Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzské mysteriózní drama podle stejnojmenné knihy a scénáře Jean-Clauda Carriéra, jenž si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí. Čtyřicetiletý veterinář Hugues Tribois (Jean-Claude Carriére) hledá svůj protějšek prostřednictvím manželské agentury. Seznámí se s Jeanne (Anna Karina), záhadnou mladou ženou a majitelkou velkého domu v samém srdci 6. pařížského obvodu. Jde více o manželství z rozumu, Hugues potřebuje prostory pro svou praxi a výzkum, Jeanne peníze na výdaje za udržování majetku. Ve zvláštní atmosféře probíhá i jejich vztah, Hugues se zavírá v místnostech se svými zvířaty, Jeanne podniká tajemné výlety, což později vede ke vzájemnému špiclování. Když konečně k sobě naleznou cestu, objeví se nedefinovatelná hrozba, kterou nejdříve vycítí zvířata. (curil)

(více)

Recenze (2)

bierce 

všechny recenze uživatele

Na počátku tohoto komorního dramatu se seznámí veterinář Hugues prostřednictvím seznamovací agentury s atraktivní Jeanne, žijící osamoceně v rozlehlém domě kdesi v Paříži. Jelikož sympatie jsou vzájemné a dům navíc splňuje všechny mužovy (nutno říci, že poněkud zvláštní a přemrštěné) požadavky, bez velikých odkladů se nastěhuje a zařídí si v domě ordinaci. Brzy však začne pozorovat v chování Jeanne nuance, jejichž zdánlivá nevysvětlitelnost ho dráždí a dokonce ji kvůli tomu začne sledovat a spřádat paranoidní teorie. Současně s tím se dům díky provozu ordinace plní množstvím rozličných druhů zvěře, což s rostoucími zvukovými projevy jeho exotičtějších zástupců jen stupňuje paranoiu obou partnerů. Vše graduje v nečekané, snad až surreálné a na můj vkus trochu moc na sílu použité pointě, jež je ovšem toho druhu, kdy při správné konstelaci rozpoložení a přístupu diváka dokáže tít velmi hluboko a zanechat nesmazatelný dojem. Téměř celý film se odehrává uvnitř domu a společně s častými detaily bizarních zvířecích tváří a střídmou neveselou hudbou tak vyvolává značně stísňují pocity s bonusem v podobě nezamýšlených aluzí na současný karanténní stav a zmínkami o smrtelném nebezpečí pro celé lidstvo v podobě miniaturních neviditelných organismů. Velkým překvapením pro mě byl i soustředěný projev scénáristy Carrièrea v hlavní roli veterináře Huguese. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film díky zvláštní atmosféře i díky odtažitým hereckým výkonům Carriéreho a Kariny. To vyústění je skutečně nečekané a fantaskní.(max.70%) ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama