Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina severných vojakov, ktorí sa túlajú po občianskej vojne na juhu, zaútočia, znásilnia, a zabijú snúbenicu vojnového veterána Briana (Gianni Garko), ktorého zachráni jeho priateľ Daniel (Ivan Rassimov). Títo dvaja s bratom Robertom (Roberto Miali) sa vydali hľadať vrahov, ale Brian trpí amnéziou. A Brianove a Danielove kamarátstvo sa čoskoro prerastie do hlbokej nenávisti, z ktorej niet úniku... (westerns)

(více)

Recenze (4)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence s úchvatnou hudbou na pozadí a vytřeštěnýma očima Garka je asi to nejlepší na tomhle jinak lehce zapomenutelmném westernu. Bohužel jsem to viděl bez titulků a neorientoval se moc v ději. Ale snad jsem pochopil dobře, že se charakter Garka, na svoji cestě za pomstou za zabití milované ženy, rapidně mění. Lokace nejsou nic moc, vizuální stránka je skutečně dobrá jen na začátku, dál je dost znatelný menší rozpočet. Italové uměli začátky na jedničku, zbytek obvykle rychle upadal do (pod)průměru a tady tomu není jinak. Dvojice Rassimov a Garko určitě potenciál měla, zrovna tak příběh, který se sice drží v zaběhnutých westernových kolejích, navíc však přidává chorobnou proměnu hlavního hrdiny. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Od ostatních spaghetti westernů, který jsem zatím viděl, je tenhle pojatý zvláštním a jiným způsobem (jak se tu už psalo) a to je asi ten problém. Mario Siciliano chtěl být originální a právě ta originalita má na tenhle film docela velkej negativní dopad (ale originalita se cení!). Garko klasicky v záporný roli, Rassimov jako vždy skvělej (za něj hvězda). Asi nejlepší na tomhle westernu je hudba od pro mě zatím neznámého skladatele Manuela Parady. Jinak je to moc dlouhý, natahovaný a nudný. Minimum přestřelek je další problém. 3 hvězdy s odřenejma ušima. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, netradičně pojatý western, který není tak úplně o pomstě, jak bychom po prologu čekali, ale spíše o různých způsobech přežití v nelehké době a o přátelství, které přeroste v nenávist. Bohužel nic nebylo úplně dotaženo. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Poněkud náročněji pojatý italowestern "Zbabělci se nemodlí", který nechce být jen zábavným brakem. Přesto mi ale úplně nesedl, hodnotím jen jako dobrý průměr. Bryan (Gianni Garko) už nevěří v spravedlnost a mstí se za smrt své snoubenky. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama