Reklama

Reklama

Dívka a moře

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Houževnatá mladá Australanka si jde odhodlaně za svým snem a musí překonat velký strach, aby jako nejmladší člověk na světě sama obeplula celou zeměkouli. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Představitelka hlavní role mohla být méně hezká (až příliš občas kamerou tlačili na její vzhled, až příliš využívali detailní záběry na tvář) a mohla působit mladší. Jinak nemám výhrady. Film o moři a plachtění, který udržel naše Prťata u monitoru celou dobu. A podle skutečné události, což mám rád. Celkem doporučuji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Strhujúci príbeh podaný veľmi nestrhujúcim spôsobom. Nič z toho nešlo, dievča na lodi a pár ťažkých situácií, z ktorých nesálalo napätie. Takže hoci má byť príbeh inšpiráciou o nezlomnosti mladého ducha, tak ja si namiesto dívky na lodi nabudúce radšej vyberiem istotu v podobe dívky na koštěti. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Australský film o Australance roku 2011 Jessice Wattson, která jako nejmladší námořník obeplula svět sólo. Sympatický neškodný rodinný film, který má parádní poslední třetinu jako strhující survival a nakonec s pořádnou dávkou emocí. Pro milovníky moře a plachtění zajímavá epizodka z historie mořeplavby. Klobouk dolů, já v šestnácti netrhal rekordy. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film inšpirovanými skutočnými udalosťami – mladá slečna (ktorá nemá ani 17 rokov) sa rozhodne stať sa najmladším človekom, ktorý kedysi obišiel Zem malou loďku. Z hereckej stránky spíš dominujú obecnejšie výkony, miestami však má dobré momenty sympatická Teagan Croft. Na strane vedľajší ch postáv dominuje Cliff Curtis (pekná rola pre neho). Občasné nezmysli, ktorému sa tvorcovia filmu dopustili, „trochu“ vadí, ale krásne zábery na mori a veľryby to dokážu vykompenzovať. Film ocenia hlavne milovníci mora a lodí. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

sator

všechny recenze uživatele

Film je založen na základě knihy "True Spirit: The Aussie Girl Who Took On The World", Jessicy Watsonové, nejmladšího člověka, který kdy samostatně plul po celém světě bez mezipřistání. Svou plavbu dokončila před svými 17. narozeninami. Její výkon byl oceněn Řádem Austrálie. I když cesta byla nakonec kratší než požadovaných 21 600 námořních mil, aby mohla být Světovou radou pro rychlostní rekordy plachtění považována za globální obeplutí . O příběhu Jessici Watson vznikl dokument "210 Days: Around the World with Jessica Watson". ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Vlády Queenslandu a Commonwealthu odkoupili plachetnici Ella's Pink Lady a umístili ji do Queensladského námořního muzea jakožto součást historie plachtění. V muzeu byla také zpřístupněna replika kajuty, aby bylo návštěvníkům zprostředkováno, v jakém prostoru musela Jessica Watson (Teagan Croft) 210 dní přebývat. (Platom)
  • O příběhu Jessicy Watson (Teagan Croft) vznikl dokument 210 Days: Around the World with Jessica Watson (2010). (sator)
  • Film je natočen na základě knihy „True Spirit: The Aussie Girl who Took on the World“ od Jessicy Watson, nejmladšího člověka, který kdy samostatně plul po celém světě bez mezipřistání. Svou plavbu dokončila před svými 17. narozeninami. Její výkon byl oceněn Řádem Austrálie. I když cesta byla nakonec kratší, než požadovaných 21 600 námořních mil, aby mohla být Světovou radou pro rychlostní rekordy plachtění považována za globální obeplutí. (sator)

Reklama

Reklama