Bolo to stobodové, highlight celého filmu👌paráda!!! Keby takýchto vsuviek bolo viac, dala by som aj plný počet, o tom nepochybujem. Veľmi veľmi pekná rozprávka. Všimli ste si tie prázdne ulice v Londýne? :-). Aj deťom sa to veľmi páčilo. 80%. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Ještě za čerstva po návratu z rodinného kina dávám plný počet. Na to, jak obskurní hlavní téma je a nasazuje laťku logiky hodně nízko, je příběh sepsán pěkně, nikdo není (kromě záporáka) totálně sobeckou figurou a děti si to užily, v kině byl několikrát sborový smích. Jedenkrát jsem slyšel pláč. Ani šustění a chroupání, které bylo docela v publiku solidní mi zážitek nezkalilo přespříliš. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe animák, ktorý ma bavil. Prostredie Egypta, záhadných afektov a múmii mi prišlo zaujímavé a  sadli mi aj hlavné postavy a vtipy. Animácia alebo hudba sa tiež podarila, navyše je to celkom krátke a dobre to plynie, nenáročná a vtipná zábava, ktorá zabaví malých aj veľkých. P.S.: Za titulkami je ešte jedna scéna 75% - 4* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Obstojný animák, který může klidně konkurovat takovému Disneyemu. Má to kvalitní animaci a dobrý příběh, žádný fekální humor (zdravíme tvůrce Zoubkové Víly)   a hlavní ženská postava   je po Si Fu a Rayi jedna z nejlepších ženských postav z animácích za poslední dobu. Kdykoliv kdy tam je tak film získává plusové body mužská postava není špatná , ale má méně prostoru a žádný vývoj  a ten krokodýl a malý kluk jsou spíše do počtu zde jde k dobru i to, že z krokodýla neudělaly humornou postavu  na styl Groota. Nejvíce chválím hudbu co je podařená a každý song se tam  hodí a i český dabing je na solidní úrovni. Jediným mínusem filmu jsou ty dvě postavy co pomáhaly archeologovi což jsou blbečci s primitivním humorem a na konci jde vidět, že jim došel dech a nápady. Je to tak mezi  3 a 4 hvězdami, ale přikloním se spíše k 4. 80 procent ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nenáročný animák, ktorý trefne pobaví, ale zároveň neprinesie veľa nového. Taký štandardný moderný snímok pre deti a čo to aj pre dospelých. Vizuálne na úrovni tých najlepších amerických produkčných spoločností. Chcelo by to ale trošku lepší nápad a trošku originálnejšie prevedenie. Inak ale spĺňa svoj účel. 60 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Lord Silvester Carnaby má na zvonení telefónu známu hudbu z filmu Psycho (1960). (megajalec)
  • Ve filmu se nachází potitulková scéna. (glumka)

Reklama

Reklama