Reklama

Reklama

Spy kjóšicu

(seriál)
  • Japonsko スパイ教室 (více)
Trailer 1
Japonsko, 2023, 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Takemači (kniha)

Kamera:

Fumito Nanba

Hrají:

Tomori Kusunoki, Miku Itó, Júičiró Umehara, Sora Amamija, Aoi Júki, Ajane Sakura, Nao Tójama, Sumire Uesaka, Kaori Nakamura, Ikuto Kanemasa, Kóhei Janagi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Poté, co svět zažil nejhorší válku ve své historii a lidstvo poznalo její opravdové hrůzy, se vůdci světových velmocí rozhodli pro jiný postup, jak prosazovat některé své zájmy a zajistit bezpečí svých obyvatel. Začal zlatý věk špiónů. Mnoho mladých lidí bylo posláno do výcviku na nejrůznější špiónské školy a akademie, kde se učili všemu, co budou pro své nebezpečné úkoly potřebovat. Nejcennější komoditou se staly informace, válka se z bitevních polí přesunula do stínů.
V jedné takovéto zemi přichází vysoce postavený vládní činitel za jedním z nejlepších špiónů v historii a zadává mu na první pohled nesplnitelný úkol a něco přes měsíc na přípravu a výcvik vybraných agentů. Tento špičkový špión, který si říká Klaus, si pro splnění mise navíc vybírá velmi zvláštní skupinku čerstvých absolventek z několika špiónských škol v zemi. Nejde o elitní studentky, ale naopak o partu dívek, které měly obrovské problémy školou vůbec projít. Aby toho nebylo málo, tak se rychle ukazuje, že Klaus nemá vůbec vlohy pro učení, nedokáže totiž nic pořádně vysvětlit. Je vůbec reálné v takovéto situaci v misi uspět? Dokáží dívky vůbec přežít? Naštěstí Klaus brzy přichází s velmi svérázným nápadem, jak dívky začít postupně rozvíjet a připravovat… (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2023) (S01) 

Spy Classroom na mě působí jako takový kříženec mezi Princess Principal a Assassination Classroom, ale všechno, co jsem zde viděl, bylo v těch dvou uvedených seriálech uděláno lépe. On pro mě celý seriál moc nefunguje už v tom, že na to, aby to bylo špionážní drama s mladými dívkami, je to až moc cute girls doing cute things, nebo možná spíš příliš slice of (spy) life a tak se veškeré drama mezi tím vším rozmělňuje až se skoro ztrácí a nezachraňují to ani jednotlivé mise, kde už by mělo vysloveně o něco jít, protože ten pocit čehokoli intenzivního a silného i tady pro mě prostě chybí. No a k tomu, aby to fungovalo na nějaké rovině budování vztahů mezi učitelem a jeho žáky, tak jako třeba právě AC, tomu chybí lepší prokreslení charakterů, především samotného učitele a nějaká větší dějová a emocionální hloubka, zkrátka mnohem víc, než co tvůrci předvedli v posledních dílech s Grete. K tomu se autorům příliš nedaří prezentace některých zvratů, které nepůsobí překvapivě, ale spíš tak nějak hloupě, a tak třeba u věty „Nejlepší na nás je, že je nás 7 jako barev duhy, ale máme jedno tajemství – vlastně je nás 8...“ jsem měl zase jednou touhu praštit se hlavou o stůl. Na druhou stranu to ale není žádná tragédie, některé pasáže ke konci se i poměrně povedli, celkový feel seriálu je taky vlastně docela fajn, i když ten pocit, že je to jen slabší odvar a nevyladěný mix lepších seriálů, tam pro mě zůstává - a proto průměrných 5/10. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Druhá série mi přišla o něco lepší než ta první. Možná je to způsobené tím, že čím víc času s tímhle týmem trávím, tím víc se s nimi sžívám, začínají mě zajímat, a tím i celý seriál pro mě dostává konečně nějakou vlastní tvář. Možná je to způsobené i tím, že mi obě zdejší mise přišli docela povedené, měli konečně určitý špiónský náboj, pár momentů, kdy jsem pocítil i špetku toho napětí a dramatu, přišly i chvíle, kdy jsem pocítil nějaké ty emoce (třeba u backstory Annett a toho proč má pásku přes oko). Dokonce i ty výplňové složky (file) mě tu tolik nekazily dojem jako u první sezóny, i když to pořád byly především někdy komediální, jindy až slice of live epizody, přišli mi lépe provázené s jednotlivými misemi, a tedy i celkovým příběhem a fungovali i pro mě tak, jak to tvůrci zamýšleli, tedy jako prostor pro rozvoj hlavních charakterů. Druhá sezóna tedy překvapila, můj zájem o seriál se pozvolna zvedá, pomalu mizí dojem, že tu jen ztrácím čas s horší kopií něčeho, co už jsem viděl jinde, a tedy nad tím, jestli se podívám na případné další díly, příště nebudu tolik váhat. Tahle řada je za mě 6/10. ()

Reklama

Reklama