Reklama

Reklama

Mluv se mnou

  • Austrálie Talk to Me (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Skupina přátel narazí na záhadnou mumifikovanou ruku, o níž zjistí, že je může dočasně spojit se světem duchů, pokud ji uchopí a řeknou: „Mluv se mnou!“. Nebezpečná hračka se stává hlavní atrakcí na večírcích a vzbuzuje stále větší zájem na sociálních sítích. Během jedné ze seancí se však světy spojí na příliš dlouhou dobu, probudí se a rozpoutají děsivé nadpřirozené síly. (Vertigo International)

(více)

Videa (4)

Trailer 11

Recenze (297)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodinka je po dlouhé době solidní hororová lahůdka, ale poslední půlhoďka je v podle mě chaos a zmatek. Chápu že bylo potřeba nějak to celé uzavřít, ale mě to prostě neuspokojilo. Dle mého soudu se velmi pěkně rozjetý hororový zážitek utopil ve snaze jít najednou všemi směry. Horová atmosféra úplně vymizela a postavy se začaly chovat vyloženě kravsky. Hlavní hrdinka bodne svého otce nedopatřením do krku a ani mu nezavolá záchranku? Podle mě zbytečně nadhodnocená záležitost, která rozhodně promarnila velkou příležitost. 60% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit svěží závan do žánru o posednutých lidech nebo věcech. Snímek od australských youtuberů totiž přináší zajímavou premisu, která dokáže nabídnout dost nápadů, aby to diváka udrželo v pozoru i napětí. Líbilo se mi také, že je příběh zasazen mezi středoškoláky, kteří bez telefonu nedají ani ránu a tak si všechny svoje hrátky s duchy natáčejí. Postavy jsou sympatické, dobře napsané i zahrané a neměl jsem pocit, že by mě někdo vyloženě iritoval. Chválím masky, které jsou prvotřídní prací a mě osobně potěšila i občasná brutalita, která sází spíš na nepříjemnost, než na znechucení. Lekaček moc není, ale jsou provedeny velice dobře. Naopak je škoda, že se celý film nijak nestupňuje a stále si drží svou míru intenzity. Finále jsem čekal rozhodně větší, přesto však oceňuji směr, jakým se tvůrci vydali. Suma sumárum se jedná o příjemné překvapení od klokanů, které nesází na laciné lekačky, ale snaží se vystavit dobrý příběh založený na postavách a zajímavých nápadech. Klasický divák, který miluje duchařiny typu: V ZAJETÍ DÉMONŮ nebo SESTRA, by mohl být zklamán. Poctivý fanoušek hororu by však měl být spokojen. Já osobně jsem, jen mě mrzí, že nejsem nadšen. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušný zárez v hororovom žánri, navyše povedal by som ešte v takej neohranej forme, kde to síce ducharina je, no našťastie nie v 100x prevarenej podobe. Je to chytľavé, má to atmosféru, no záver začína byť pomerne zamotaný, nedostatočne vysvetlený (scény s otcom a mamou v závere). Naopak úplný záver bol skvelý. Škoda niekoľkých malých zaváhaní, malo to veľmi slušný potenciál. 70%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Člověk by neřekl, že v duchařském subžánru lze vymyslet ještě něco originálního. Opravdu zajímavá, neokoukaná premisa, místama až fyzicky nepříjemná, intenzivní pecka, bez lacinýho klišé a ohraných lekaček (pár jich tu je a jsou dobrý). A se sympaticky neokoukanými tvářemi a všechny hrajou skvěle. Tohle natočit jako nováčkovský debut, tak to klobouček. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Moderný horor so všetkým čo k tomu patrí. Fungujúci v rámci postupnej gradácie napätia, aj vďaka skvelej atmosfére. Vzťahy funkčné a rovnako aj ústredná hrôza. Bratia Philippouo vytvorili uveriteľnú ženskú postavu ( čo na tom, že je to labilná trubka), ktorá nám pomáha lepšie pochopiť o čo tým dušiam vlastne ide. To, že to hororový divák prekukne skôr ako ona považujem za plus. Finále kupodivu uspokojivé. Jeden z tých nezávislých hororov, ktorý nie je preplácaný lakačkami a monštrami, a na atmosfére a stiesnenosti mu to aj tak neuberá. Mytológia ide trošku do úzadia, čo zamrzí, ale samotný pohľad mladých frackov s mobilmi v rukách je presným zhodnotením súčasnej generácie. A pre ňu to v zásade aj je určené. Pokračovaniu by som sa nebránil, hoci neviem kam inam by to chceli tvorcovia ( ak nezapoja mytológiu) posunúť. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Režiséři Danny a Michael Philippou odmítli režírovat neznámý film pro DCEU, jelikož chtěli, aby film Mluv se mnou byl jejich režijním debutem. (Reesam)
  • Film sa odohráva v Adelaide, tam bol aj natočený (natáčanie trvalo od apríla do mája 2021) a odznie tu aj pieseň od speváčky Sia - "Chandelier", ktorá je tiež z Adelaide. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy se Mia (Sophie Wilde) dotkne ruky a posedne jí duch, se kamera natočí vertikálně společně s protagonistkou. V původní scéně měly její vlasy vlát, jako by byla pod vodou, ale režisér tuto podobu zatrhl a nechal jí přirozené vlasy. Důvod byl, že CGI, i když bylo provedeno dobře, bylo stále poznat a odtrhlo by to diváka od toho, co se ve skutečnosti děje v její mysli. (Kailo)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno